Kesätyö

Tarjoamme kesätyöpaikkoja lähes kaikista toimipaikoistamme. Voit hakea kesätöitä ABC-liikennemyymälöistä, S-marketista, Salesta, Prismasta, Sokoksesta, S-kukasta, S-parturi-kampaamoista, ravintoloistamme ja hotelleistamme.

Kesätyö Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa

PKO:n kesätyöntekijät ovat tutkitusti erittäin tyytyväisiä kesätyöpaikkaansa. Vuoden 2020 Vastuullisin kesäduuni -kisassa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ylsi sarjassaan ykköseksi huipputuloksella 3,78/4. Haluamme myös vuonna 2021 tarjota jokaiselle kesätyöntekijällemme hyvän kesätyökokemuksen.

– Saavutuksesta suuri kiitos kuuluu toimipaikkojemme esimiehille ja tiimeille, jotka ovat pystyneet luomaan nuorille hyvät ja turvalliset työpuitteet kaikista haasteista huolimatta. Isoimman kiitoksen ansaitsevat upeat nuoremme, jotka tekivät loistoduunia ja auttoivat meitä kesän kiireissä, PKO:n henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Odotamme kesätyöntekijöiltämme halua oppia uusia asioita, iloista ja hymyilevää asiakaspalveluasennetta sekä innostusta ja uskallusta kohdata asiakas. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan reipas ja positiivinen asenne ratkaisee! Perehdytämme sinut kaikkiin työtehtäviisi.

PKOn linja on, että nuorten työllistämisestä ei tingitä. Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta. Me haluamme tarjota tuon mahdollisuuden myös mahdollisimman monelle erityisnuorelle.

Työtä tarjolla kaikenikäisille ja kaikenlaisille nuorille

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä.

Haluamme tarjota kesätöitä myös erityisnuorille, keiden ei ole mahdollisuutta työskennellä ilman avustajaa. Tämän vuoksi avaamme vuonna 2021 kaksi kesätyöhakua, toinen on tarkoitettu henkilöille, ketkä toimivat erityisnuorten avustajina kesätyön ajan ja toinen on erityisnuorelle, kenellä on avustajan tarve kesätöissä. Nämä kesätyöohjelmat oli tarkoitus toteuttaa jo vuonna 2020, mutta valitettavasti koronapandemia sotki suunnitelmat tältä osin.

Turvallista tukea töiden alkuun

PKO:n kesätyöntekijät perehdytetään tehtäväänsä aina huolella. Tänä kesänä perehdytyksessä huomioitiin aivan erityisesti työturvallisuus.

– Kaikki lähtee siitä, että nuori otetaan lämpimästi vastaan ja häntä opastetaan töiden alkuun. On tärkeää, että nuori saa aina tarvitessaan apua ja tukea perehdyttäjältään, esimieheltään ja työkavereiltaan. Meillä koko työyhteisö pitää nuorista huolta, lukuisia nuoria työelämään luotsannut Joensuun Prisman palvelupäällikkö Janette Vepsäläinen summaa.

PKO:ssa työtehtäviin perehdytyksessä käytetään monia käytännön oppaita ja esimerkiksi korona-aikaa varten räätälöityä työturvallisuusvideota. Uutena s-ryhmäläisten yhteisenä työkaluna on mobiilikäyttöinen Duunipassi, jolla kehitetään nuorten työelämätaitoja ja työhyvinvointia.

– Apuvälineet ovat hyödyllisiä, mutta niiden lisäksi nuori tarvitsee suoraa vuorovaikutusta ja keskusteluhetkiä. Palaute puolin ja toisin on tärkeää. On ollut ilo kuulla, miten tyytyväisiä nuoret ovat olleet kesätöistään ja saamistaan opeista.