Tuore tutkimus: Prisma on edelleen Suomen suosituin muotikauppa


07.06.2024

Tuoreimman Kaupan liiton tutkimuksen mukaan jopa 37 prosenttia suomalaisista vaatetusta ostaneista on viimeisen 12 kuukauden aikana ostanut vaatteita tai jalkineita Prismasta. Prisma on ollut Kaupan liiton tutkimuksissa suosituin myymälä vaate- ja jalkineostoksiin jo vuodesta 2019.

Suomalaisille tärkein vaatetuksen ostokriteeri on mukavuus. Entä mitkä muut asiat ohjaavat ostopäätöstä?

– Vaatevalintoja tehdessä esiin nousee myös vaatteiden käytännöllisyys ja kestävyys. Etsinnässä on helppoa, rentoa ja mukavaa päälle puettavaa, kertoo Prisma Joensuun pukeutumisosaston myyntipäällikkö Seija Hämäläinen.

– Asiakaspalvelu on tärkein osa työtämme, siinä hetkessä ei ole mihinkään kiire. Eniten apua kaivataan jalkineiden, alusvaatteiden ja farkkujen sekä kauluspaitojen valinnassa.

Prisma Joensuu kerää asioijia laajalta alueelta ja sen pukeutumisen osasto on yksi Suomen suurimmista. Runsas tuotevalikoima on suunniteltu sopivaksi moneen eri käyttötarkoitukseen ja tilanteeseen.

– Meillä on tunnetusti edulliset hinnat ja klassisen, trendikkään ja sporttisen malliston valikoima koostuu helposti yhdisteltävistä tuotteista. Nyt kesäkaudella kesämekot sekä muut hellevaatteet ovat suosituimpia tuotteita, ympäri vuoden myydään paljon aikuisten t-paitoja ja koko perheelle sukkia, Hämäläinen kertoo.

 

Vastuullisuus vaateostoksissa korostuu entisestään

Tutkimuksessa pohdittiin, onko marketmuodin suosio maassamme yksi osatekijä sille, ettei ultrapikamuoti ole täällä yhtä iso ilmiö kuin monessa muussa maassa. Muotikaupan tulevaisuudessa nähdään kasvava kiinnostus toimialan vastuullisuutta kohtaan. Vaateostoksilla suomalaiset valitsevat kestäviä tuotteita verrokkimaita useammin ja tarkastavat tuotteen materiaalin ahkerammin.

S-ryhmässä vastuullisuus toteutuu muun muassa tuotannon työolosuhteiden varmentamisella, vastuullisten materiaalien käytön kasvulla sekä kattavilla tuotetiedoilla esimerkiksi valmistuspaikoista.

– Kotimaisten tuotebrändien, kuten Nanso ja Finlayson, suosio on kasvanut ja haluamme jatkossakin tarjota Prisma Joensuun asiakkaille kattavan valikoiman suomalaista muotia. Myös tuotteiden paikallisuutta arvostetaan, Hämäläinen linjaa.

Prisma Joensuun erityisen laajasta outdoor pukeutumisen valikoimasta löytyy tuotteita vaelluskengistä – polkujuoksukenkiin ja retkeilyvaatteista – metsästyspukuihin. Paikallisuutta, laatua ja vastuullisuutta arvostavalle eränkävijälle vaihtoehtoja tarjoaa esimerkiksi Sasta, jonka ekologinen ja klassinen mallisto on kotoisin Nurmeksesta. Sasta tarjoaa tuotteilleen tarvittaessa myös korjauspalvelua, mikä edistää myös vastuullista kuluttamista.

 

Lähde: Kaupan liiton Muotikauppa ultrapikamuodin aikakaudella -tutkimus 22.5.2024