PKO Lakipalvelut on avattu

16.06.2021

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) laajentaa palvelutarjontaansa uudelle liiketoiminta-alueelle. PKO Lakipalvelut tarjoaa pohjoiskarjalaisille perhe- ja jäämistöoikeudellisia palveluita osana PKO:n palveluliiketoimintoja. Perhe- ja jäämistöoikeuden kysytyimpiä asioita ovat edunvalvontavaltuutukset, testamentit ja perunkirjoitukset.

– Keskitymme ainakin alussa lakipalveluissamme näihin jokaista asiakasomistajaamme jossain elämänvaiheessa koskettaviin palveluihin. Oikeudenkäynteihin tai rikos- ja riita-asioihin liittyviä palveluita emme tarjoa, kertoo toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Lakipalveluiden vetäjänä on aloittanut lakimies Anna Wennström. Anna on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2019. Aiempaa työkokemusta hänellä on mm. asianajotoimistosta sekä oikeus- ja ulkoministeriöstä.

– Usein edunvalvontavaltuutus ajatellaan vain iäkkäämpien ihmisten asiaksi, mutta sairaskohtaus tai onnettomuus voi sattua kenelle tahansa meistä. Siksi on hyvä jo etukäteen miettiä, kenen ja miten haluamme omaisuuteemme liittyviä asioita hoidettavan, jos olemme itse kykenemättömiä hoitamaan asioitamme, toteaa PKO:n palveluliiketoimintojen toimialajohtaja Tiina Tolvanen.

Monimuotoistuneet perhesuhteet tuovat uudenlaisia tarpeita myös testamenteille.

– Omaan perheeseen ja lähisukuun voi kuulua niin bonuslapsia ja bonusisovanhempia kuin useampia entisiä puolisoita nykyisen puolison lisäksi, joten on järkevää ilmaista oma tahto muotosidonnaisella ja virallisella testamentilla. Testamentilla voidaan esimerkiksi turvata läheisen asemaa, vähentää riitoja ja nopeuttaa perinnönjakoa. Testamentti toimii myös verosuunnittelun välineenä, kertoo lakimies Anna Wennström.

– Testamentti ja edunvalvontavaltakirja ovat hyödyllisiä ihan jokaiselle henkilölle, jolla on omaisuutta, kuten esimerkiksi omistusasunto. Niin omistusasuntoon kuin vaikkapa autoonkin liittyy monia päätöksiä ja toiveita, jotka on hyvä kirjata ylös jo etukäteen,
toteaa Anna Wennström.

– Pk-yrittäjille ja metsänomistajille edunvalvontavaltuutus on erityisen tärkeä dokumentti. Näin varmistetaan se, että oman yrityksen tai metsän arvo ei romahda siksi, ettei ketään ole valtuutettu hoitamaan asioita, jos oma toimintakyky syystä tai toisesta heikkenee, Tiina Tolvanen sanoo.

 

PKO Lakipalveluissa lakimies Anna Wennström palvelee ajanvarauksella. Asiakastapaamiset hoidetaan S-kukan ja PKO Hautauspalvelun rauhallisissa neuvottelutiloissa. Tilat sijaitsevat Kauppakeskus Prisman yhteydessä osoitteessa Voimatie 2 Joensuu. S-ryhmän asiakasomistajat saavat palveluista Bonusta. Lisätietoja palveluista ja ajanvarauksesta saa internetistä osoitteesta: www.pkolakipalvelu.fi

 

Lisätietoja: PKO, toimialajohtaja palveluliiketoiminnot, Tiina Tolvanen, p. 010 762 2042