Kesätyöt

Kesätyöhaku kesälle 2023 on päättynyt.

Meillä voit kesällä työskennellä monipuolisissa asiakaspalvelutehtävissä!

Kesän 2023 kesätyöhaku on päättynyt. Seuraavaksi käymme kaikki hakemukset läpi ja valitsemme haastateltavat henkilöt. Haastattelukutsuja lähetämme viikosta 6 alkaen, seuraathan myös sähköpostin roskapostikansiota.

 

 

PKO:lla on liiketoimintaa viidellä eri toimialalla, joka mahdollistaa entistä monipuolisempia työllisyysmahdollisuuksia ja työskentelyn myös yli toimialarajojen.

Tarjoamme kesätyötä ja sen kautta käytännön työkokemusta mm. näistä toimipaikoista:

- S-marketit, Sale -myymälät, Prisma, S-Kukkakauppa, Sokos, ABC-liikennemyymälät, ravintolat ja kahvilat sekä Sokos Hotellit.

Meillä voit työskennellä esim. myyjän, liikennemyymälätyöntekijän, kokin, tarjoilijan, kerrossiivoojan, aamiaishoitajan tai avustavissa kiinteistönhuollon tehtävissä. Työtehtävistä löydät lisätietoa täältä.

Katsomme aikaisemman kokemuksen asiakaspalvelualalta tai vastaavista tehtävistä eduksi, mutta valtaosa kesätöistämme on opittavissa hyvän perehdytyksen ja asenteen avulla. Poikkeuksia ovat ammattitutkintoa vaativat tehtävät, kuten parturi-kampaajan, kosmetologin ja vastaanottovirkailijan työt. Näissä vaadimme alan opintoja ja/tai aiempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä.

Kesätyöhön meillä ei ole mitään yläikärajaa, voit hakea kesätöihin myös, jos harkitset alan tai työpaikan vaihtoa.

Kesätöihin jopa koko kesäksi

Tarjoamme kesätyötä alkaen yhdestä kuukaudesta koko kesän ajalle. Haemme sekä alan ammattilaisia että harjoittelijoita.

Haluamme tukea ammattiin opiskelevien työllistymistä aloillamme, joten katsomme eduksi, jos haet kesätyötä siltä toimialalta, jota opiskelet (esim. jos opiskelet kokiksi kannattaa sinun hakea työtä ravintolasta tai ABC:ltä).

Perehdytämme kaikki kesätyöntekijämme tehtäviin, asiakaspalveluhenkisyydellä, hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja positiivisella asenteella pääset pitkälle. Kaikki työntekijämme työskentelevät vaihtelevissa vuoroissa myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten ehdotonta plussaa on, jos pystyt sitoutumaan kesän ajaksi monipuolisiin työaikoihin. Kesätyöt sijoittuvat huhtikuusta syyskuun loppuun. Monen kesätyöntekijän työt voivat vielä syksyllä jatkua meillä, joko opintojen ohessa yksittäisinä vuoroina tai isommilla tunneilla sopimuksen mukaan.

Valitsemme kesätyöntekijöiksi myös erityisnuoria sekä nuoria sosiaalisin perustein, joten käytäthän hetken ja kerrot hakulomakkeella, miksi juuri sinut pitäisi palkata PKO:lle kesätyöhön.

Tarjoamme kesätyötä myös muualla Suomessa asuville nuorille, joilla on esim. mummola tai muu vastaava mahdollisuus asua kesän aikana Pohjois-Karjalassa. PKO:n toimipaikkojen sijainnit näet täältä. 

PKOlaisena eli Pohjois-Karjalan Osuuskaupan työntekijänä pääset kartuttamaan osaamistasi koko toimialueellamme hyvien lisätyömahdollisuuksien kautta. Tämän lisäksi saat käyttöösi S-ryhmän huikeat henkilöstöedut! Meille työntekijöiden tasapuolinen kohtelu on tärkeää, ja noudatammekin kaikissa tehtävissämme työehtosopimusten mukaisia palkkoja ja muita työehtoja.

Hoidamme kaiken kesätyöhakuun liittyvän viestinnän sähköpostilla, joten seuraathan sähköpostiasi tarkasti. Joskus viestimme menevät suoraan roskapostikansioon, joten kannattaa kurkata sinnekin ajoittain. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana, joten seuraathan sähköpostiasi.

 

Kahden viikon (10 työpäivää) kesäharjoittelu

Oletko kiinnostunut hankkimaan työkokemusta ja tutustumaan työskentelyyn asiakaspalvelualla?

Harjoittelun aikana on tarkoitus, että tutustut työelämään, sen pelisääntöihin sekä asiakaspalveluun yhdessä toimipaikan muun henkilöstön kanssa. Työtehtävät riippuvat harjoittelupaikastasi.

Myymälässä pääset hyllyttämään tuotteita, siistimään paikkoja sekä osallistumaan asiakaspalveluun. Entä kuinka hotellin sänky pedataan niin mukavaksi? Hotellin harjoittelussa pääset tutustumaan esimerkiksi kerroshoidon työtehtäviin. Ravintolaharjoittelussa pääset tutustumaan ravintolan keittiön esivalmisteluihin tai ravintolasalin puhtaanapitoon ja asiakaspalveluun.

Kahden viikon -tutustu ja tienaa - kesätyöharjoitteluun voit hakea, jos olet peruskoulussa, kymppiluokalla, lukiossa tai valmentavassa koulutuksessa. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää vuoden 2023 aikana 14 vuotta.

Harjoittelun voi tehdä vain yhden kerran kaupan alalla. Eli jos olet ollut kahden viikon harjoittelussa kaupassa jo aikaisemmin, et voi sinne enää hakea. Voit hakea tuolloin vain ABC:lle, ravintolaan tai hotelliin. Ravintolassa tai hotellissa voit harjoittelun suorittaa useampaan kertaan.

Päästäksesi kahden viikon harjoitteluun PKO:aan sinulla ei tarvitse vielä olla runsaasti kokemusta työskentelystä, sillä perehdytämme sinut kaikkiin työtehtäviisi. Reipas asenne ja oppimisen halu ovat tärkeimpiä ominaisuuksiasi. Valitsemme harjoittelijoiksi myös erityisnuoria sekä nuoria sosiaalisin perustein, joten käytäthän hetken ja kerrot hakulomakkeella, miksi juuri sinut pitäisi palkata PKO:lle kahden viikon harjoitteluun.

Tarjoamme kahden viikon harjoittelua ja sen kautta käytännön työkokemusta mm. näistä toimipaikoista:

- S-marketit, Sale -myymälät, Prisma, S-Kukkakauppa, Sokos, ABC-liikennemyymälät, ravintolat ja kahvilat sekä Sokos Hotellit.

Ota huomioon hakulomakkeella toimipaikkoja valitessasi se, että pystyt kulkemaan työpaikalle. Jos kotiosoitteesi on Joensuussa, mutta haet työtä esim. Kolilta, niin kerrothan meille miksi näin toimit, esim. että sinulla on mahdollisuus asua työn ajan mökillä tai vaikkapa sukulaisen luona.

Tarjoamme kahden viikon harjoittelupaikkoja myös muualla Suomessa asuville nuorille, joilla on esim. mummola tai muu vastaava Pohjois-Karjalassa. PKO:n toimipaikkojen sijainnit näet täältä. 

Täältä voit kurkata, millaisia työtehtäviä sinun on mahdollista päästä meillä tekemään Monipuolisia työtehtäviä - Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (pko.fi)

PKOlaisena eli Pohjois-Karjalan Osuuskaupan työntekijänä saat arvokasta kokemusta työskentelystä toimipaikoissamme. Meistä on tärkeää tarjota mahdollisimman monelle nuorelle myös mahdollisuus saada kokemusta työhaastattelusta, joten tulemme haastattelemaan runsaasti nuoria.

"Tutustu työelämään ja tienaa" -kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksettiin kertakaikkisena palkkana 380 euroa vuonna 2022.  Kertakaikkinen palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen sekä kaikki muut työehtosopimuksen mukaiset rahanarvoiset etuisuudet.  Palvelualojen ammattiliitto sopii työnantajaliittojen kanssa kesäharjoitteluohjelmasta vuosittain.

Hoidamme kaiken kesätyöhakuun liittyvän viestinnän sähköpostilla, joten seuraathan sähköpostiasi tarkasti. Joskus viestimme menevät suoraan roskapostikansioon, joten kannattaa kurkata sinnekin ajoittain.

Nuorten työllistäminen on meille PKOlaisille sydämen asia. PKO:n linja on, että nuorten työllistämisestä ei tingitä.

Tarjoamalla kesätöitä edistämme maakunnan elinvoimaisuutta sekä toimimme yhteistä hyvää -arvomme mukaisesti. Valitsemme joka vuosi kesätyöntekijöitä myös sosiaalisin perustein sekä työllistämme erityisnuoria ja kehitysvammaisia nuoria, joiden olisi muuten hankala työllistyä. Muistathan kertoa hakemuksellasi, jos sinulla on näitä perusteita olemassa, näin voimme ottaa ne huomioon.

Odotamme kesätyöntekijöiltämme halua oppia uusia asioita, iloista ja hymyilevää asiakaspalveluasennetta sekä innostusta ja uskallusta kohdata asiakas. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan reipas ja positiivinen asenne ratkaisee! Perehdytämme sinut kaikkiin työtehtäviisi.

Työtä tarjolla kaikenikäisille ja kaikenlaisille nuorille

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä.

PKO:n kesätyöntekijät perehdytetään tehtäväänsä aina huolella.

– Kaikki lähtee siitä, että nuori otetaan lämpimästi vastaan ja häntä opastetaan töiden alkuun. On tärkeää, että nuori saa aina tarvitessaan apua ja tukea perehdyttäjältään, esimieheltään ja työkavereiltaan. Meillä koko työyhteisö pitää nuorista huolta, lukuisia nuoria työelämään luotsannut Joensuun Prisman palvelupäällikkö Janette Vepsäläinen summaa.

Valtakunnallinen Vuoden kesätyökäytäntö -kunniamaininta PKO:lle

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO mahdollisti vuonna 2022 upean kesätyökokemuksen sadalle erityistukea tarvitsevalle nuorelle. Heistä 30:lle eniten apua tarvitsevalle palkattiin tueksi viisi avustajaa. Teko on saanut valtakunnallista tunnustusta, kun se palkittiin Vuoden kesätyökäytäntönä osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa. Vastuullinen kesäduuni on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava selvitys.

PKO pärjäsi hienosti myös tutkimuksen kokonaisarviossa sijoittuen ainoana pohjoiskarjalaisena yrityksenä 10 parhaan joukkoon yli tuhat henkeä työllistävien yritysten sarjassa. Maakunnan lippua piti korkealla lisäksi Pohjois-Karjalan Sähkö Oy tekemällä saman tempun 250–1000 henkeä työllistävien yritysten sarjassa.

Vuoden kesätyökäytännön valitsi Kuntarekry. Ehdotuksia tuli yhteensä 24, joista PKO erottui selvästi edukseen. Palkintoperusteluissa todetaan, että erityisnuorten työllistäminen ja avustajien palkkaaminen on upea konkreettinen vastuullisuusteko. Näin osuuskauppa tarjosi kesätyökokemuksen monelle sellaiselle nuorelle, jolle se ei muuten olisi ollut mahdollista.

- Me haluamme tarjota jokaiselle nuorelle parhaan vastaanoton työelämään. Olemme iloisia, että nuoret kokevat saaneensa meiltä hyviä kokemuksia työelämästä. Suurin kiitos saavutuksesta kuuluu toimipaikkojemme esimiehille ja henkilöstölle. Erityisnuorten työllistämiseksi olemme kehittäneet käytänteitä jo yli 10 vuoden ajan, ja ne on omaksuttu hienosti kaikissa yksiköissämme. Vastuullinen kesäduuni -selvityksestä saamme arvokasta tietoa siitä, missä voimme edelleen parantaa, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen toteaa.

– Nuorten työllistäminen on tärkein vastuullisuustekomme, kun missiomme mukaisesti rakennamme Pohjois-Karjalasta parasta paikkaa elää. Haluamme tarjota turvallisen työyhteisön, jossa jokainen nuori voi oppia tarpeellisia työelämän taitoja. Tänä kesänä työllistimme kesätöihin 1 000 nuorta, joista 100 oli erityisnuoria avustajineen, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Tulemme palkkaamaan ohjaajia myös kesälle 2023. Avaamme tätä varten erillisen haun varsinaisen kesätyöntekijähaun päätyttyä. Voit ilmaista varsinaisen kesätyöhaun hakemuksellasi olevasi kiinnostunut myös ohjaajan työstä.