Kataja Basket -koripallojoukkueen fanituotteita on tiistaista 26.9. lähtien myynnissä Prisma Joensuussa. Kyseessä on uusi päänavaus Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) ja paikallisten urheiluseurojen yhteistyössä.

– Inflaation laukatessa myös urheiluseuratoiminnassa mietitään koko ajan mahdollisuuksia saada lisätuloja. Pyrimme kasvattamaan fanituotemyyntimme osuutta Kataja Basketin liikevaihdosta, ja siksi on äärimmäisen hienoa saada tuotteitamme myyntiin vilkkaasti asioituun Prisma Joensuuhun. Tämä täysin uudenlainen yhteistyö tuo meille lisänäkyvyyttä tavoittaen ostajia, jotka eivät välttämättä muuten törmäisi tuotteisiimme. Olemme suunnitelleet ja tilanneet erän uusia fanituotteita, joista osa on tarjolla ainoastaan Prismassa, joten kannattaa todella käydä tutustumassa myyntihyllymme tyylikkääseen tarjontaan, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Johannes Lasaroff sanoo.

Tuotteet ovat myynnissä Prisman urheiluosastolla Kataja Basketin tunnuksin somistetussa myyntihyllyssä.

– Kilpaurheilussa PKO on useiden eri joukkuelajien ykkösjoukkueiden pääyhteistyökumppani. Haluamme omalta osaltamme tukea seuroja myös lisämyynnin tekemisessä ja siksi on hienoa päästä aloittamaan tämä yhteistyö. Nyt faneilla on mahdollisuus ostaa seuratuotteita seitsemänä päivänä viikossa pitkillä aukioloajoilla. Tämä on yksi käytännön teko, jolla toteutamme PKO:n missiota tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää. Mitä enemmän täällä on hyvinvoivia urheiluseuroja ja erilaisia tapahtumia sitä parempi paikka maakunta on elää, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kivelä korostaa sitä, että yhteistyö fanituotemyynnissä on tasapuolinen tapa tukea seurojen toimintaa. Myös muilla yhteistyöseuroilla on halutessaan mahdollisuus fanituotemyyntiin Prismalla, ja PKO:lla on ollut aiheesta keskusteluja useamman seuran kanssa. Tärkein edellytys myynnille on se, että seura pystyy varustamaan tuotteensa myynnin mahdollistavilla EAN-koodeilla. Yhteistyön tarkemmista yksityiskohdista voi kysyä prismajohtaja Olli Kontiaiselta. PKO:n yksiköistä fanituotemyyntimahdollisuus on vain Prisma Joensuussa, jonka tilat mahdollistavat uuden tuoteryhmän tuomisen myymälään.

– Nyt on hyvä hetki käydä ostamassa fanituotteita, jotta pääsee seuraväreissä kannustamaan Katajaa europelien karsintaturnauksessa, Kataja Basketin toiminnanjohtaja Lasaroff sanoo.

 

Kataja Basket taistelee FIBA Europe Cup -lohkopaikasta 3.–5. lokakuuta PKO-turnauksessa.

Lasaroff sanoo, että edessä oleva kolmepäiväinen rutistus ei onnistuisi ilman tukijoukkoja.

– Tällaisen sirkuksen tuonti kaupunkiin vaatii paljon rahaa, järjestelyä ja talkootyötä. Se on myös konkreettinen toimenpide, jolla lisäämme tavoitteidemme mukaisesti Joensuun kansainvälisyyttä. Kiitos etenkin PKO:lle tuesta turnausjärjestelyjen mahdollistamiseksi.

– Haluamme tukea Katajaa kohti lohkovaihetta, koska europelien kautta Joensuu ja koko Pohjois-Karjala saavat uudenlaista näkyvyyttä eri puolilla Eurooppaa. Europelit ja niissä pärjääminen auttavat Katajaa myös jatkossa hyvien ulkomaalaisvahvistusten houkuttelemisessa Joensuuhun, PKO:n toimitusjohtaja Kivelä sanoo.

 

Lisätietoja:
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä, PKO, 010 762 2034, petri.vaha@sok.fi
Toiminnanjohtaja Johannes Lasaroff, Kataja Basket ry, 050 493 3304

Ruokaostoksia tekevien asiakkaiden mielissä on havaittavissa toivoa: S-ryhmän tuoreen asiakaskyselyn mukaan ruoan hintaa miettimään joutuvien kuluttajien määrä on kääntynyt pieneen laskuun ja samalla aiempaa harvempi on joutunut luopumaan jostain ruoasta. S-ryhmä helpottaa asiakkaiden arkea entisestään ja laskee tiistaina 26.9. noin sadan Xtra-tuotteen hintaa vieläkin edullisemmaksi. Hinnanlasku on jatkoa maaliskuulle, jolloin S-ryhmä laski lähes neljänsadan Xtra-tuotteen hintaa. Omien merkkien hintojen alennus tukee kuluttajien ostokäyttäytymistä: omien merkkien osuus on parin viime vuoden aikana kasvanut suomalaisten ostoskoreissa.  
 

– Meille on tärkeää aktiivisesti edesauttaa sitä, että kaikilla on mahdollisuus syödä hyvin. Siksi laskimme jo maaliskuussa kaikkien Xtra-tuotteiden hintaa ja nyt olemme päättäneet laskea vielä sadan Xtra-tuotteen hintaa entistäkin edullisemmiksi. Keväällä tehtyjen Xtra-tuotteiden hintojen alennukset ovat voimassa ainakin vuoden loppuun asti, kertoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

Nyt lasketaan noin sadan suositun arjen tuotteen hintaa: juustoja, rahkoja, jauhoja, hiutaleita, myslejä, säilykkeitä ja hygieniatuotteita. Mukana on monia asiakkaiden suosikkituotteita kuten Xtra-raejuusto, Xtra-vessapaperi ja Xtra-suklaa. Alennukset tehdään kevään hintojenlaskun päälle ja tuotekohtainen hintojen lasku vaihtelee muutamasta prosentista 20 prosenttiin. Näiden tuotteiden osalta keskimääräinen hinnanlasku on lähes 10 prosenttia, kun verrataan hinnanalennuksia maaliskuun hintoihin. Valikoima vaihtelee ketjuittain ja myymälän koon mukaan.

– S-ryhmän omien merkkien ja oman tuonnin osuus on noin viidesosa kokonaismyynnistämme ja osuus on pysynyt melko samana vuosia. Kuitenkin asiakkaidemme kiinnostus edullisempia merkkejä, kuten omia merkkejämme, kohtaan on kasvanut tasaisesti keväästä 2022 ja viimeisen vuoden aikana näemmekin omien merkkien myynnin osuudessa yli yhden prosenttiyksikön kasvun, Päällysaho kertoo.

 

Kuluttajien ajatukset ruoan hinnan vaikutuksista omaan arkeen aiempaa valoisampia

S-ryhmän teettämän toistuvan asiakaskyselyn perusteella kuluttajien näkymät oman taloutensa suhteen ovat nyt toiveikkaampia kuin aiemmin. Huoli näkyi vastauksissa vielä viime talvena ja alkuvuodesta enemmän. Yhä useampi uskoo nyt oman taloudellisen tilanteensa pysyvän ennallaan heikkenemisen sijaan.

Ruoan hintaa miettimään joutuvien kuluttajien määrä on kääntynyt pieneen laskuun ja samalla aiempaa harvempi on joutunut luopumaan jostain ruoasta. Enemmistö vastaajista tulee melko mukavasti toimeen, tai pärjää tekemällä harkittuja ostoksia. Puolet vastaajista joutuu vähintään harkitsemaan ostoksiaan. Samalla selvää nousua ruokakorin hinnassa viime kuukausina huomanneiden määrä on kääntynyt huomattavaan laskuun.

Kun katsotaan S-ryhmän myyntidatasta tämän vuoden aikana yksittäisen asiakasomistajan tasolla keskimäärin tapahtuneita muutoksia ostokäyttäytymisessä, vain harvassa tuoteryhmässä näkyy vastaavia merkittäviä muutoksia tai heilahduksia, mitä inflaatioaikana on aiemmin havaittu. Asiakkaiden ostokäyttäytymisessä näkyy harkitsevaisuus ja suunnitelmallisuus kaupan oma merkki -tuotteiden osuuden kasvun lisäksi siinä, että vaikkapa juustohyllyllä valitaan edullisempi arkijuusto useammin kuin hintavampi erikoisjuusto ja lihatuotteet ostetaan valmiiksi pakattuna ja harvemmin ruokatorilta.

Punalaputetut tuotteet käyvät nopeasti kaupaksi ja eräkampanjat esimerkiksi kahveissa ovat suosittuja. Karkeasti sanottuna hintojen kasvun vaikutus näkyy enää harvassa tuoteryhmässä, kuten kalassa, jonka ostaminen on yhä tänä vuonna vähentynyt muutaman prosentin.

– Olemme vuoden aikana tehneet hinnanlaskun lisäksi muitakin toimenpiteitä. Viime syksynä huomasimme suomalaisten vähentäneen kasvisten suhteellista osuutta ostoskoreissa hintojen noustua. Vuoden alussa S-ryhmän myymälöissä aloitettiin toimintamalli, jossa alle euron kappale- tai kilohinnaltaan maksavia hedelmiä ja vihanneksia nostetaan erityisesti esiin. Tämä on purrut ja kasvisten ostaminen on palautunut viime syksyn laskeneesta tasosta, Päällysaho iloitsee.

 

Lisätietoja:
Sampo Päällysaho, S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja, 010 768 0665, sampo.paallysaho@sok.fi

Lähteet:
S-ryhmän asiakastutkimus: Hintojen nousun vaikutus ostokäyttäytymiseen 9/2023, vastaajamäärä 4096, Feelback Group
S-ryhmän myyntidata viikot 1-37/2023 vs 1-37/2022

 

Nälkäpäivänä kerätään rahaa Suomen Punaisen Ristin (SPR) katastrofirahastoon. Lahjoituksia ei sidota etukäteen tiettyyn kohteeseen. Siksi niitä voidaan käyttää nopeasti siellä, missä avun tarve on suurin.

Juuri nyt apua tarvitaan kipeästi Marokossa, Itä-Afrikassa ja Afganistanissa. Marokon maanjäristysalueella tarvitaan nopeasti terveydenhuoltoa ja muuta hätäapua, jotta vältyttäisiin epidemioilta ja uusilta katastrofeilta. Itä-Afrikassa on meneillään pahin ruokakriisi vuosikymmeniin. Afganistanissa humanitaarinen kriisi on syventynyt merkittävästi kahden viime vuoden aikana.
SPR:n Nälkäpäivä-kerääjät keräävät lahjoituksia Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) myymälöissä eri puolilla maakuntaa Nälkäpäiväkeräyksen aikana 28.–30.9.2023.

Nälkäpäivä-keräykseen osallistuminen on yksi vastuullisuusteoistamme, joilla teemme Pohjois-Karjalasta entistä parempaa paikkaa elää. Samalla toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti, PKO:n vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Apua tarvitaan toistuvasti esimerkiksi luonnonkatastrofeissa; taifuunit, maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset, rankkasateet, tulvat, kuivuus ja maanvyörymät ovat yleisiä ja aiheuttavat inhimillistä kärsimystä. Luonnonkatastrofin jälkeen Punainen Risti jakaa perheille vesikanistereita, lämmintä ruokaa, pressuja ja hygieniapaketteja sekä tarvittaessa ensiapua ja psykososiaalista tukea. Punainen Risti on mukana myös valmiudessa ja ennakkovarautumisessa sekä jälleenrakennuksessa katastrofien jälkeen.
Suomessa Nälkäpäivä-lahjoituksilla tuetaan vapaaehtoisten kouluttamista ja ylläpidetään valmiutta vastata erilaisiin kriiseihin tehokkaasti. Tätä apua on jaettu ja jaetaan myös Pohjois-Karjalassa. Äkillisiä onnettomuus- ja häiriötilanteita ovat esimerkiksi tulipalot, tulvat ja suuronnettomuudet. Vapaaehtoisilla on usein tärkeä rooli ihmisten kohtaamisessa kokonaisvaltaisesti hädän hetkellä.

PKO ja SPR ovat vuosien ajan tehneet yhteistyötä, jolla on eri tavoin autettu ihmisiä hädässä. Arjen turvan edistämistä niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti ovat ensiapukoulutukset, Nälkäpäiväkeräys, Hyvä Joulumieli sekä Ukraina-keräys, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petri Vähä sanoo.

Nälkäpäivänä kerätään lahjoituksia SPR:n katastrofirahastoon. Lahjoitus on konkreettista apua: ruokaa, vettä, suojaa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Juuri nyt apua tarvitaan Marokossa, Itä-Afrikassa ja Afganistanissa. Suomessa lahjoituksilla voidaan auttaa esimerkiksi tulipalossa kotinsa menettäneitä heti onnettomuuden jälkeen.

Keräykseen voi osallistua useilla eri tavoilla:

Padel X Oy jatkaa kasvuaan Suomessa tarjoamalla padel-harrastajille ja aloittelijoille mahdollisuuden nauttia lajistaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Ketjun tähän asti itäisin keskus avaa ovensa Joensuussa lokakuussa. Joensuu on kaupunkina tunnettu liikunnallisuudesta ja yhteisöllisyydestä – arvoista, jotka ovat Padel X:n toiminnan keskiössä. Kaupunkilaiset ovatkin ottaneet Padel X:n hyvin vastaan ja uuden keskuksen vakiovuoromyynti on käynnistynyt vauhdilla kysynnän ollessa kovaa.

Suomen suurimalla kotimaisella toimijalla Padel X:llä on useamman vuoden kokemus siitä, mitä padel-harrastajat toivovat harrastuspaikoilta ja toiminnalta. Padel X:llä toiminnan keskiössä ovat aina asiakas ja paikallinen padel-yhteisö. Toimintaa ja olosuhteita kehitetään jatkuvasti yhdessä paikallisen yhteisön kanssa. Joensuun Padel X -keskus tuo paikallisten pelaajien ja harrastajien saataville Suomen parhaat peliolosuhteet, kuten mm. WPT-tason XN Supercourt Mondo -pelialustat, 10 metrin pelikorkeuden ja Padel X:n kehittämät valaistus- sekä akustiikkaratkaisut. Keskuksessa on yhteensä yhdeksän WPT-tason padel-kenttää, joista kaksi on virallisia kilpakenttiä täysimittaisilla hakualueilla.

Pelikokemuksen ohella yhteisöllisyys muodostaa tärkeän osan Padel X -kokemusta. Joensuun keskus palveleekin asiakkaitaan laadukkailla saunatiloilla, kylmäaltaalla, kuntosalilla ja tilavilla spa-henkisillä pukeutumistiloilla. Pelien jälkeen on mukava istahtaa keskuksen loungeen pelikaverien kanssa vaihtamaan kuulumisia kahvilavirvokkeiden äärelle. Keskukselta löytyy myös kattava padel-shop, josta harrastajat löytävät kaiken tarvittavan lajin aloittamiseen. Mikäli laji ei ole entuudestaan tuttu, tai jos omaa pelitekniikkaa haluaa vielä kehittää, Padel X Joensuu tarjoaa myös valmennuksia kaiken tasoisille harrastajille.

Hyppy itään uudelle alueelle on Padel X:lle jännittävää aikaa. Visio on muodostaa Joensuuhun yhdessä paikallisen padel-yhteisön kanssa samankaltainen yhteisö, kuin muissakin Padel X -kaupungeissa. Padel X toivottaakin kaikki joensuulaiset harrastajat mukaan kaupungin omaan WhatsApp-ryhmään, josta voi helposti löytää itselleen sopivan tasoista peliseuraa ja tutustua muihin harrastajiin. Heti keskuksen avaamisen jälkeen käynnistetään myös monet Padel X -konseptissa tutuiksi tulleet viikkotapahtumat, turnaukset sekä X League, joiden parissa on helppo löytää oman tasoista peliseuraa ja pelikavereita sekä kehittää omaa peliä – tai vaikka kilpailla huimista rahapalkinnoista.

– Olemme ylpeitä jälleen uudesta Padel X -keskuksesta! Olemme nyt jo saaneet erittäin positiivisen vastaanoton Joensuussa, joka on luonnollisesti lämmittänyt meidän kaikkien mieltä. Joensuun keskuksen vakiovuorot ovat myyneet nopeasti ja kiinnostusta on ollut paljon, kertoo Padel X:n toimitusjohtaja ja perustaja Iivari Lappalainen.

 

Padel X Joensuu avaa ovensa maanantaina 9.10.2023 osoitteessa Käkisalmenkatu 33, 80230 Joensuu Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) omistamissa tiloissa.

– Hanke on lähtölaukaus omistamamme entisen Destian varikon tontin kehittämiselle osoitteessa Käkisalmenkatu 33. Yhteistyökumppanivalinnassa meille oli tärkeää Padel X:n suomalaisomisteisuus sekä heidän tahto kehittää alueen elinvoimaa. PKO rakennuttaa keskuksen Padel X:n toiveiden mukaisesti, minkä jälkeen Padel X vuokraa sen käyttöönsä. KRV-urakoitsijana on kontiolahtelainen Master Kodit Oyt. Noin 3,5 miljoonaa euroa maksavan padel-keskuksen rakentaminen tuo 59,5 henkilötyövuoden verran töitä paikallisille rakennusalan toimijoille. Rakennustyöt on aloitettu lokakuussa 2022 ja ne ovat edenneet aikataulussa, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Padel X Joensuun vakiovuorot ovat nyt jo myynnissä ja etenkin arki-iltojen ajat ovat jo täyttyneet nopeasti. Toimi siis nopeasti ja kysy vakiovuoroaikaa sähköpostitse joensuu@padelx.fi.

 

Padel X Joensuu -keskuksessa lämmittelet, pelaat, harjoittelet, viihdyt, saunot ja palaudut

 

Padel X on vuonna 2021 perustettu nopeasti kasvava liikunta- ja hyvinvointialan startup. Yhtiö on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi kotimaiseksi padel-toimijaksi ja Suomen johtavaksi padel-ketjuksi. Me Padel X:ssä uskomme laatuun, yhteisöllisyyteen, liikunnan iloon ja hyvinvointiin. Yhtiössä on mukana omistajina, työntekijöinä ja sijoittaja-neuvonantajina liikkeenjohdon, rakentamisen, juridiikan, luovan työn, ja liikunnan huippuosaajia useiden kymmenien vuosien kokemuksella.

Sympaattinen keskustahotelli Joensuun torin laidalla, Original Sokos Hotel Vaakuna, on majoittanut ja kestinnyt vieraita Joensuun sydämessä jo vuodesta 1943 saakka. Hotelli Vaakuna on vanhin tominnassa oleva joensuulainen hotelli. Hotelli Vaakunaa ja sen historiaa esitellään maanantaina 18.9.2023 kello 13-16 avoimet ovet -talokierroksilla.

Historiaa ja esiteltävää hotellilla riittääkin, sillä perinteikäs Original Sokos Hotel Vaakuna ja sen edeltäjät ovat majoittaneet ja kestinneet vieraita Joensuun sydämessä vuodesta 1943 saakka, kuten joensuulainen historioitsija Heikki Tarma Joensuun hotellit -kirjoituksessaan kertoo. Vaakunan tarina alkaa jo hieman aiemmin, kun Torikadun ja Siltakadun kulmaan valmistui vuonna 1942 viisikerroksinen liikerakennus nimeltään Pohjois-Karjalan Talo Oy. Funkkisrakennuksen suunnitteli helsinkiläinen, ulkomailtakin lisäoppia hakenut arkkitehti Paavo Riihimäki. Sota-aikana talo oli muussa käytössä, mutta Moskovan rauhan myötä avautui tiloissa 36-huoneinen Hotelli Pohjois-Karjala ravintoloineen vuonna 1943.

Vuonna 1982 SOK lunasti Hotelli Vaakunan, ja siitä tuli osa S-ryhmän Sokos Hotels -ketjua. Vuonna 2001 Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) osti hotellin liiketoiminnan ja samalla hotellikiinteistön. Vuonna 2010 PKO teetti hotellissa ison laajennuksen ja remontin. Joensuun kaupunkikeskustayhdistys palkitsi teon vuoden 2010 kaupunkikeskustatekona.

Hotellissa on 144 huonetta, neljä ravintolaa, saunatilat, kuntoilutila sekä kaksi kokouskabinettia.

‘Pekkakettunen’, Madonna, East West, Amarillo, Torero

Original Sokos Hotel Vaakunan kakkoskerros ollut Pohjois-Karjalassa tunnettu ravintolaosoite ja siellä ovat toimineen muun muassa ‘Pekkakettunen’, Madonna, East West, Amarillo ja viimeisimpänä Torero. Liikeideat ja toimintamallit ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta ravintoloiden suosio on säilynyt läpi vuosikymmenten.

Historioitsija Heikki Tarman historiaselvitysten mukaan ravintolatoiminnan hotellin toisessa kerroksessa 1940-luvulla aloitti suosittu ravintola Pohjois-Karjala. Sota-aikana paikka oli rintamamiehille kuin pala paratiisia. Ravintola Pohjois-Karjala vääntyi myöhemmin kapakkakansan suussa ’pekkakettuseksi’. Kettunen oli tunnettu paikallinen poliitikko ja kansanedustaja.

Original Sokos Hotel Vaakunan kakkoskerroksessa toimii nykyisin Torero, joka tunnetaan monipuolisesta, tapasvalikoimasta ja klassikoita vilisevästä a la carte-listasta.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) myymästä ruuasta noin 80 prosenttia on valmistettu kotimaassa. Kotimaisten ja erityisesti pohjoiskarjalaisten tuotteiden saatavuus on tärkeää. Tämän varmistamiseksi PKO on liittynyt Maaseutuammattiin ry:n jäseneksi.

Maaseutuammattiin ry edistää uusien yrittäjien ja osaavien ammattilaisten saatavuutta maa- ja metsätalouteen sekä lisää alan tunnettavuutta ja verkostoitumista. Yhdistys on toiminut Pohjois-Savossa jo vuodesta 2012 saakka ja nyt toiminta leviää myös Pohjois-Karjalaan. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on tukemassa toiminnan leviämistä maakuntaan.

Maaseutuammattiin ry on tavoittanut toimintansa aikana jo noin 40 000 oppilasta, opiskelijaa ja opettajaa. Yhdistyksen ydintoimintaa on yläkoululaisille, lukiolaisille ja opettajille tarjottavat opintoretket. Opintoretkikohteena voi olla esimerkiksi maatila, metsätyömaa, saha, maaseutumatkailuyritys, puutarhayritys tai alan oppilaitos. Usein opintoretkillä kohteena on sekä maatalous että metsäkohde.

Kouluille opintoretket ovat maksuttomia. Kustannuksia kouluille tulee vain mahdollisista ruokailuista tai eväistä.

Lisätietoa Maaseutuammattiin ry:stä löytyy osoitteesta www.maaseutuammattiin.fi

 

Kuva: Maaseutuammattiin ry (Kuvassa yrittäjä Esko Rissanen Jäppilästä puhuu nuorille Maaseutuammattiin ry:n opintoretkellä.)

Tänä vuonna Sinun Viikonloppu tuo tarjouksia ja ohjelmaa Joensuun lisäksi myös Nurmekseen, Kolille sekä Kiteelle! Sinun Viikonloppu järjestetään 27.-28.10.2023.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Sinun Viikonloppua juhlitaan kolmatta vuotta putkeen. Tapahtumalla on historiaa Sinun Yönä vieläkin enemmän, 10 vuotta!

Sinun Yöhön sekä Viikonloppuun on kuulunut aina livemusiikki eikä tämä vuosi ole poikkeus. Luvassa on myös ilmaiskeikkoja Aarne Tenkaselta ja Janne Tulkilta. Vapaa pääsy on Aarne Tenkasen keikalle perjantaina 27.10. kello 22 Takataskussa Joensuussa ja lauantaina 28.10. kello 23 Ravintola Lempissä Nurmeksessa sekä lauantaina 28.10. klo 21 Janne Tulkin keikalle Kolumbuksessa. Muille keikoille saa tavallista edullisempia lippuja S-Etukortilla.

Kolilla lauantaina 28.10. on kello 10-17 maksuttomat välinehulinat sekä rinnekaluston esittelyä ja Kolin pelastusaseman paloauton esittely.

Sinun Viikonloppu on tunnettu huikeista tarjouksista ravintoloissa ja hotelleissa sekä monipuolisesta ohjelmasta. S-Etukortilla sekä S-mobiilikupongeilla saa jopa -50% alennuksia. Tutustu alennuksiin ja tarjouskampanjoihin pko.fi/sinunviikonloppu

Sinun Viikonloppu tulee taas!

Sinun Viikonloppu tulee taas ja valloittaa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ravintolat ja hotellit 27.-28.10.2023. Tutustu alta kaikkiin tarjouksiin sekä artistikattauksiin ja valitse omat suosikkisi!

 

Majoitu Sinun Viikonloppuna 27.-29.10. edullisemmin Pohjois-Karjalan Sokos Hotelleissa! 

Vietä rentouttava yö meidän hotelleissa edulliseen Sinun Viikonloppu hintaan – Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuussa sekä uudessa Break Sokos Hotel Koli Kylässä alk. 80€/2hh/vrk.
Original Sokos Hotel Kimmelissä, Break Sokos Hotel Bomballa sekä Break Sokos Hotel Kolilla yövyt alk. 95€/2hh/vrk.

Saatavilla on myös Superior-luokan huoneita 20-30€ lisähintaan.
Hintaan sisältyy:
majoitus 2hh standard tai superior-huoneessa sekä aamiainen.
Vain Break Sokos Hotel Kolilla majoittuville kuuluu pääsy Grill It! Kolilla esiintyvän Kake Randelinin keikalle, muissa hotelleissa liput haluamallesi keikalle tulee ostaa erikseen.

Tämän edullisemmin et tule majoitusta tälle viikonlopulle saamaan, joten varaa omasi jo nyt varauskoodilla BSINUN23 täältä! 

 

Nauti ravintoloidemme herkuista edullisemmin! 

S-mobiilikupongilla -50 % valituista annoksista PKO:n ravintoloissa pe klo 15 alkaen aina lauantai-iltaan saakka.
Tarjous voimassa Amarillossa, Rossossa, Torerossa, Aittarannassa, Leiketuvassa, Bistro Heilissä, Kolumbuksessa, VENNissä, Coffee Housessa ja Bar Playssä.
Katso annokset ravintoloiden omilta Raflaamo sivuilta! 

Mikset nauttisi maukkaan hotelliaamiaisen? Lauantaina 28.10. hotelliaamiainen Joensuun Vaakunassa ja Kimmelissä etuhintaan 13 €/hlö (norm. 16 €/hlö).
Maksu aamiaisesta suoritetaan hotellin vastaanotossa. 

 

Miltä kuulostaisi pieni Unison Brewing pop-up oluttasting? 

Ennen illan keikkoja, ehkäpä mukavasti juuri ruokailun jälkeen kannattaa pysähtyä Kauppahalli Joensuusta löytyvään Vispiläkauppaan, jossa paikan päällä paikallisen pienpanimo Unison Brewingin esittelypiste, jossa on mahdollista päästä maistamaan heidän tuotteitaan. Esittelypiste on avoinna klo 19 – 23, koko Sinun Viikonlopun ajan! 

 

Unison Brewing Vehnä viikonlopun ”Sinun oluena” 

Paikallisen pienpanimon Unison Brewing super suosittu Suomen parhaanakin oluena vuonna 2022 palkittu Vehnäolut 4,8% 0,33L on valikoitunut Sinun Viikonlopun viralliseksi ”Sinun olueksi”. Pehmeän makuinen vehnäolut on tarjolla kaikissa PKO:n ravintoloissa edulliseen S-Etukortti hintaan 6,90 € (norm. 8,90€). 

 

Musiikkia jokaiseen makuun! 

Sinun Yöhön sekä Viikonloppuun on kuulunut aina livemusiikki, eikä tämä vuosi ole poikkeus. Tarjolla on artisteja useampaan makuun, josta osa vielä täysin ilmaiseksi. Järjestelimme Joensuun keikkojen esiintyjäajat siten, että ehditte katsomaan, vaikka kaikki! 

 

Perjantaina 27.10 

klo 22:00 Takatasku & Aarne Tenkanen – vapaa pääsy 

klo 23:30 Las Palmas & Mouhous – erä lippuja S-Etukortilla ennakkoon 10 €* (norm. 20 €/hlö)
*hintaan lisätään Liveton palvelumaksu 

klo 22 – 04:30 Bepop Joensuu – Halloween bileet (100 ensimmäistä lippua S-Etukortilla 4€ – loput 8€) 

Lauantaina 28.10. 

klo 21 Kolumbus & Janne Tulkki – ilmainen sisäänpääsy 

klo 23:30 Las Palmas & Kake Randelin – erä lippuja S-Etukortilla ennakkoon 9 €* (norm. 18 €/hlö)
*hintaan lisätään Liveton palvelumaksu 

 klo 22 – 04:30 Bepop Joensuu – Halloween bileet (100 ensimmäistä lippua S-Etukortilla 4€ – loput 8€) 

 

Tapahtumaa nähdään myös maakunassa Kolilla, Nurmeksessa sekä Kiteellä!

Kolilla Sinun Viikonloppua vietetään hieman eri tyylillä. Kolilla nautitaan livemusiikin lisäksi Koli Skin välinehulinoista ja rinnekaluston esittelystä, maisemahissi ajeluin, aamiaistarjouksen, Rinnetuvan legendaarisen Grillibuffan sekä majoitus-, että kylpylälahjakorttitarjousten merkeissä.

Tänä vuonna Sinun Viikonloppu saapuu myös Nurmekseen ja tuo tullessaan upeita tarjouksia niin uuteen Cafe & Ristorante Buoluun, kun Bomban talolle, Bomba Spahan sekä Ravintola Lempiin. Luvassa on niin nautiskelua, rentoutumista, kuin tanssiakin läpi viikonlopun!

Myös Kiteellä päästään tämän vuoden Sinun Viikonlopussa laittamaan jalalla koreasti, nimittäin upea iskelmäyhtye Taikakuu esiintyy Kiteen Karhussa lauantaina 28.10. klo 23:30. Lippujen hintakaan ei päätä huimaa, nimittäin S-Etukorttia käyttämällä lunastat itsellesi lipun keikalle hintaan 5€ (norm. 10€).

Lisätietoja tapahtumasta:
Ravintola & hotellikohtaiset yhteystiedot löydätte yksiköiden verkkosivuilta.
Pidätämme oikeuden muutoksiin.

ABC Prisma Joensuun Pesukatua ja mittarikenttää on uudistettu entistäkin toimivammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi kokonaisuudeksi toukokuusta 2023 lähtien. ABC Prisma Joensuun palvelut avautuvat 1.9.2023.

ABC Prisma Joensuun liikennejärjestelyjä on uudistuksen myötä yksinkertaistettu. Piha-alueella on yksisuuntainen liikenne. Tästä kertovat opasteliikennemerkit sekä asfalttiin maalatut nuolet. Pesukadulle ja mittarikentälle ajetaan Kajaanintien puoleisesta liittymästä ja poistutaan Prisman parkkipaikan puoleisesta liittymästä.  

ABC Prisma Joensuun polttoainevalikoimaa laajennettiin uudistuksessa. Mittarikentältä saa syyskuun alusta lähtien niin sanottujen ”peruslaatujen” eli 95 E10 – ja 98 E5 -bensiinin sekä dieselin lisäksi myös E85-alkoholipolttoainesekoitusta, Nero Dieseliä sekä moottoripolttoöljyä. 

 

Pesua 24/7

ABC Prisma Joensuun Pesukadulla pestävän auton maksimimitat ovat uudistuksen jälkeen entistä isommat, sillä pesuun mahtuu 2,4 metriä leveä ja 2,4 metriä korkea ajoneuvo. Myös pesu- ja kuivausprosessia on parannettu. 

– Pesukadun rengaspesussa on nyt erillinen rengasharja, kun aikaisemmin renkaat pestiin korkeapaineella. Lisäksi osaan pesutyypeistä tulee puhalluskuivauksen lisäksi kuivaustuloksen viimeistelevät säämiskätyyppiset kuivausharjat, kertoo vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen. 

ABC Prisma Joensuun Pesukatu toimii jatkossa miehittämättömänä ja on auki 24/7. Akuuteissa ongelmatilanteissa avun saa puhelimitse 24/7 eli yölläkin apu saapuu paikalle, mikäli ongelma on sen luonteinen, että apu tarvitaan heti paikalle.  

– Jatkossa maksutapoina Pesukadulla ovat maksu joko maksutolpalle tai ABC-mobiilin kautta, toteaa Härkönen. 

ABC-mobiilista löytyy monenlaisia palveluita pesujen maksamisen lisäksi: ruoan ennakkotilaaminen ja maksaminen, mobiilitankkaus sekä sähköauton lataus. ABC-mobiili tarjoaa myös vaihtuvia etuja käyttäjilleen. Sovellus on ladattavissa Android ja iPhone -puhelimiin. Ohjeet ABC-mobiilin lataamiseen löytyvät täältä.

 

Uudistuksessa ajateltiin myös ympäristöä

ABC Prisma Joensuun uudistuksessa otettiin huomioon ympäristöasiat. Pesukadun uusi vedenkierrätysjärjestelmä kierrättää osan käytetystä pesuvedestä uudelleen käyttöön.  

– PKO:n tahtotila on tehostaa kierrätystä ja pitää huolta ympäristöstämme kaikessa toiminnassamme ja tämä on yksi konkreettinen toimenpide. Ja tietenkin uusi mittarikenttä polttoainesäiliöineen täyttää kaikki ympäristönsuojeluvaatimukset, painottaa Henrik Härkönen.

 

 

Lisätietoja:  

Henrik Härkönen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, PKO, puh. +358(0)10 762 2035, henrik.harkonen@sok.fi 

Break Sokos Hotel Bomballe avautuu 2.10.2023 uusi artesaanipitsoja ja pasta-annoksia tarjoileva Buolu Café & Ristorante. Buolu on rennon syömisen paikka, jonne on helppo piipahtaa kylpyläkäynnin tai touhukkaan lomapäivän yhteydessä. Karjalankielinen sana Buolu tarkoittaa puolukkaa, ja vihjaa niin ravintolan luonnonläheiseen sijaintiin kuin paikallisiin raaka-aineisiin.

Uusi ravintola on osa Break Sokos Hotel Bomban käynnissä olevaa uudistusta, jonka seuraavassa vaiheessa, kesäkuussa 2024, avautuu hotellin uudissiipi. Uuteen hotelliosaan tulee 92 huoneen ohella pidemmän kaavan illallisiin sopiva Bistro Ohto, joka tarjoilee laadukkaan ruoan ohella ainutlaatuisen näkymän Pielisen järvimaisemaan.

Hotellin tiloissa aiemmin toiminut Trattoria Pielinen sulkeutuu 3.9.2023.

– Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi, ja laadukas ruokaelämys on tärkeä osa matkan nautintoa. Tarjoamme jatkossa vierailijoille kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa – ja entistä houkuttelevammat palvelut myös paikallisille, kertoo hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kehityksestä innostuneena.

 

Buolu on mutkattoman perheravintolan ja laadukkaan kahvilan yhdistelmä

Buolu Café & Ristoranten ruokalista koostuu pitsoista ja pasta-annoksista.

– Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja, klassisia pitsoja kuin pannupitsaa. Artesaanipitsan taikina tehdään omassa keittiössä, nostatetaan 24 tuntia ja vaivataan sitten käsin muotoonsa. Valmis pitsa paistetaan aitoon napolilaiseen tapaan 450-asteisessa uunissa, keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli kertoo.

– Artesaanipitsojen täytteisiin olemme halunneet tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Klassisten pitsojen täytteinä taas on suomalaisten suosimia makuja, kuten kinkku-ananasta ja jauhelihaa, jatkaa Brilli.

Buolun pastalistalta löytyy herkullisia spagetti-, ravioli- ja fagottiniannoksia. Ravintolan yhteydessä toimii kahvila, jonka valikoimiin kuuluun niin kahveja, paikallisia Rautavaaran Leipomon leivonnaisia kuin retkille ja lomapäiviin sopivia välipaloja.

 

Ravintola Bomban a la carte -lista sai hyvää palautetta kesävierailta

Buolu Café & Ristoranten sekä tulevan Bistro Ohton ohella ruokaelämyksiä Bomballa tarjoilee Ravintola Bomba. Karjalaisen hirsitalon huomassa nautitaan kolmen ruokalajin menuita, joiden pääosaa näyttelevät paikalliset raaka-aineet. Tarjolla on myös viiden ruokalajin Valamo-menu viineineen.

– Siirryimme kuluneena kesänä Bomban talon iltaserviisissä a la carte -listaan. Se osoittautui hyväksi ja toivotuksi ratkaisuksi. Saimme asiakkailta erinomaista palautetta niin ruoan laadusta, viiniparituksista kuin uniikista tunnelmasta, Brilli kertoo.

 

Ravintola Buolu Café & Ristorante, avautuu 2.10.2023. Tuulentie 10, Break Sokos Hotel Bomba, 75500 Nurmes.

Bistro Ohto, avautuu kesäkuussa 2024 Break Sokos Hotel Bomban uudisosaan.

Ravintola Bomba, Suojärvenkatu 1, Nurmes. Lounasbuffet, iltaisin a la carte -tarjoilu. Avoinna sesonkiaikoina joka päivä, muina aikoina viikonloppuisin.

 

Lisätietoja:

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, sanna.tenhunen@sok.fi, puh. 050 301 0419
Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, pasi.brilli@sok.fi, puh. 044 571 1123

 

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä. Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi ravintoloineen.

Pizza, Buolu