Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Opiskelu työpaikalla aidossa työympäristössä ja työtilanteissa on keskeinen osa ammattitaidon oppimista, varmistamista ja kehittämistä. Me PKOlaiset haluamme olla varmistamassa nuorten paras mahdollinen oppiminen, ja siksi tarjoamme satoja harjoitteluviikkoja vuosittain kaikissa toimipaikoissamme.

Ammatilliset harjoittelut ja TET jaksot on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan työhön, PKOn toimipaikkoihin ja alan työmahdollisuuksiin. Harjoittelun myötä pääset muodostamaan hyvän käsityksen sinua kiinnostavasta opinto- tai urapolusta. Moni PKOlainen onkin työllistynyt meille oppilaitosten harjoittelujen myötä mm. kesätöihin tai osa-aikaiseen työsuhteeseen opintojen oheen.

Ammatilliset harjoittelut

Me PKOlla tuemme ammattitaidon kehittymistä ja siksi teemme vahvaa oppilaitosyhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa. Tarjoamme harjoittelujaksoja kaupan, ravintola-alan ja palveluliiketoiminnan toimipaikoissa. Työharjoittelijana olet tärkeä ja tasavertainen työyhteisömme jäsen, ja harjoittelun aikana pääset tekemään tutkintosi tavoitteita vastaavia työtehtäviä. Perehdytämme jokaisen harjoittelijan huolellisesti ja takaamme turvallisen työympäristön ja oikeat välineet.  Sinulle nimetään työpaikkaohjaaja tai muu perehdyttäjä, joka tukee oppimistasi työssä.

Ammattiin opiskelevien harjoitteluita toteutetaan pääasiassa koulutussopimuksella. Koulutussopimus on palkaton, edistää opintojasi ja valmistaa sinua tutkintoasi varten. Lisäksi ammattioppilaitoksessa opiskelevan on mahdollista solmia kesätyön oheen joustava oppisopimus, joka edistää opintojasi jo kesätyön aikana.

Toivottavasti innostuit hakemaan harjoittelijaksi meille! Voit tiedustella harjoittelupaikkaa olemalla suoraan yhteydessä haluamaasi toimipisteeseen. Halutessasi voit kysyä myös lisätietoja vapaista harjoittelupaikoistamme sähköpostitse rekrytointi.pko@sok.fi Toimipaikkojemme yhteystiedot löydät toimipaikkahausta. Huomioithan, että harjoittelupaikan saamiseen vaikuttaa mm. miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteen mukaan ohjata harjoittelijaa työtehtävissä, ja harjoittelijoiden hakijamäärät.

Työelämään tutustumisjakso TET

Millaista on olla kaupassa, ravintolassa tai vaikka parturi-kampaamossa töissä? Millaisia työmahdollisuuksia näiltä aloilta löytyy?

TETissä pääset viikoksi tai kahdeksi tutustumaan työelämään ja kokemaan, millaista on työn tekeminen ja työyhteisössä toimiminen. Tutustut eri ammatteihin, saat työkokemusta ja lisätietoa oman ammatinvalintasi tueksi.

Ennen TET paikan valitsemista, sinun kannattaa pohtia, millaiseen työhön tai alaan haluat tutustua sekä mitä uutta haluaisit jakson aikana oppia. Mieti myös, mistä sinulle olisi hyötyä tulevaisuuden ammatinvalintaa ajatellen.

Jos olet kiinnostunut TETistä meillä, ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimipaikan vierailemalla haluamassasi toimipaikassa. Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta.

5 vinkkiä onnistuneeseen TET-jaksoon

  1. Valitse TET-paikka oman kiinnostuksesi mukaan. Voit myös kysyä vinkkejä vanhemmiltasi tai muilta läheisiltä.
  2. Tutustu työtovereihisi. Mene rohkeasti kahville ja lounaalle, kysele työtehtävistä ja pyydä päästä mukaan uusiin työtehtäviin.
  3. Kysy rohkeasti, jos et ymmärrä jotain. Työkaverisi kyllä tietävät, että moni asia on sinulle uutta.
  4. Reipas asenne ratkaisee! Tärkeintä TET jaksolla on olla aktiivinen ja reipas. Osaamisesi kehittyy päivä päivältä. Anna itsellesi aikaa.
  5. Onnistunut TET jakso voi olla oiva väylä myös kesätöihin. Muista pitää huolta TET-jaksosi todistuksesta.