Järven Taiga ja Kahvila Eväsretket uudistavat toimintaansa


10.10.2024

Retkimyymälä Järven Taiga Kauppahalli Joensuussa ja Kahvila Eväsretket Kolilla uudistavat toimintaansa.

– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että Järven Taigan ja Kahvila Eväsretken toiminta nykyisissä tiloissaan nykymallilla päättyy. Toimintamme jatkuu normaalisti vuoden loppuun saakka samalla kun toimipaikoille etsitään uutta yhteistä toimitilaa, jossa voidaan yhdistää retki-, matka- ja kahvilatoiminta yhteen toimipaikkaan. Uutta toimitilaa etsitään ensisijaisesti Joensuun alueelta, Järven Taigan ja Kahvila Eväsretken yrittäjä Matti Pasanen sanoo.

Joensuun kaupungin matkailuneuvontapiste on toiminut Kauppahallissa Järven Taigan myymälän yhteydessä. Joensuun kaupungin matkailuneuvonta on Kauppahallissa avoinna normaalisti joulukuun loppuun saakka.

– Matkailuneuvontaa saa visitjoensuu.fi -verkkosivujen kautta. Suunnittelemme parhaillamme tulevan vuoden matkailuneuvonnan järjestelyjä Joensuussa, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Kolilla Luontokeskus Ukko on auki normaalien talviaukioloaikojen mukaan.

– Kahvila Eväsretkien toiminnan loppumisen myötä keskuksen kahvilatarjonta saattaa heiketä. Pyrimme löytämään luontokeskukseen ratkaisun, joka palvelee kahvinjanoisia retkeilijöitä jatkossakin, kertoo palveluomistaja Joel Heino Metsähallituksen asiakaspalvelusta.

– Järven Taigan tilaan on jo heti irtisanomisilmoituksen jälkeen ollut kiinnostusta. Tilan uudesta käytöstä ja toimijasta on neuvottelut kesken. Tiedotamme asiasta lisää kun neuvottelut etenevät, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) talousjohtaja Antti Pölönen sanoo.

Kauppahalli Joensuun omistaa ja sen toimintaa operoi PKO.

Järven Taiga sulkee ovensa vuoden vaihteessa ja Kahvila Eväsretket palvelee syksyn ja tammikuun alun ajan nettisivuilla olevien aukioloaikojen mukaisesti. Mustan Mäntyjärven retkikohde, Kalastusretket Joensuun verkkokauppa ja sen retki- ja vuokraustoiminta jatkavat toimintaansa kuten tähänkin asti.