PKO:n edustajiston vaalien tulos 2024:

PKO:n edustajisto 2024

Vaalien tulos ja äänimäärät

Julkaistu 4.4.2024 klo 12.

 

Äänestäjien palkitseminen

Kiitos kaikille äänestäneille! Äänestys on päättynyt 25.3.2024.

Kaikki äänensä PKO:n edustajiston vaaleissa antaneet saavat automaattisesti huhtikuussa 2024 lahjakortin, jolla voi valita palkinnoksi yhden alla olevassa listassa mainituista tuotteista. Lahjakortit äänestäneille postitetaan viikkojen 15–16 aikana.

• 2x1,5 l Coca-Colaa

• 1 pkt Kulta Katriina kahvia

• Pullakahvit ABC:lla

• 2 kpl S-ryhmän isoja kestokasseja

Kaikille äänestäneille postitetaan vaalien jälkeen lipuke, jolla tuotelahjan voi lunastaa PKO:n toimipaikasta. Palkitsemislipukkeen saa automaattisesti. Pelkkä äänestäminen riittää.

Vaikuta edustajiston vaaleissa 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) omistavat n. 109 000 asiakasomistajaa, jotka voivat ottaa päätöksentekoon monella tapaa osaa. Vuonna 2024 PKO:n omistajien keskuudesta valitaan vaaleilla 50 jäsentä edustajistoon. Edustajisto valitaan joka neljäs vuosi. 

Edustajiston keskeisiin päätöksiin kuuluvat PKO:n  tilinpäätöksen ja voitonjaon vahvistaminen. Edustajisto myös välittää omistajien toiveet ja ajatukset hallinnon ja johdon tietoon. Edustajisto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. 

Lue virallinen vaalitiedote täältä.

 

Äänestä 

PKO:n edustajiston vaaleissa äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua Pohjois-Karjalan Osuuskauppaan hyväksytyllä, ennen vaalivuotta 15 vuotta täyttäneillä henkilöjäsenellä. Vain jäsenellä on äänioikeus. Äänioikeutta ei ole sellaisilla asiakasomistajatalouteen kuuluvilla, jotka eivät ole osuuskaupan jäseniä. 

Vaaleissa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on jaettu jäsenalueisiin. Voit äänestää vain oman asuinpaikkasi mukaisen jäsenalueen ehdokasta. Jos asuinpaikkasi on osuuskaupan toimialueen ulkopuolella, voit äänestää ketä tahansa ehdokasta.

PKO:n edustajiston vaalit pidetään posti- ja nettiäänestyksenä. Äänestyslipuke ja äänestysohjeet toimitetaan PKO:n äänioikeutetuille jäsenille viimeistään viikon 10 aikana.

Äänestysaika: 5.3.-25.3.2024.

 

Kiitos kaikille äänestäjille! Vaalien tulos julkistetaan viimeistään 8.4.2024.

 

Jos äänestät verkossa, äänestys aukeaa 5.3.2024 klo 9.00 ja sulkeutuu 25.3.2024 klo 23.59.

Jos äänestät postitse, suosittelemme jättämään äänestyslipun palautuskuoressa Postin kuljetettavaksi 17.3.2024 klo 23.59 mennessä.

Lue lisää täältä!

 

Näet oman alueesi ehdokaslistan täältä

Ehdokasluettelo jäsenalue 1 Joensuu

Ehdokasluettelo jäsenalue 2 Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rautavaara, Rääkkylä, Tohmajärvi

Oikaisu äänestyslipukkeen mukana postitettuun jäsenalueen 1 ehdokasluetteloon: jäsenalueen 1 kaikkien ehdokkaiden asuinpaikka on Joensuu. Yllä olevasta linkistä avautuvassa ehdokasluettelossa asuinpaikat ovat oikein.

 

Ryhdy ehdokkaaksi 

Ehdokkaaksi voi asettua ennen vaalivuoden alkua Pohjois-Karjalan Osuuskauppaan hyväksytty osuusmaksun kokonaan maksanut jäsen, joka vaalin alkaessa 5.3.2024 on täysivaltainen ja täysi-ikäinen ja asuu PKO:n toimialueella. 

Ehdokasasettelu on päättynyt 2.2.2024.

Lue lisää täältä!

 

Ryhdy asiamieheksi 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan edustajisto valitaan käyttämällä suhteellista vaalitapaa. Suhteellisessa vaalitavassa ehdokkaat on nimetty useammalle ehdokaslistalle, kukin ehdokas yhdelle listalle. Läpipääsyyn vaikuttaa ehdokkaan henkilökohtaisesti saamien äänien lisäksi ehdokaslistan kaikkien ehdokkaiden saama äänimäärä.  

Ehdokkaat ilmoittautuvat ehdokaslistan laatijalle eli asiamiehelle. Asiamies kutsuu ehdolla olevan henkilön mukaan hallinnoimalleen listalle. 

Voit ryhtyä asiamieheksi PKO:n edustajiston vaaleissa, kun: 

  • asut PKO:n toimialueella 
  • sinut on hyväksytty PKO:n jäseneksi ennen vaalivuoden alkua 
  • olet täyttänyt 15 vuotta vaaleja edeltävän vuoden loppuun mennessä

Ehdokasasettelu on päättynyt 2.2.2024.

Lue lisää täältä! 

 

 

Vaali-info 

Vaaleja varten Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on jaettu kahteen jäsenalueeseen.  Asiakasomistajat äänestävät edustajistoon jäsenet omilta jäsenalueeltaan. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva asiakasomistaja voi äänestää ketä tahansa ehdokasta. 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan edustajisto valitaan käyttämällä suhteellista vaalitapaa. Suhteellisessa vaalitavassa ehdokkaat nimetään useammalle ehdokaslistalle, kukin yhdelle listalle. Äänestämisessä tämä tarkoittaa sitä, että ääni annetaan omalle ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä. 

PKO:n tietosuojainformaatio: Tietosuoja - Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (pko.fi)

Tästä linkistä klikkaamalla voit tutustua Pohjois-Karjalan Osuuskaupan sääntöihin, jotka sisältävät myös vaalijärjestyksen: säännöt 

 

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan vaaleissa 2024 valitaan edustajiston jäsenet jäsenalueittain seuraavasti: 

 

Jäsenalue 1:

Joensuu

 

Jäsenalue 2:

Ilomantsi
Juuka
Kitee
Kontiolahti
Lieksa
Liperi
Nurmes
Outokumpu
Polvijärvi
Rautavaara
Rääkkylä
Tohmajärvi

Jäsenalueella 1 asuu puolet PKO:n asiakasomistajista ja jäsenalueella 2 puolet. Molemmista valitaan 25 edustajaa.

 

Vaalien aikataulut: 

Ehdokasasettelu: 8.1.-2.2.2024 

Äänestysaika: 5.3.-25.3.2024 

 

PALKITSEMISEN SÄÄNNÖT JA TIETOSUOJASELOSTE

Palkitsemisen järjestää Pohjois-Karjalan Osuuskauppa edustajiston vaaleissa 2024 äänestäneiden henkilöjäsenten kesken. Säännöt ja tietosuojaseloste: Tietosuoja - Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (pko.fi)

 

Lisätietoa vaaleista

Voit kysyä lisää PKO:n toimipaikoista sekä PKO:n asiakasomistajapalvelusta p. 010 76 22002, sähköposti vaalit.pko@sok.fi

Puhelun hinta: pvm/mpm