Pieni palvelus itselleni – Uumen kokoaa hyvinvointipalvelut yhteen


28.09.2020

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja maakunnan hyvinvointipalveluyrittäjät yhdistävät voimansa tarjotakseen entistä laajemmalle asiakaskunnalle yhä houkuttelevampaa sisältöä. Uumen-brändin alla palveluja tarjotaan niin oman maakunnan matkailijoille ja kokousasiakkaille kuin valtakunnallisille toimijoille.

–  Matkailu on yhteistyön toimiala. Pohjois-Karjalasta puuttuu alusta, jonka kautta eri rooleissa toimivat yritykset voivat yhdistää voimansa ja luoda elämyksiä, jotka näyttäytyvät asiakkaalle yhtenäisenä tuotteena yhtenäisen brändin alla. Uumen on juuri tätä, asiakkaalle väylä panostaa itseensä ja meille yrityksille mahdollisuus hakea yhteistyöllä kasvua toteaa vt. matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis.

– PKO:n ja hyvinvointiyrittäjien yhteinen tavoite on saada maakuntaan houkuteltua merkittävästi myös uusia matkailijoita sekä kokousvieraita, mikä hyödyttää kaikkia toimijoita ja lisää maakunnan elinvoimaa. Tässä yhteistyössä uutta on se, että yhden brändin alle on koottu kattava joukko eri kokoisia hyvinvointialan toimijoita, PKO:n matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen sanoo.

– Hyvinvointialalta on Pohjois-Karjalassa aiemmin puuttunut laaja yhteistekeminen ja yhteismarkkinointi, joten kiitos PKO:lle asian edistämisestä. Tämä uusi avaus hyödyttää niin asiakkaita kuin alan yrittäjiäkin. Uumenen alla on todella laaja kirjo erilaista osaamista, josta löytyy varmasti ammattimaista tarjontaa mitä erilaisimpiin toiveisiin ja tarpeisiin. Esimerkiksi Axon Life tarjoaa yrityksille pitkäkestoisia työhyvinvointiohjelmia koko maakunnan alueella, Axon Lifen työhyvinvoinnin kehittäjä Pekka Sorsa sanoo.

Tapahtumien vetäjinä on oman maakunnan ammattilaisten lisäksi myös oman alansa kansallisia ja kansainvälisiä huippunimiä. PKO on järjestänyt Uumen-tapahtumia vuodesta 2016 lähtien, mutta nyt Kannisen mukaan tehdään täysin uusi tuleminen. Yrittäjien kanssa tehtävä yhteistyö laajentaa tapahtumien sisältöä merkittävästi ja tarjonnan laajentuessa myös kynnys palvelujen käyttöön madaltuu.

 

– Lupauksemme mukaisesti Pieni palvelus itselleni voi olla vaikka puolen tunnin ohjattu rentoutushetki osana työhön liittyvää seminaaria tai luento itsenä johtamisesta. Uumen-tapahtumien sisällöt liikkuvat hyvinvoinnista liikuntaan ja terveellisestä ravinnosta parisuhdetaitoihin sekä itsensä kehittämiseen. Tapahtumien kesto vaihtelee puolesta tunnista päivän seminaariin tai viikonlopputapahtumiin. Kumppaniemme kanssa jaamme yhteiset arvot ja tavoitteet vastuullisesta kestävästä tekemisestä. Oli kyse sitten luonnon, ilmaston tai ihmisten hyvinvoinnista, pyrimme yhdessä siihen, että huominen on vielä parempi kuin tämä päivä. Tarjoamme vain koulutettujen ammattilaisten palveluja, Kanninen sanoo.

Yhteistyössä PKO tarjoaa markkinointi- ja myyntiosaamista sekä kanavia aina valtakunnallista Sokos Hotels -ketjua myöten. Paikalliset yrittäjät puolestaan valloittavat matkailijoiden sekä kokousvieraiden mielet ja sydämet omalla osaamisellaan. Aluksi palveluja tarjotaan Pohjois-Karjalan alueella pääasiassa suomenkieliselle kohderyhmälle. Jatkossa tavoite on tarjota palveluja myös kansainvälisille vieraille.

– Joensuun keskustassa sijaitsevalla Studio Kindlylla on samanlaiset tavoitteet kuin Uumenella: haluamme tarjota ihmisille rauhallisia hetkiä kiireisen arjen keskellä sekä innostaa ihmisiä panostamaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. On mahtavaa, että Uumen tuo hyvinvointialan palveluita paremmin esille, tiivistää alueemme yhteistyötä ja samalla käy markkinoimaan palveluita laajemmin myös jäsenilleen ja yhteistyökumppaneilleen – siitä hyötyvät kaikki, Studio Kindlyn toimitusjohtaja Jonna Ekroos sanoo.

– On hienoa, että Uumen tuo laajemmin hyvinvoinnin palveluita kaikkien käyttöön. Uumen on myös mahtava mahdollisuus kansainvälistymistä ajatellen. Hyvinvointivalmennusten lisäksi työskentelen päätyökseni kansainvälisessä myynnissä, joten varsinkin Ranskan markkinat ovat vahvuuteni, hyvinvointipalveluja tarjoavan Yoga with Minnan sivutoiminen yrittäjä Minna Hämäläinen sanoo.

Yhteistyössä on tällä hetkellä mukana toistakymmentä yrittäjää, ja joukkoon ovat tervetulleita myös uudet yritykset. Yhteistyössä ovat mukana mm. seuraavat yritykset: Feel Koli, Axon Life, Glimmer Bomba, Pielisen Retki, Karu Survival, Yoga with Minna, Hoivakoira, KuntoKikka, Studio Kindly Joensuu, Vilkas Toimi. Uumenen nettisivut löytyvät osoitteesta www.uumen.pko.fi

 


Lisätietoja:
PKO, matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen, p. 050 440 3385