Mene Etusivulle
Mene Etusivulle
4.10.2025

UUTINEN

Ravintola Bomballe arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi

Perjantaina 3. lokakuuta ravintola Bomballe luovutettiin arvostettu Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Se on merkki korkeasta laadusta, ammattitaidosta ja sitoutumisesta gastronomian vaalimiseen.
– Kilpi ravintolassa on lupaus siitä, että Bomballa vieras saa laadukkaan ja kokonaisvaltaisen ravintolaelämyksen. Kilpi on kuin takuu. Kun näet sen, voit olla varma, että asiantuntijat ovat todenneet paikan erinomaiseksi niin ruoan, juoman, palvelun kuin tunnelman osalta. Bomba erottuu 87 suomalaisen kilpiravintolan joukosta vahvalla paikallisella otteellaan: pohjoiskarjalaisia perinneruokia on tuotu rohkeasti tähän päivään, totesi Suomen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Chancelier, Membre du Conseil d'Honneur Juha Ojamo kilven luovutustilaisuudessa.– Chaine de Rotisseurs kilpi myönnetään ravintoloille, jotka on tunnistettu erittäin laadukkaiksi omassa genressään. Kilven saaminen vaatii vahvaa sitoutumista ja paloa toiminnan kehittämiseen koko henkilökunnalta, sanoo valtavouti Johanna Horngborg-Ojala.– Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on kehittänyt Bomban matkailualuetta määrätietoisesti vuodesta 2016 lähtien. Kilpi on meille hieno lisä ja tunnustus ravintola Bomban uudistusten onnistumisesta, PKO:n matkailukaupan toimialajohtaja Satu Näsärö sanoo. – Keittiömme filosofia on selkeä: asiansa osaava henkilökunta valmistaa sesongin parhaista raaka-aineista hyvää ruokaa. Kuha nousee Pielisestä samana aamuna, lihat tulevat paikallisilta tuottajilta, karjalanpiirakat ja sultsinat leivotaan oman kylän leipomoissa ja sienet poimitaan lähialueen metsistä. Kunnioitus raaka-aineita ja paikallisia tuottajia kohtaan on tärkeää. Kilven luovutustilaisuudessa nautittiin Kalevala-menu, joka oli seuraavanlainen: Sekapotakoita & suolakalaa, Ohrapuuroa, suolattua puolukkaa & kanttarellia, Haudutettua hanhea & pihlajanmarjaa, Karjalan sonnia, villiä sikaa & karhunlaukkaa, Karpaloita & Alkumuna, keittiöpäällikkö Mauri Muurinen sanoo. Maailman vanhin gastronominen järjestö Kilpi ei ole pysyvä palkinto, vaan ravintola arvioidaan vuosittain yhdessä henkilökunnan ja Chaîne des Rôtisseurs -järjestön edustajien kesken. Tämä motivoi ravintolaa pitämään tasoa yllä ja kehittymään edelleen. Ravintola Bomba on maakunnan toinen kilpiravintola, se toinen on Local Bistro Joensuussa.Rôtisseurs-kilpi myönnetään ravintoloille, jotka täyttävät pitkän listan kriteerejä. Näitä ovat esimerkiksi raaka-aineiden tuoreus, makujen tasapaino, annosten ulkonäkö, tasalaatuisuus, ruoka- ja viinilistan yhteensopivuus, palvelun taso, ravintolan viihtyisyys sekä henkilökunnan kyky luoda kokonaisvaltaisia elämyksiä. Bomban arviointi tehtiin paikallisen eli Kalevalan voutikunnan toimesta ja lopullisen hyväksynnän kilvelle antoi kansallinen puhemiehistö. Chaîne des Rôtisseurs -järjestö on maailman vanhin gastronominen seura. Sillä on 75 maassa 20 000 jäsentä, joista Suomessa 2100. – Kalevalan voutikunnan keskeinen tavoite on vaalia karjalaista ruokakulttuuria ja vieraanvaraisuutta. Pohjoiskarjalaiselle ruokaperinteelle ovat olennaisia kotimaiset raaka-aineet ja puhtaat maut, jotka takaavat onnistuneen ruokaelämyksen. On hienoa, että Ravintola Bomba on ottanut tämän haasteen vastaan ja tuonut paikallisuuden aidosti esille. Toivomme, että tämä esimerkki rohkaisee myös muita alueen ravintoloita seuraamaan samaa polkua, toteaa Kalevalan vouti Marjahelena Salonen.Lisätietoja: Chaîne des Rôtisseurs, Kalevalan voutikunta, Kalevalan vouti, Marjahelena Salonen, p. 050 550 5510, marjahelena.salonen@gmail.comPKO, Break Sokos Hotel Bomba, hotellinjohtaja Sanna Tenhunen, p. 010 762 3856

KATEGORIAT

  • Matkailu- ja ravitsemuskauppa