98-bensiinisäiliöön sekoittunut pieni määrä dieseliä ABC Kontiolahdessa, viikonloppuna tankanneiden hyvä tarkkailla autojaan ja veneitään


19.06.2023

Jakeluyhtiön inhimillisen virheen seurauksena ABC Kontiolahdessa on sekoittunut pieni määrä dieseliä 98-oktaanisen bensiinin bensiinisäiliöön. Bensiinin myynti lopetettiin asemalla heti kun epäilys sekoittumisesta tuli ilmi. Sekoittunutta bensiiniä ehti tankata perjantaina 16.6. kello 20.10 – sunnuntaina 18.6. kello 13.45 välisenä aikana 168 asiakasta. Valtaosa viallista tuotetta tankanneista asiakkaista on jo tavoitettu. Jos asiakas ei ole tankkaamaansa polttonestettä käyttänyt, sitä ei tule käyttää.

Bensiinisäiliöön joutuneen dieselin määrä on vähäinen, mutta se voi aiheuttaa käyntihäiriöitä autoissa, veneissä tai muissa polttomoottorilaitteissa. Mikäli asiakas on tankannut asemalla 98-oktaanista bensiiniä kyseisenä ajankohtana, ja huomaa autonsa tai veneensä käyttäytyvän normaalista poikkeavalla tavalla, kehotetaan asiakasta viemään laitteensa pikimmiten huoltoon. Tankin tyhjentämisestä aiheutuneista kuluista tulee säilyttää kuitit ja tiedot vakuutusyhtiötä varten. Myös viallisen tuotteen hinta hyvitetään.

– Olemme erittäin pahoillamme tästä virheestä ja sen asiakkaille aiheuttamasta ylimääräisestä vaivasta. Kyseessä on polttonestekuljetuksista vastaavan liikkeen inhimillinen erehdys eli säiliöön on tankattu väärää polttonestettä. Lopetimme bensiinin myynnin ABC Kontiolahdella heti kun epäilys sekoittumisesta tuli ilmi. Muita lisäohjeita ja mahdollisten hyvitysten hakemista varten asiakkaiden tulee olla suoraan yhteydessä kuljetusliikkeeseen puhelinnumeroon 0400 518 427, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.