Monipuolisia työtehtäviä


Kokki, tarjoilija, kahvila- ja ravintolatyöntekijä

PKO:n ruokaravintolat, pubit sekä kahvilat tarjoavat töitä kokeille, tarjoilijoille sekä kahvila- ja ravintolatyöntekijöille. Ravintolassa kokki valmistaa reseptiikan mukaisesti lounasta ja à la cartea. Ravintolatoimipaikkoja on à la carte ravintoloista pikaruokaravintoloihin ja pubeihin ympäri Pohjois-Karjalaa. Pikaruokaravintoloissa ravintolatyöntekijä valmistaa hampurilaisia ja pitsoja. Anniskeluravintolan tarjoilijoilta vaaditaan anniskelupätevyyttä ja vastaavan hoitajan pätevyys on tehtävässä eduksi. Kokin ja ravintolatyöntekijän tehtävissä edellytetään hygieniapassia. Pubeissa ja yökerhoissa työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelua, anniskelua, siistimistä ja lipunmyyntiä.

 

 

Hotellityön ammattilainen

Hotelliliiketoiminnassamme työskentelee vastaanottovirkailijoita, kerros- ja aamiaishoitajia ja myyntineuvottelijoita. Vastaanottovirkailija huolehtii esimerkiksi hotellin tai kylpylän vastaanoton asiakaspalvelusta. Tehtäviin kuuluu ottaa vastaan huonevarauksia sekä hoitaa asiakkaiden tulo- ja lähtöselvitykset ja laskutus. Kerroshoitajan työnjälki on se, minkä asiakkaamme huomaavat ensimmäisenä, kun hotelliimme tulevat. Kerroshoitaja vastaa hotellin siisteydestä ja siitä, että asiakkaan on ilo tulla vieraaksi puhtaaseen hotellihuoneeseen. Aamiainen on yksi kohokohta vieraillemme hotellissa ja aamiaishoitajan tehtävänä on varmistaa, että asiakkaat saavat aamiaisesta onnistuneen palvelukokemuksen. Päätehtävänä on hotelliaamiaisen valmistaminen ja aamiaispöydästä huolehtiminen koko aamupalan ajan. Myyntineuvottelijana tehtäviisi kuuluu PKO:n monipuolisten hotelli-, ravintola-, kokous- ja tapahtumapalvelujen myynti sekä asiakaspalvelu puhelimitse.

Liikennemyymälätyöntekijä

ABC-liikennemyymälämme ovat hektisiä ympäristöjä monipuolisista työtehtävistä innostuville ja kiireestä lisäpotkua saaville ravintolan ja kaupan alan ammattilaisille. Asiakkaita palvellaan niin kaupan, Hesburgerin kuin kahvilan kassalla. Toisinaan hääräillään noutopöydän parissa, salia siistimässä ja tiskivuorossa sekä oman osaamisen mukaan myös keittiöpuolen työtehtävissä. ABC-liikennemyymälöissä tehtäviin kuuluvat lounaan ja à la carten lisäksi pikaruoan ja pitsojen valmistus.

Myyjä

Myyjän työtehtäviä meiltä löytyy S-marketeista, Saleista, Prismasta ja Sokoksesta. Myyjän tehtävät sisältävät sekä kassatyöskentelyä että kuorman purku- ja hyllytystyötä. Työhön kuuluvat lisäksi veikkauspalveluiden myynti sekä mahdollisesti Postin palvelut.

Sale on paikka ruokakaupan moniosaajalle, joka on valmis työskentelemään myös yksin. Palvelutori palvelee meillä S-market Rantakadulla ja Prismassa sekä niiden lisäksi S-marketien yhteydessä on paistopisteitä. Palvelutorin työtehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä.  Paistopisteissä myyjät huolehtivat tuoreiden piirakoiden ja leivosten paistamisesta ja esillepanosta.

Prisma-hypermarkettimme työllistää meillä päivittäistavarayksiköistä eniten työntekijöitä. Kassaosastolla myyjät vastaavat ripeästä palvelusta ja tarkasta rahaliikenteestä, kassalla työskentelijöiden tulee olla täysi-ikäisiä, koska siellä myydään ikärajavalvottavia tuotteita. Veikkaus-, toto- ja postiasioissa palvelevat infopisteen myyjät. Päivittäistavaraosasto on paikka myyjälle, joka pitää nopeatempoisesta ja fyysisestä kuormanpurku- ja hyllytystyöstä sekä usein jo aamuviideltä alkavista työvuoroista. Prisman palvelutorilla myyjän tehtävät sisältävät lihan ja kalan käsittelyä, salaattien ja mukaan otettavien lounastuotteiden valmistusta reseptiikan mukaisesti sekä aktiivista myyntityötä. Käyttötavaraosastolla myyjältä edellytetään laajaa asiantuntemusta osaston valikoimasta (esim. pukeutuminen, rakentaminen ja remontointi, viihde ja kodintekniikka, puutarha ja piha, urheilu).

Joensuun keskustassa sijaitseva Sokos tavaratalo työllistää myyjiä muodin, kauneuden ja sisustamisen teemojen parissa. Sokoksen yhteydessä on myös S-parturi-kampaamo Sokos. Työskentely Sokoksessa edellyttää henkilökohtaista ja ratkaisukeskeistä otetta myyntityöhön. Kauneudenhoidon ja kosmetiikan osastomme myyjän tehtävässä kosmetologin koulutus on eduksi. Myyjiemme palkkaus on kaupan työehtosopimuksen mukainen.

Myyjä, Asiakasomistajapalvelut ja S-Pankki

S-pankin ja asiakasomistajuuden ammattilaiset palvelevat asiakkaitamme Prisman ja Sokoksen S-Pankki-pisteissä sekä S-marketien yhteydessä olevissa pankkipisteissä. Tarkkuus ja kokemus rahankäsittelystä ovat edellytyksenä tehtävään. Kokemus myyntityöstä sekä kaupallisen alan opinnot ovat eduksi. Palvelumyyjän tehtäviin kuuluvat esimerkiksi asiakasomistajuusasiat, peruspankkipalvelut sekä muiden pankkipalveluiden opastaminen asiakkaillemme.

Parturi-kampaaja ja kosmetologi

Parturi-kampaamomme sijaitsevat Prisman, Sokoksen sekä S-market Kiteen ja Lieksan yhteydessä. Parturi-kampaajan työssä alan koulutus ja työkokemus on eduksi ja työtehtäväkenttää monipuolistaa meikkaus- ja kauneushoitolatyöt.

 

Esihenkilö ja asiantuntijatyö

PKO:n eri toimialoilla on erilaisia esihenkilö- ja asiantuntijatyömahdollisuuksia aina myymäläpäällikön tehtävistä markkinoinnin suunnitteluun.

Näiden lisäksi meillä on monia muita työtehtäviä ympäri liiketoimintakenttää. Miltä kuulostaisi rinnetyöntekijä, ompelija, ICT-tukihenkilö, viihdeisäntä, somettaja, yritysmyyjä tai kiinteistönhoitaja?

Nämä työtehtävät ovat tyypillisimpiä työtehtäviä mitä meillä tällä hetkellä on. Emme kuitenkaan voi tietää mitä työmahdollisuuksia meillä tulevaisuudessa on. Viimeisen kymmenen vuoden aikana meille on tullut mm. tapahtumatuotantoa (Rock-tapahtumat), Revenue manager toimintaa, markkinointimyynti, S-Pankki sekä bonus- ja mobiilineuvonta. Tulevaisuuden työtehtävät riippuvat täysin siitä, mihin suuntaan meidän liiketoimintamme kehittyy ja organisoituu. Siksi kannustamme tulemaan meille töihin ja katsomaan, olisiko meillä juuri sinulle sopiva työtehtävä myös tulevaisuudessa.

 

 

Lue lisää avoimista työpaikoista täältä.

Kahden viikon kesäharjoittelun työtehtävät

Harjoittelun aikana on tarkoitus, että tutustut työelämään, sen pelisääntöihin sekä asiakaspalveluun yhdessä toimipaikan muun henkilöstön kanssa.

Työtehtävät riippuvat harjoittelupaikastasi. Oletko pohtinut, millaista on työskennellä kaupassa? Myymälässä pääset hyllyttämään tuotteita, siistimään paikkoja sekä osallistumaan asiakaspalveluun. Entä kuinka hotellin sänky pedataan niin mukavaksi? Hotellin harjoittelussa pääset tutustumaan esimerkiksi kerroshoidon työtehtäviin. Ravintolaharjoittelussa pääset tutustumaan ravintolan keittiön esivalmisteluihin tai ravintolasalin puhtaanapitoon ja asiakaspalveluun.