Yhteistä hyvää edistämässä


19.02.2024

On selvää, että PKO toimii kaikin tavoin kotimaakuntamme hyväksi tehdäksemme Pohjois-Karjalasta parhaan paikan elää, kuten missiomme kuuluu. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että PKO:n johtoryhmäläisistä osa käyttää työaikaansa valtakunnallisissa tai maakunnallisissa yhteistyöelimissä. Näin edistämme kotimaakuntamme hyvinvointia ja elinvoimaisuutta.

 

Politikointi ei kuulu osuuskuntaan

Alueosuuskauppoja ja myös PKO:ta syytetään välillä pyrkimyksestä vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon.

Maakunnan kotitalouksista lähes 93 prosenttia on asiakasomistajiamme. On selvää, että tähän joukkoon kuuluu ihmisiä kaikista poliittisista ryhmistä. Emme ole niistä yhdenkään takana, vaan aina Pohjois-Karjalan, oman kotimaakuntamme puolella. Puoluetoiminta on tärkeää toimintaa, mutta PKO:n hallinnossa ei politikoida vaan käsitellään osuuskaupan asioita.

 

Aktiivisesti mukana yhteistyöverkostoissa

Muita kuin poliittisen vaikuttamisen kanavia on paljon, ja niissä toimimme aktiivisesti.

Minä teen vaikuttamistyötä Osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon hallituksessa ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:n hallituksessa sekä LähiTapiola Henkiyhtiön hallintoneuvostossa.

Pohjois-Karjalan Kauppakamarin ydintehtävä on edistää pohjoiskarjalaisten yritysten kestävää menestystä. Vuonna 2024 kauppakamarin hallituksen jäsenenä on vähittäiskaupan toimialajohtajamme Henrik Härkönen.

Ammattiopisto Luovi on valtakunnallinen erityisoppilaitos, jonka neuvottelukunnan jäsenenä on henkilöstöjohtajamme Mika-Jussi Mononen. Maakuntapääkaupunkimme kehittämistä edistämme Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ry:ssä, jonka hallituksen jäsen on viestintä- ja vastuullisjohtajamme Petri Vähä.

Tässä on vain muutamia esimerkkejä vaikuttamistyöstämme. Moni PKOlainen on mukana todella monissa erilaisissa paikallisissa yhteistyöverkostoissa.

 

Jäseneksi Maaseutuammattiin ry:hyn

Aivan hiljattain olemme liittyneet Maaseutuammattiin ry:n jäseneksi. Tämä on meiltä konkreettista toimintaa maaseutumme elävöittämiseksi sekä tärkeiden kotimaisten ja paikallisten tuotteiden saatavuuden varmistamiseksi myös tulevaisuudessa.

Uskallan kehua, että PKO on haluttu yhteistyökumppani. Missä osuuskauppa on mukana, siellä asiat edistyvät. Yhteisöllinen roolimme liittyy toki liiketoiminnalliseen rooliimme – osuuskauppa voi täsmälleen yhtä hyvin kuin sen kotimaakunta.

Vaikuttavin terveisin,
Juha