Järvielämyskeskus sekä Bar & Cafe VISPILÄKAUPPA Kauppahalliin


24.05.2023

Kauppahalli Joensuun palvelutarjonta täydentyy. Bar & Cafe VISPILÄKAUPPA sekä Järven Taiga – Pohjois-Karjalan Järvielämyskeskus palvelevat kesäkuun lopusta lähtien Kauppahallissa.

Start Me Up -liikeideakilpailussa Business Joensuu etsi kumppaneidensa kanssa parhaita tulevaisuuden ideoita, joista voi kasvaa kestävää yritystoimintaa niin Pohjois-Karjalaan kuin kansainvälisestikin. Liikeideakilpailussa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) Modernia Karjalaista kauppaa ja palvelua –kilpailukategorian voitti joensuulaisen Matexpro Oy:n Matti ja Miia Pasasen Järven Taiga – Pohjois-Karjalan Järvielämyskeskus. Palkintona he saavat liiketilan käyttöön kuudeksi kuukaudeksi veloituksetta Kauppahalli Joensuusta.

PKO haki uudessa kilpailusarjassa modernia ja vireää kaupan ja palvelujen tarjontaa kesäkuun lopulla 2023 avattavaan Kauppahalli Joensuuhun. Voittaja Matti ja Miia Pasasen idea pohjautuu heidän pitkäjänteiseen vesistöjen äärellä tehtyyn työhön ja osaamiseen sekä laajaan yhteistyöverkostoon. Järvielämyskeskuksen vetovoimaisia matkailutuotteita tullaan rakentamaan yhteistyössä näkyvyyden ja myynnin lisäämiseksi alueen toimijoiden ja järvimatkailu- ja luontoelämyspalvelun-tuottajien kanssa. Asiakkaille alueen vesistökohteet tulevat tunnetuksi ja palveluntuottajien yksittäiset elämykset ovat helposti saavutettavissa, käytettävissä ja nautittavissa. Esimerkiksi matkapaketin ostanut asiakas saa kyydin juna-asemalta, mökkivuokrauksen sekä kajakin ja kalastusluvat käyttöönsä nauttien samalla paikallisista elämyksistä, herkuista ja järven taiasta.

Pohjois-Karjalan Järvielämyskeskuksen monipuoliset palvelut kattavat myymälän, asiantuntevan neuvonnan sekä tuotteet ja palvelut järvimatkailuun. Järvielämyskeskuksessa järven taian kokee kaikilla aisteilla – hiljaisuutena, metsän tuoksuina, luonnon makuina ja veden liplatuksena. Palveluillaan Järvielämyskeskus tavoittelee pohjoiskarjalaisen järvimatkailun nostamista uudelle tasolle tarjoamalla vetovoimaisia ja helposti saavutettavissa olevia matkailutuotteita, kuten retki- ja matkapaketteja kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille.

 

Iso lasiterassi mahdollistaa torin tapahtumista nauttimisen läpi vuoden

VISPILÄKAUPPA muuttaa sekä sijaintiaan että toimintakonseptiaan kun se siirtyy nykyisestä paikastaan (Torikatu 20 eli ravintola Rosson vieressä Sokoksen puolella) Kauppahalliin. Gastropub Vispiläkauppa aloitti toimintansa Torikadulla vuonna 2018.

– Vispiksessä on jo käynnistynyt loppuunmyynti sekä uudistustyöt, ja ravintola on nykyisissä tiloissaan viimeistä kertaa auki lauantaina 3.6. Rosso tarvitsee kasvaneen kysynnän vuoksi lisätilaa muun muassa ryhmävarauksille, joten tilat muutetaan Rosson käyttöön. Bar & Cafe VISPILÄKAUPPA saa uudet ja erinomaiset tilat kauppahallista, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta sanoo.

– Vispiläkauppa on tehty nimensä mukaisesti hyvää vahvistaville kohtaamisille ja kiireettömille hetkille. Joensuun ykköskohtaamispaikassa laadukkaat juomat yhdistyvät Kauppahallin laajaan ruokatarjontaan. Vispiläkauppa sijaitsee keskellä kaupunkia ottaen vastaan niin turistit kuin kanta-asiakkaatkin aamusta iltaan. Iso lasiterassi mahdollistaa torin tapahtumista nauttimisen läpi vuoden

Keskieurooppalaiseen kahvila- ja baarikulttuuriin kuuluu olennaisena osana kiireetön istuskelu. Kun on tehnyt tilauksen, voi istua pöydän ääressä rauhassa vaikka lehteä lukien, torin vilinää seuraten tai ystävien seurassa elämää ihmetellen. Vispiläkauppa tarjoaa aina tilauksen lisäksi tunnelmaa, nähtävää ja aistittavaa – kansainväliset tuulahdukset huomioiden. Asiakaskyselyn toiveiden mukaisesti Bar & Cafe VISPILÄKAUPPA avaa ovensa Kauppahallissa joka päivä jo kello 9 aamulla, Pohjoranta kertoo.

Jo aiemmin on julkistettu, että liikerakennuksessa ravintolapalveluja tarjoavat laatuburgereistaan tunnettu suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs sekä suomalainen VENN, joka on sosiaalisesti vaurasta elämää viettävien ihmisten kohtauspaikka. Kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat myös Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Erikoistavarakauppa Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä Kauppahalliin.