Urapolku PKO:ssa

Monipuolisia työmahdollisuuksia

PKO:lla on liiketoimintaa viidellä eri toimialla, joka mahdollistaa entistä monipuolisia työllisyysmahdollisuuksia ja työskentelyn jopa yli toimialarajojen. Työmahdollisuudet ja työuran kulku riippuu toisaalta henkilön osaamisesta, kokemuksesta ja näytöistä työssä ja toisaalta kulloinkin avoinna olevista tehtävistä.

Tyypillinen urapolku matkailu- ja ravintola-alalla voi kulkea vaikka seuraavasti: Tarjoilija - työpaikkaohjaaja - vuorovastaava - vuoropäällikkö - ravintolapäällikön tuuraaja - ravintolapäällikkö /hotellipäällikkö - toimialajohto.

Tyypillinen urapolku kaupan alalla voi kulkea vaikka seuraavasti: Myyjä - työpaikkaohjaaja - vastuutehtävä - esimiesharjoittelija - apulaispäällikkö - tulosvastuullinen esimies - aluepäällikkö - toimialajohto.

Suurin osa esimiehistä on aloittanut työuransa kaupassa myyjänä tai ravintola-alalla ja siirtyneet kokemuksen ja työvuosien karttuessa esimiestehtäviin.

Katso videolta Petterin tarina: kesätyöntekijästä Prismajohtajaksi

Työtehtäviä laidasta laitaan

Ruoanvalmistuksen ammattilainen

Ruoanvalmistuksen ammattilaisemme työskentelevät ravintoloissa, ravintolamaailmoissa Prismalla ja Sokoksella sekä ABC-liikennemyymälöissä.

Ruokaravintolassa kokki valmistaa reseptiikan mukaisesti lounasta ja à la cartea. ABC-liikennemyymälöissä sekä Prismojen ravintolamaailmoissa tehtäviin kuuluvat lounaan ja à la carten lisäksi kahvilatuotteiden, pikaruoan ja pitsojen valmistus. Osa ABC- liikennemyymälöistämme on auki ympäri vuorokauden. Palkkaus on MaRa:n työtehtosopimuksen mukainen.

Palvelutori palvelee meillä S-market Rantakadulla ja Prismassa sekä niiden lisäksi S-marketien yhteydessä löytyy paistopisteitä. Palvelutorin työtehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä.  Paistopisteissä myyjät huolehtivat tuoreiden piirakoiden ja leivosten paistamisesta ja esillepanosta. Näissä työpisteissä palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

Tarjoilija, kahvila- ja ravintolatyöntekijä

PKO:n ruokaravintolat, pubit, kahvilat sekä Prisman ja Sokoksen ravintolamaailma tarjoaa töitä kokkien lisäksi tarjoilijoille sekä kahvila- ja ravintolatyöntekijöille. Ravintola toimipaikkoja PKO:lla on 38 ala carte ravintoista pikaruokaravintoihin ja pubeihin. Anniskeluravintolan tarjoilijoilta vaaditaan anniskelupätevyyttä ja vastaavan hoitajan pätevyys on tehtävässä eduksi. Hygieniapassi on toinen tärkeä työssä tarvittava passi, jonka suorittaminen onnistuu työnantajan kautta. Palkkaus on MaRa:n työehtosopimuksen mukainen.

Hotellityön ammattilaiset

Hotelliliiketoiminnassamme työskentelee vastaanottovirkailijoita, kerros- ja aamiaishoitajia ja hotellipäälliköitä. Vastaanottovirkailija huolehtii esimerkiksi hotellin tai kylpylän vastaanoton asiakaspalvelusta. Tehtäviin kuuluu ottaa vastaan huonevarauksia sekä hoitaa asiakkaiden tulo- ja lähtöselvitykset ja laskutus.

Liikennemyymälätyöntekijä

ABC-liikennemyymälämme ovat hektisiä ympäristöjä monipuolisista työtehtävistä innostuville ja kiireestä lisäpotkua saaville ravintolan ja kaupan alan ammattilaisille. Asiakkaita palvellaan niin kaupan, Hesburgerin kuin kahvilan kassalla. Toisinaan hääräillään noutopöydän parissa, salia siistimässä ja tiskivuorossa sekä oman osaamisen mukaan myös keittiöpuolen työtehtävissä. Liikennemyymälätyöntekijän palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen ja tehtävä edellyttää valmiutta yötyöhön.

Myyjä

Myyjän työtehtäviä meiltä löytyy S-marketeista, Saleista, Prismasta ja Sokokselta. Myyjän tehtävät sisältävät sekä kassatyöskentelyä että kuorman purku- ja hyllytystyötä. Työhön kuuluvat lisäksi veikkauspalveluiden myynti sekä mahdollisesti Postin palvelut. Sale on paikka ruokakaupan moniosaajalle, joka on valmis työskentelemään myös yksin.

Prisma-hypermarkettimme työllistää meillä päivittäistavarayksiköistä eniten työntekijöitä. Kassaosastolla myyjät vastaavat ripeästä palvelusta ja tarkasta rahaliikenteestä. Veikkaus-, toto- ja postiasioissa palvelevat infopisteen myyjät. Päivittäistavaraosasto on paikka myyjälle, joka pitää nopeatempoisesta ja fyysisestä kuormanpurku- ja hyllytystyöstä sekä usein jo aamuviideltä alkavista työvuoroista. Prisman palvelutorilla myyjän tehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä. Käyttötavaraosastolla myyjältä edellytetään laajaa asiantuntemusta osaston valikoimasta (esim. pukeutuminen, rakentaminen ja remontointi, viihde ja kodintekniikka, puutarha ja piha, urheilu).

Joensuun keskustassa sijaitseva Sokos tavaratalo työllistää myyjiä muodin, kauneuden, sisustamisen teemojen parissa. Sokoksen yhteydessä on myös S-parturi-kampaamo Sokos. Työskentely Sokoksella edellyttää henkilökohtaista ja ratkaisukeskeistä otetta myyntityöhön. Kauneudenhoidon ja kosmetiikan osastomme myyjän tehtävässä kosmetologin koulutus on eduksi. Myyjiemme palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

Myyjä, Asiakasomistajapalvelut ja S-Pankki

S-pankin ja asiakasomistajuuden ammattilaiset palvelevat asiakkaitamme Prisman ja Sokoksen S-Pankki -pisteissä sekä S-markettien yhteydessä olevissa pankkipisteissä. Tarkkuus ja kokemus rahankäsittelystä ovat edellytyksenä tehtävään. Kokemus myyntityöstä sekä kaupallisen alan opinnot ovat eduksi. Palvelumyyjän tehtäviin kuuluvat esimerkiksi asiakasomistajuusasiat, peruspankkipalvelut sekä muiden pankkipalveluiden opastaminen asiakkaillemme.

Parturi-kampaaja, kosmetologi, floristi

Parturi-kampaamomme sijaitsevat Prisman, Sokoksen sekä S-market Kiteen ja Lieksan yhteydessä. Floristeja meillä työskentelee Prisman yhteydessä toimivassa S-kukkakauppassa. Parturi-kampaajiemme, kosmetologien ja floristien palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

Esimies ja asiantuntijatyö

PKO:n eri toimialoilla on erilaisia esimies- ja asiantuntijatyömahdollisuuksia aina myymäläpäällikön tehtävistä markkinoinnin suunnitteluun.

Näiden lisäksi meillä on monia muita työtehtäviä ympäri liiketoimintakenttää. Miltä kuulostaisi rinnetyöntekijä, ompelija, ICT-tukihenkilö, viihdeisäntä, somettaja, yritysmyyjä tai kiinteistönhoitaja?

Nämä työtehtävät ovat tyypillisimpiä työtehtäviä mitä meillä tällä hetkellä on. Emme kuitenkaan voi tietää mitä työmahdollisuuksia meillä tulevaisuudessa on. Viimeisen kymmenen vuoden aikana meille on tullut mm. tapahtumatuotantoa (Rock-tapahtumat, Uumen), Revenue manager toimintaa, markkinointimyynti, S-pankki sekä bonus- ja mobiilineuvonta. Tulevaisuuden työtehtävät riippuvat täysin siitä, mihin suuntaan meidän liiketoimintamme kehittyy ja organisoituu. Siksi kannustamme tulemaan meille töihin ja katsomaan olisiko meillä juuri sinulle sopiva työtehtävä myös tulevaisuudessa.