Keittiöstä kassalle

Työtyytyväisyystutkimuksen mukaan kiinnostus ristiintyöskentelyä kohtaan on kasvanut. Vaihtelevista työtehtävistä toisessa toimipaikassa on kiinnostunut jo yli puolet henkilökunnasta. Yli kolmasosa on halukas työskentelemään toisella toimialallakin.

Teresa Båge tekee tätä nykyä töitä sekä Prisman ravintolamaailmassa että Prisman kassaosastolla. Kokin ja tarjoilijan koulutuksen saanut nainen aloitti ravintolamaailmassa vuonna 2008, ja se on edelleen hänen kotiyksikkönsä.

"Kun korona iski ja sulki ravintolan, sain töitä ensin Hammaslahden S-marketista ja sitten Prisman kassaosastolta. Työ kaupan puolella tuo kovasti vaihtelua. Siinä pääsee ihan eri tavalla kontaktiin asiakkaiden kanssa. Keittiössä työskentely on kuitenkin aika yksinäistä hommaa, Teresa miettii."

Kassatyön lisäksi hän auttaa tarvittaessa myös kuormien purussa ja hyllyttämisessä. "On hyvä, ettei tarvitse koko päivää istua paikoillaan, seisomatyöhön tottunut nainen sanoo."

Työtunnit jakautuvat Teresalla melko tasaisesti kaupan ja ravintolan kesken. "Kun aamuvuoroja ravintolassa on aiempaa vähemmän, joutuu tuttuja rutiineja joskus hieman hakemaan, mutta kyllä ne sieltä palautuvat. Kaupan puolella minut on perehdytetty uusiin tehtäviin hyvin, ja aina saa apua, kun vaan kysyy."

Ristiintyöskentelyn pluspuoliin kuuluvat ehdottomasti myös uudet työkaverit. "Toki talo on niin iso, että läheskään kaikkia en vielä tunne."