Poikkeusolojen vuoksi OKR siirtyy elokuun loppuun

16.04.2020

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) jokakesäinen Osuuskaupparock (OKR) siirretään poikkeusoloista johtuen kesäkuulta elokuun loppuun. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Joensuun Sirkkala-puistossa 12.-13.6.2020.

–  Kaikessa toiminnassa mennään turvallisuus edellä ja viranomaisten ohjeita noudattaen. Joensuun kaupunki suosittelee kesä-heinäkuulle suunniteltujen massatapahtumien perumista koronapandemian vuoksi. Kaupungin suositus on erittäin perusteltu ja toimimme  vastuullisesti tuon suosituksen mukaisesti. Turvallisuusnäkökulmasta olimme jo aiemmin valmistelleet OKR:n siirtoa myöhempään ajankohtaan, ja kaupungin tahtotila varmisti tämän meidän päätöksen, kertoo PKO:n talous- ja vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis.

Yleisötapahtumien rajoitukset ovat Suomessa voimassa virallisesti 31.5.2020 saakka.
PKO on järjestänyt OKR:n jo 10 kertaa, ja tapahtuma on vuosi vuodelta saanut yhä suuremman suosion etenkin aikuisväestön keskuudessa.

– Jos turvallisuustilanne sen sallii, tarkoitus on, että OKR järjestetään 28.–29.8. viikonloppuna. Samana viikonloppuna Joensuussa on tarkoitus järjestää myös Extreme Run -juoksutapahtuma, jonka kanssa teemme vahvaa yhteistyötä. Nämä muutokset tarkoittavat sitä, että elokuun lopulle suunniteltu PKO:n järjestämä Torifest-tapahtuma perutaan tältä vuodelta, OKR:n koordinoinnista vastaava PKO:n ravintolatoimialapäällikkö Jukka-Pekka Pesonen sanoo.

OKR:n lippuja on myyty marraskuusta 2019 alkaen lippu.fi -palvelussa ja
lippu.fi -myyntipisteissä (R-kioskit ja Prisma) sekä Kimmelin ravintoloissa ja Sokos Joensuussa. Ennakkoon ostetut pääsyliput käyvät elokuussa järjestettävään OKR:ään. Jos uusi aikataulu ei sovi asiakkaalle, hinta palautetaan lipun jo ostaneelle asiakkaalle. Lippu.fi-palvelusta lipun ostaneet asiakkaat voivat hakea lippurahojen palautusta linkistä https://web.lippu.fi/palautus/ 31.5. saakka. Tapahtuman osalta tehdyistä majoitusvarauksista saa halutessaan rahat takaisin. Asiasta voi laittaa viestiä sähköpostilla osoitteeseen sales.karelia@sokoshotels.fi
VIP-lippujen ja ryhmävarausten osalta Joensuun Sokos Hotellien myyntipalvelu on suoraan yhteydessä varauksen tehneisiin asiakkaisiin. OKR:n esiintyjäkattaus on seuraavanlainen. Perjantai 28.8. esiintyvät Abreu, Suvi Teräsniska, Maustetytöt ja Teflon Brothers. Lauantaina 29.8. esiintyvät Elastinen, Happoradio ja Ressu Redford. Lauantain osalta ohjelma vielä täydentyy.

OKR:n puitteita on viime vuosina hyödynnetty rokkiviikon torstaina järjestetyssä Koko perheen kesäfiilis -tapahtumassa. Näissä poikkeusoloissa tämä perhetapahtuma perutaan tältä vuodelta järjestelyteknisistä ja turvallisuussyistä. Samoista syistä perutaan myös Karhurock. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää 31.7. –1.8. Kiteellä.

Lisätietoja: PKO, ravintolatoimialapäällikkö Jukka-Pekka Pesonen, p. 010 762 3711.