Bomban laajennustyöt ainutlaatuiseksi kylpylähotelliksi alkavat


03.04.2023

Kesällä 2024 avautuu uusi hotellisiipi, täksi kesäksi uudistuvat Karjalaiskylän huoneet

Pielisen rannalla Nurmeksessa sijaitseva kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba uudistuu. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) rakentaa kylpylähotelliin laajennusosan, johon tulee 92 uutta järvinäköalahuonetta, ravintola ja kokoustiloja. Lisäksi uudistetaan Karjalaiskylän 50 huonetta mm. kylpyhuoneiden ja huoneilman viilennyksen osalta. Kokonaisinvestointi Bomballe on 22 miljoonaa euroa. 3.4. alkavalla viikolla aloitetaan kylpylähotellin laajennusosan rakennustyöt kaatamalla alueelta puustoa.

Bomban laajennuksen pääurakoitsijaksi on valittu liperiläinen Eero Reijonen Oy. Muita urakoitsijoita ovat: putkiurakoitsija LVI-Tahko Oy Kuopiosta, ilmanvaihtourakoitsija Ilmasiili Oy Kuopiosta ja sähköurakoitsija Joen Sähkötekniikka Joensuusta. Karjalaiskylän huoneiden uudistamistyöt tekee nurmeslainen Remppa-Henkka Oy.

– Alustavan aikataulun mukaan Bomban uuden hotellisiiven rakennustöiden on tarkoitus valmistua kesällä 2024. Karjalaiskylän huoneisiin tehtävät uudistukset ovat edenneet aikataulun mukaisesti ja valmistuvat tulevana kesänä. Bomban hanke on merkittävä piristysruiske Ylä-Karjalan aluetalouteen: noin 22 miljoonan euron investoinnin työllisyysvaikutus on 374 henkilötyövuotta, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

 

Matkailu lisää maakunnan elinvoimaa

PKO:n strategiassa matkailu on yksi kasvukärjistä. Niin PKO:n kuin Pohjois-Karjalan alueellisen matkailuorganisaatio Visit Karelian tavoitteena on tuplata yöpymismäärä 2030 mennessä.

– Strategiajulistusten sijaan tavoitteet saavutetaan määrätietoisella tekemisellä. Olemme panostaneet maakunnan elinvoimaisuuteen laittamalla matkailuinfraa kuntoon. Joensuussa Original Sokos Hotel Kimmelin 19 miljoonan euron uudistuksen avajaisia juhlittiin marraskuussa 2021. Break Sokos Hotel Kolin tarjonta laajenee Kolin kylälle juhannukseksi 2023 avattavan BSH Koli Kylän 21 miljoonan euron investoinnin myötä. Kun tähän lisätään Bomban uudistus, PKO investoi maakunnan matkailun kehittämiseen yli 62 miljoonaa euroa neljän vuoden aikana. Investointien työllisyysvaikutus maakuntaan on 1 050 henkilötyövuotta, Kivelä taustoittaa.

– PKO:n tavoite on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää, ja matkailun kehittäminen on missiomme käytännön toteuttamista. Kasvaneen matkailun hyödyt säteilevät kaikille alueen toimijoille. Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusten mukaan jokainen matkailijan alueella käyttämä euro kasvaa puolitoistakertaiseksi kun matkailupalveluja tarjoavat toimijat ostavat tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita oman maakunnan yrityksiltä. Matkailijoiden eri palveluihin käyttämät eurot puolestaan jakaantuvat seuraavasti: henkilöliikennepalvelut 36 %, ostokset kaupasta 23 %, ravitsemispalvelut 16 %, majoituspalvelut 12 %, urheilu- ja virkistyspalvelut 5 %, polttoaineet 3 %, kulttuuripalvelut 3 % ja muu kulutus 2 %, Kivelä taustoittaa matkailun kerrannaisvaikutuksia.

– Matkailuinvestointien liikkeelle saaminen on Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman konkreettisia toimenpiteitä tänä ja ensi vuonna, joten tämä hieno avaus tulee juuri oikeaan aikaan! Jotta voimme maakuntana tehdä haluamamme kasvuloikan matkailussa, tarvitsemme tämänkaltaisia merkittäviä investointeja, Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Markus Hirvonen iloitsee.

– Tämä on Nurmekselle ja koko Pielisen alueen matkailulle mahtava asia! PKO:n investointi on sekä euromääräisesti että työllisyysvaikutukseltaan poikkeuksellisen merkittävä. Se on viimeisen 10 vuoden ajalta isoin Nurmeksessa julkistettu yritysinvestointi. Nurmes ja koko Ylä-Karjala hyötyvät Bomban kehittämisestä koska lisääntyvät matkailijavirrat tuovat kasvua kaikille alueen toimijoille. Kerrannaisvaikutuksineen tämä on alueen elinvoiman kannalta äärimmäisen hieno asia, Nurmeksen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Kämäräinen sanoo.

 

Ainutlaatuinen näkymä Pieliselle

– Matkailutrendeissä näkyvät suomalaisten muuttuneet arvot. Pinnalla ovat perinteiden arvostus, turvallisuuden kaipuu sekä kiinnostus omiin juuriin.  Matkailijoina suomalaiset hakevat nyt kansalliskohteita siinä missä luonto- ja hyvinvointikohteita. Bomban matkailualue kylpylähotelleineen pystyy tarjoamaan kaiken tämän, jonka vuoksi käyttöasteemme ovat jatkuvassa nousussa, vaikka ulkomaan matkailu on ollut koronan myötä vähäistä. Bomba tarvitsee jo nykykysynnälläkin sekä lisää ravintolatarjontaa että asiakaspaikkoja. Teemme hotellin laajennusosaan lisää ravintola- ja kokoustiloja, joista on esteetön näkymä kauniina välkehtivälle Pieliselle. Uusista huoneista on vaikuttava näkymä Pieliselle, joten Bombasta tulee matkailijoille ja kokousasiakkaille täysin ainutlaatuinen elämys Suomessa, PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis sanoo.

– Laajennusosasta tulee 5-kerroksinen. Sen uusien upeiden huoneiden erikoisuutena tulee olemaan lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat, joista avautuu huikea näkymä Pielisen alati vaihtuvaan ja ainutlaatuiseen järvimaisemaan. Uudistusten myötä Bomballe rekrytoidaan noin 30 uutta PKOlaista, Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen sanoo.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026

 

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli Pielisen rannalla, Bomban matkailualueella Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.  Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi ravintoloineen.