Rakkaudesta kalaan
Puruveden Savukala on Kesälahdella toimiva toisen polven perheyritys, joka sai alkunsa isännän innosta kalastaa ja emännän taidoista valmistaa kalaa. Ohjenuora on säilynyt sukupolvelta toiselle: tuotteet valmistetaan laadukkaasti ja turvallisesti. Kotimaista kalaa käytetään niin paljon kuin sitä on saatavilla ja maun takaavat perinteiset valmistusmenetelmät. Suolaus ja aito savustus tehdään käsityönä ilman säilöntäaineita.
-Saaliin varmistavat 5-6 ammattikalastajaa sekä 20-30 harrastajakalastajaa. Kalavesinä meillä on Pohjois-Karjalan järvet, muikut pyydetään pääasiassa Puruvedeltä. Käsittelemme viikossa tuhansia kiloja kalaa, joista valtaosa savustetaan ja yksi neljäsosa graavataan tai myydään tuoreena.
Yrittäjäpariskunta Eveliina ja Mikko Jokinen
Liitteet: