15.04.2025
Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) operoiman Break Sokos Hotel Bomban yhteyteen avautuu Frans & Emma, joka on osa Frans & les Femmes -ravintolaketjua. Ranskalaisen keittiön klassikoita tarjoava ravintolaketju on tunnettu korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja laadukkaasta palvelusta. Ravintoloiden menu on juuri uudistettu. Frans & les Femmes -ketju aloitti toimintansa vuonna 1987 Fransmanni-nimellä.
– Frans & Emma vastaa kasvavaan ruokamatkailun trendiin. Haluamme tuoda Bomban matkailualueelle aidon ranskalaisen keittiön keitaan, joka puhuttelee niin laadukkaan ruoan perässä matkustavia turisteja kuin paikallisiakin makuelämysten etsijöitä. Ravintolassamme kansainväliset vieraat voivat kokea aitoja makuelämyksiä, jotka tekevät vierailusta Nurmeksessa entistäkin muistorikkaamman. Paikalliset voivat juhlistaa tärkeitä hetkiä ja nauttia tunnelmallisesta miljööstä kotiseudullaan, kertoo PKO:n matkailujohtaja Satu Näsärö.
– Uusi menu tuo esiin Ranskan alueelliset erityispiirteet, ja annoksiin liittyvät tarinat raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä rikastuttavat ruokailukokemusta. Tarjontaa on laajennettu uusilla cocktaileilla, oluilla sekä siidereillä, ja uusi viinilista kattaa Ranskan tärkeimmät viinialueet. Olemme myös kasvattaneet laseittain tarjottavien viinien valikoimaa, johon kuuluu muun muassa crémant ja samppanja, liiketoimintapäällikkö Pekka Lavikainen S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupasta kertoo.
Frans & les Femmes -ravintolaketjun uudistettua ruokailukokemusta ja menua on ollut toteuttamassa Pahe Cateringin kokeneet gastronomit Pasi Pärssinen ja Heikki Liekola. Pärssinen on keittiöalan ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden ura ja monipuolinen kokemus ravintolatoiminnasta, tuotekehityksestä sekä suurten tapahtumien menujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Hän on toiminut Suomen kokkimaajoukkueessa sekä valmentanut tulevia huippukokkeja. Liekola on kerännyt tietotaitoa kansainvälisissä Michelin-ravintoloissa sekä keittiömestarina Suomen parhaimmiksi rankatuissa ravintoloissa. Hän on Vuoden Kokki 2014 ja osallistunut kokkimaajoukkueessa alan Olympialaisiin. Liekola on kuulunut Suomen Bocuse d´Or -joukkueeseen. Bocuse d´Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, joka kokoaa yhteen alan parhaat tekijät. Lisäksi Liekola toimii kilpailuvalmentajana ja päätuomarina alan huipputapahtumissa.
– Toimme menulle muutamia kaikkien tuntemia klassikkoannoksia huolellisesti alusta asti talossa tehtyinä. Ketjussa jo klassikoksi noussut härkäruukku tekee myös kauan odotetun paluun. Se on päivitetty nykypäivään pitkään haudutetulla häränposkella ja kastikkeeseen on tuotu makua kuivatuista tateista. Lisukkeena perunapyree, joka on maustettu ruskistetulla voilla, pikkelöidyillä sinapinsiemenillä ja lehtiyrteillä, kuvaavat Heikki Liekola ja Pasi Pärssinen.
– Ravintolan kunnianhimoinen ote näkyy jokapäiväisissä yksityiskohdissa: tartar jauhetaan tuoreena päivittäin ja perinteiset ranskalaiset klassikot kuten croque monsieur eli grillattu kinkkujuustovoileipä ja quiche lorraine eli kinkku- tai pekonipiirakka sopivat monenlaisiin ruokailuhetkiin. Frans & Emma tulee olemaan merkittävä lisä alueemme ruokatarjontaan, sanoo Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen.
Muut Frans & les Femmes ketjun ravintolat sijaitsevat Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa ja Rovaniemellä. Frans & Emma korvaa Bomballa tällä hetkellä toimivan Bistro Ohton. Bistro Ohto palvelee normaalisti 3.5. saakka. Ravintola on muutostöiden ajan kiinni 4.–8.5., ja Frans & Emma palvelee asiakkaita 9.5. alkaen.
28.04.2025 | Tästä ilmoitimme
28.04.2025 | Tästä ilmoitimme
23.04.2025 | Tästä ilmoitimme