PKO jakaa hyvää joulumieltä

Kysyimme PKO:n omistajilta toiveita ja ideoita siitä, mihin kohteeseen joulumuistamisiin varatut rahat (3 500 €) voisi lahjoittaa.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on kotitalouksien omistama kuluttajaosuuskunta. Siksi on luontevaa kysyä omistajiltamme, eli tavallisilta pohjoiskarjalaisilta, mihin he haluavat joulumuistamisiin varatut rahat käytettävän. Saimme tänä vuonna huikean määrän ehdotuksia lahjoituskohteeksi: yhteensä n. 600 ehdotusta. Kiitos kaikista ehdotuksista! Ehdotuksissa korostui syrjäytymisen ehkäiseminen sekä eläintensuojelu.

Loppuäänestykseen valittiin omistajilta eniten ehdotuksia keränneet neljä kohdetta. Nyt on aika valita, lahjoitetaanko varat Siniristi Ry:lle, Susirajan eläinkotiyhdistykselle, Hope Ry:lle vai ViaDia Joensuu / Rantakylän lähiötalolle.

Siniristi Ry tuottaa päihdepalveluiden päivä- ja iltatoimintaa sekä kuntoutusta Joensuussa. Susirajan eläinkotiyhdistys toimii Pohjois-Karjalan alueella ja se sijoittaa kodittomaksi jääneitä eläimiä sijaiskoteihin kunnes eläimille löytyy pysyvä koti. Hope Ry jakaa kriisin kokeneille ja vähävaraisille perheille vaate- ja tavaralahjoituksia. ViaDia Joensuu tekee diakoniatyötä, ja Rantakylän lähiötalon tavoitteena on tukea lapsiperheiden hyvinvointia sekä ehkäistä maahan muuttaneiden perheiden syrjäytymistä ja edistää kotoutumista.

Äänestysaikaa on 6.12.2023 klo 23.59 saakka. Äänestysaika on nyt päättynyt! Kerromme äänestyksen tuloksen ja lahjoituksen saajan mahdollisimman pian!

PKO on vuodesta 1987 lähtien vuosittain lahjoittanut joulutervehdyksiin varatut rahat paikallisille toimijoille hyväntekeväisyyteen. Aiempina vuosina lahjoituksen saajina ovat olleet mm. seuraavat tahot: Joensuun eläinsuojeluyhdistys, Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräys, Joulumaa -ruokailu, Joensuun Perheentalo/Pelastakaa lapset ry, lähihoitajat, Omaiset mielenterveystyön tukena, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Honkalampi-säätiö, lasten ja nuorten psykiatrinen hoitotyö, perhehoitajat, Parempi Arki ry, Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry sekä Siun soten lastenpsykiatria.