Kesätyön pituus

Kesätyötä meillä on tarjolla kahden viikon (10 työpäivää)  kesäharjoittelusta aina koko kesän kestävään kesätyöhön

Työtä tarjolla kaikenikäisille ja kaikenlaisille nuorille

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä. Yläkouluikäisiä palkkaamme vain kahden viikon tienaa ja tutustu -harjoitteluihin. Näin sinulle jää riittävästi myös lepoaikaa kesälomallasi.

PKO:n kesätyöntekijät perehdytetään tehtäväänsä aina huolella.

– Kaikki lähtee siitä, että nuori otetaan lämpimästi vastaan ja häntä opastetaan töiden alkuun. On tärkeää, että nuori saa aina tarvitessaan apua ja tukea perehdyttäjältään, esimieheltään ja työkavereiltaan. Meillä koko työyhteisö pitää nuorista huolta, lukuisia nuoria työelämään luotsannut Joensuun Prisman palvelupäällikkö Janette Vepsäläinen summaa.

Kesätöihin jopa koko kesäksi

Tarjoamme kesätyötä alkaen yhdestä kuukaudesta koko kesän ajalle. Haemme sekä alan ammattilaisia että harjoittelijoita.

Haluamme tukea ammattiin opiskelevien työllistymistä omalle alalleen, joten katsomme eduksi, jos haet kesätyötä siltä toimialalta, jota opiskelet (esim. jos opiskelet kokiksi kannattaa sinun hakea työtä ravintolasta tai ABC:ltä).

Perehdytämme kaikki kesätyöntekijämme tehtäviin, asiakaspalveluhenkisyydellä, hyvillä vuorovaikutustaidoilla ja positiivisella asenteella pääset pitkälle. Kaikki työntekijämme työskentelevät vaihtelevissa vuoroissa myös iltaisin ja viikonloppuisin, joten ehdotonta plussaa on, jos pystyt sitoutumaan kesän ajaksi monipuolisiin työaikoihin. Kesätyöt sijoittuvat huhtikuusta syyskuun loppuun. Monen kesätyöntekijän työt voivat vielä syksyllä jatkua meillä, joko opintojen ohessa yksittäisinä vuoroina tai isommilla tunneilla sopimuksen mukaan.

Valitsemme kesätyöntekijöiksi myös erityisnuoria sekä nuoria sosiaalisin perustein, joten käytäthän hetken ja kerrot hakulomakkeella, miksi juuri sinut pitäisi palkata PKO:lle kesätyöhön.

Tarjoamme kesätyötä myös muualla Suomessa asuville nuorille, joilla on esim. mummola tai muu vastaava mahdollisuus asua kesän aikana Pohjois-Karjalassa. PKO:n toimipaikkojen sijainnit näet täältä. 

PKOlaisena eli Pohjois-Karjalan Osuuskaupan työntekijänä pääset kartuttamaan osaamistasi koko toimialueellamme hyvien lisätyömahdollisuuksien kautta. Tämän lisäksi saat käyttöösi S-ryhmän huikeat henkilöstöedut! Meille työntekijöiden tasapuolinen kohtelu on tärkeää, ja noudatammekin kaikissa tehtävissämme työehtosopimusten mukaisia palkkoja ja muita työehtoja.

Hoidamme kaiken kesätyöhakuun liittyvän viestinnän sähköpostilla, joten seuraathan sähköpostiasi tarkasti. Joskus viestimme menevät suoraan roskapostikansioon, joten kannattaa kurkata sinnekin ajoittain. Haastattelemme hakijoita jo hakuaikana, joten seuraathan sähköpostiasi.

 

Kahden viikon (10 työpäivää) kesäharjoittelu

Oletko kiinnostunut hankkimaan työkokemusta ja tutustumaan työskentelyyn asiakaspalvelualla?

Harjoittelun aikana on tarkoitus, että tutustut työelämään, sen pelisääntöihin sekä asiakaspalveluun yhdessä toimipaikan muun henkilöstön kanssa. Työtehtävät riippuvat harjoittelupaikastasi.

Myymälässä pääset hyllyttämään tuotteita, siistimään paikkoja sekä osallistumaan asiakaspalveluun. Entä kuinka hotellin sänky pedataan niin mukavaksi? Hotellin harjoittelussa pääset tutustumaan esimerkiksi kerroshoidon työtehtäviin. Ravintolaharjoittelussa pääset tutustumaan ravintolan keittiön esivalmisteluihin tai ravintolasalin puhtaanapitoon ja asiakaspalveluun.

Kahden viikon -tutustu ja tienaa - kesätyöharjoitteluun voit hakea, jos olet peruskoulussa, kymppiluokalla, lukiossa tai valmentavassa koulutuksessa. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää työskentelyvuoden aikana 14 vuotta.

Harjoittelun voi tehdä vain yhden kerran kaupan alalla. Eli jos olet ollut kahden viikon harjoittelussa kaupassa jo aikaisemmin, et voi sinne enää hakea. Voit hakea tuolloin vain ABC:lle, ravintolaan tai hotelliin. Ravintolassa tai hotellissa voit harjoittelun suorittaa useampaan kertaan.

Päästäksesi kahden viikon harjoitteluun PKO:aan sinulla ei tarvitse vielä olla runsaasti kokemusta työskentelystä, sillä perehdytämme sinut kaikkiin työtehtäviisi. Reipas asenne ja oppimisen halu ovat tärkeimpiä ominaisuuksiasi. Valitsemme harjoittelijoiksi myös erityisnuoria sekä nuoria sosiaalisin perustein, joten käytäthän hetken ja kerrot hakulomakkeella, miksi juuri sinut pitäisi palkata PKO:lle kahden viikon harjoitteluun.

Tarjoamme kahden viikon harjoittelua ja sen kautta käytännön työkokemusta mm. näistä toimipaikoista:

- S-marketit, Sale -myymälät, Prisma,  Sokos, ABC-liikennemyymälät, ravintolat ja kahvilat sekä Sokos Hotellit.

Ota huomioon hakulomakkeella toimipaikkoja valitessasi se, että pystyt kulkemaan työpaikalle. Jos kotiosoitteesi on Joensuussa, mutta haet työtä esim. Kolilta, niin kerrothan meille miksi näin toimit, esim. että sinulla on mahdollisuus asua työn ajan mökillä tai vaikkapa sukulaisen luona.

Tarjoamme kahden viikon harjoittelupaikkoja myös muualla Suomessa asuville nuorille, joilla on esim. mummola tai muu vastaava Pohjois-Karjalassa. PKO:n toimipaikkojen sijainnit näet täältä. 

Täältä voit kurkata, millaisia työtehtäviä sinun on mahdollista päästä meillä tekemään Monipuolisia työtehtäviä - Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (pko.fi)

PKOlaisena eli Pohjois-Karjalan Osuuskaupan työntekijänä saat arvokasta kokemusta työskentelystä toimipaikoissamme. Meistä on tärkeää tarjota mahdollisimman monelle nuorelle myös mahdollisuus saada kokemusta työhaastattelusta, joten tulemme haastattelemaan runsaasti nuoria.

"Tutustu työelämään ja tienaa" -kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksettiin kertakaikkisena palkkana 395 euroa vuonna 2023.  Kertakaikkinen palkka sisältää tutustumisjaksolta kertyneen lomakorvauksen sekä kaikki muut työehtosopimuksen mukaiset rahanarvoiset etuisuudet.  Palvelualojen ammattiliitto sopii työnantajaliittojen kanssa kesäharjoitteluohjelmasta vuosittain.

Hoidamme kaiken kesätyöhakuun liittyvän viestinnän sähköpostilla, joten seuraathan sähköpostiasi tarkasti. Joskus viestimme menevät suoraan roskapostikansioon, joten kannattaa kurkata sinnekin ajoittain.