Kolin henkeäsalpaavien maisemien äärellä Pohjois-Karjalassa


19.07.2024

Pohjois-Karjalan rikas ja monimuotoinen luonto on retkeilijän unelmien täyttymys. Tämä metsien ja järvien maakunta viettelee vierailijat Kolin kansallispuiston vaaramaisemilla ja Pielisen järven kimaltavilla aalloilla.

Maakunnan pinta-alasta metsiä onkin lähes 90 % ja vanhoja, luonnontilaisia metsiä on säilynyt luonnonsuojelualueilla tarjoten uhanalaisille lajeille tärkeän elinympäristön. Kolin luonnonpuisto on merkittävä ja laaja aluekokonaisuus, jossa asustelee esimerkiksi Joensuun kaupungin nimikkoeläin, rupilisko, jota Itä-Suomen lisäksi tapaa lisäksi ainoastaan Ahvenanmaalla.

Luonto on tärkeä elementti monille ja jo lyhytkin luonnossa oleskelu palauttaa stressistä, antaa energiaa ja parantaa mielialaa. Kolin useista retkireiteistä jokainen löytää mieleisensä, vaihtoehtoja on aina koko perheen lakkapoluista vaativankin eräilijän rinnereitteihin. Jylhät vaaramaisemat ja luonto elävät vuodenaikojen mukaan, joten ei ihme, että Kolin kauneudesta vaikuttuu vähemmästäkin.

Retkeilijällä on  mistä valita, sillä Kolilla on merkittyjä reittejä noin 80 kilometriä. Voit valita 1,4–61 kilometriä pitkän, vaativan tai helpomman reitin. Kolin luontokeskus Ukon tuntumasta lähtee polkuja Kolin huippujen yli kansallispuiston eteläosiin, Kolinuuron kautta Pielisen rantaan sekä pohjoisen suuntaan Kolin satamaan ja Kolin kylälle.

Kolin kansallispuiston keskipisteenä toimii seikkailijan uusi tukikohta Break Sokos Hotel Koli Kylä. Karjalaista sydämellistä vieraanvaraisuutta, kodikasta tunnelmaa ja nykyaikaisen tyylikkään hotellin mukavuuksia arvostaa aktiivisen luontoseikkailun jälkeen.

Koli kutsuu, nähdään Pohjois-Karjalassa!

 

 

Tutustu Kolin kesäreitteihin>>

Varaa oma Koli seikkailu Koli Kylään >>