Työ PKO:ssa tarjoaa monia mahdollisuuksia kehittymiseen

PKO:ssa ei ole montaakaan ravintolaa, jossa ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta ei olisi 25-vuotisen osuuskauppauransa aikana työskennellyt. Kaikki alkoi kesähessuna Prisman kahvila Lasipallossa. 18 vuotta täytettyään Outi pääsi ravintola Kareliaan ensin lipunmyyjäksi ja sen jälkeen baaritiskin taakse.

– Halusin työurallani eteenpäin, ja niinpä otin ilolla vastaan vuoropäällikön paikat Kareliassa ja sen jälkeen työt Amarillossa ja Public Cornerissa. Äitiysloman jälkeen minulle tarjottiin vuoropäällikön pestiä Kimmelin yökerhossa, Outi kertoo.

Kimmelissä vierähti sitten pitempikin tovi, kun Outi sai vastuulleen Kimmel Nightin, Riverside-ravintolan ja Virta-pubin. Kolmen ravintolan päällikkyys oli hänen ensimmäinen tulosvastuullinen esihenkilötehtävänsä.

– En ole koskaan pelännyt vastaanottaa haasteita, mutta kun minulle ehdotettiin ravintolapäällikön paikkaa sporttibaari Bar Playssa, olin aluksi kauhuissani, mikään penkkiurheilija kun en ollut. Enhän edes tiennyt, mitä eroa on Mestarien liigalla ja Valioliigalla. No eipä siinä muuta kuin urheilu-uutisia ahmimaan.

Nyt Outi on kiitollinen siitä, että söi rohkeasti rokan.

– Työyhteisö oli mahtava ja sain oppia paljon uutta, kun vastuulleni tuli vielä Las Palmas. Urani ehkä suurin saavutus on, kun minut valittiin Vuoden esimieheksi vuonna 2020.

 

Nöyrästi mutta rohkeasti

Korona sekoitti perusteellisesti kuviot myös PKO:n maratoimialalla, etenkin yöravintoloissa, joissa työskentelin silloin ryhmäpäällikkönä. Oli keksittävä ketterästi uutta ja uudistuttava nopeasti alati muuttuvien rajoitusten keskellä. Outille tämä merkitsi, että tehtävät lisääntyivät entisestään. Hänen vastuullaan ryhmäpäällikkönä ovat nykyisin PKO:n ketjuruokaravintolat ja pubit, kaikkiaan kahdeksan yksikköä. Ravintoloiden päälliköt ovat Outin suoria alaisia.

Uusin tulokas ketjuravintoloiden joukossa on Kauppahalliin kesäkuun lopulla avattu seurusteluravintola VENN. Outi povaa paikalle hyvää tulevaisuutta, sillä kiinnostus uutta kauppahallia kohtaan on ollut valtavaa.

– On mahtavaa, että voimme tuottaa kaupunkilaisille uusia elämyksiä, sillä elämysbisnestähän tämä ravintolatoiminta on.

Outi sanoo olevansa ihminen, joka lähtee mielellään mukaan uusiin projekteihin. Silloinkin, kun ne eivät kosketa vain omia yksiköitä, vaan koko toimialaa tai jopa osuuskauppaa. Tällaisia ovat esimerkiksi osallistuminen uusien yksiköiden avauksiin ja erilaisiin toiminnan kehityshankkeisiin.

– Se, että minua pyydetään mukaan tällaisiin projekteihin, on mielestäni hieno luottamuksen osoitus, josta olen erittäin otettu.

Erilaisten projektien ansiosta Outilla on ollut mahdollisuus osallistua useisiin erilaisiin S-ryhmän koulutuksiin. Myös projektit itsessään ovat opettaneet paljon, ja osaaminen on koko ajan kasvanut.

Vuosien mittaan Outi on huomannut, että uusia tehtäviä ja lisää vastuuta saa, jos on ahkera ja oikealla tavalla nöyrä. Esihenkilön täytyy sietää myös epäonnistumisen riski. Palkkiona onnistumisista saa sitten elämänmittaisia hyviä muistoja.

Nuorempia kollegoitaan hän rohkaisee heittäytymään rohkeasti uusiin haasteisiin ja kokemuksiin. Mutta hötkyillä ei pidä. Mitään ohituskaistoja ei ole, vaan vastuuta tulee, kun hoitaa hommat kunnolla.

– Oma supervoimani on se, että todella uppoudun täysillä kaikkiin työtehtäviin ja heittäydyn sydämellä jokaiseen projektiin, Outi toteaa.