Mene Etusivulle
Mene Etusivulle
7.8.2015

UUTINEN

Uutta ABC:n noutopöydässä – suoraan asiakkailta

Keväällä ABC toteutti suuren noutopöytäkyselyn siitä, millaista ruokaa suomalaiset haluavat syödä. Tulokset konkretisoituvat syyskuussa, kun lähetetyistä resepteistä yksi, Sadun jauhelihavuoka, saapuu ketjun noutopöytiin.– Kaikissa ruoissa pitää olla joku ”juttu”, ja tässä nimenomaan oli se jokin. Siitä löytyvät kaikki elementit, mitkä sopivat kotiruokaan, kertoo tuotekehityspäällikkö Mika Mertens SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.Annoksella on pitkä matka kuljettavana, ennen kuin se voi päätyä noutopöytään. Ideoita ja reseptejä keräillään ja haetaan tuotekehitystiimin kesken. Lisäksi kuullaan myös henkilökuntaa – asiakkaita unohtamatta.– Suomalainen on syöjänä vaativa. Meillä on takaraivossa se, miltä hyvä kotiruoka maistuu. Suomalaiset arvostavat mielestäni oikeita asioita, puhtaita raaka-aineita ja hyviä makuja, Mertens kertoo.

Kotiruokaa noutopöytään

Huhtikuun lopulla järjestetyn suuren noutopöytäkyselyn perusteella asiakkaat haluavat noutopöytäänsä rehellisiä kotiruokia laadukkaista raaka-aineista. Vastauksista nousee esille muutamia pääkohtia: Ruoan eettisyys, terveellisyys ja tuoreus ovat asiakkaille erittäin tärkeitä. Myös raaka-aineiden kotimaisuutta pidetään arvossa.

Jauhelihavuoka Orimattilasta

Syyskuussa noutopöytään saapuu uutuus noutopöytäkyselyn satona: Voittaja-annoksen, Sadun jauhelihavuoan, resepti on orimattilalaisen Satu Lindqvistin kehittelemä versio hänen alun perin internetistä löytämäänsä reseptiin.– Olen varioinut reseptiä paljonkin. Joskus maustan vain pienellä palalla lihaliemikuutiota, toisinaan taas kokeilen mausteita rohkeastikin, mutta ranskankerma on mielestäni ”se juttu” tässä reseptissä, Lindqvist kertoo.

KATEGORIAT

  • Muut