1.12. alkaen S-market Niinivaara avoinna ympäri vuorokauden


29.11.2021

Keskiviikosta 1.12. lähtien S-market Niinivaara on avoinna joka päivä vuorokauden ympäri. S-market Niinivaara on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) ja samalla koko maakunnan ensimmäinen päivittäistavarakaupan myymälä, joka on ympärivuorokautisesti avoinna.

– Osuuskaupan omistajat ja myös muut asiakkaamme ovat toivoneet tällaista mahdollisuutta, ja nyt vastaamme tähän toiveeseen. Muualta Suomesta marketien yöaukiolosta on jo kokemuksia, ja se on varmasti osaltaan poikinut toiveita myös meille.
S-market Niinivaaran yöajan aukioloa puoltaa Niinivaaran laella sijaitseva Pohjois-Karjalan keskussairaala, jonka toiminnan ansiosta alueella liikkuu ihmisiä koko ajan ympäri vuorokauden. Me mahdollistamme yöajan ostokset, ja asiakkaat sitten osoittavat onko niille kysyntää. Saatujen kokemusten pohjalta tehdään päätöksiä siitä, tuleeko tästä pysyvä käytäntö. Tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmia kokeilla ympärivuorokautista aukioloa muissa market-yksiköissämme, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

– Laajemmat aukioloajat vapauttavat ihmiset käymään kaupassa silloin, kun se heidän aikatauluunsa ja vuorokausirytmiinsä sopii. Nyky-yhteiskunnassa ei eletä vain yhtä vuorokausirytmiä. Meidän tavoite on tarjota ruokakaupan asiakkaille entistä parempaa palvelua mukautumalla erilaisiin rytmeihin ja elämäntilanteisiin, Härkönen sanoo.

Pidempien aukioloaikojen myötä kaupassa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy.

– Laajat aukioloajat tarjoavat nykyhenkilöstömme ilta- ja yövirkuille uudenlaisia työmahdollisuuksia. Lisäksi olemme palkanneet 6 uutta myyjää, marketpäällikkö Lassi Taren toteaa. 

Pidemmät aukioloajat antavat mahdollisuuden arjen joustoihin myös henkilökunnan näkökulmasta. Yötyötunnit merkitsevät monipuolisempien työaikojen lisäksi parempia ansaintamahdollisuuksia. Tarenin mukaan työvuorosuunnittelussa huomioidaan sekä henkilökunnan toiveet että soveltuvuus yötyöhön.

– Yötyöstä on kokemuksia niin PKO:n operoimasta ABC Siihtalasta kuin myös
S-marketeista eri puolilta Suomea, ja työvuorosuunnittelu tehdään hyvässä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Yötöihin on ollut jopa yllättävän paljon halukkaita. Vapaaehtoisuuden pohjalta mennään, eikä ketään tulla pakottamaan yövuoroihin. Työntekijöiden palautumiseen kiinnitetään työvuorosuunnittelussa erityistä huomiota, Taren linjaa.

– Taisin olla ensimmäinen, joka ilmoitti halukkuutensa yövuoroihin. Sanoin Lassille, että wau, tällainenkin mahdollisuus on tarjolla! Olen lähdössä yövuoroihin hyvillä mielin ja on mielenkiintoista nähdä, miten asiakkaat ottavat uudistuksen omakseen, myyjä Sini Poutiainen sanoo.

Lisätietoja: PKO, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, p. 010 762 2035
Marketpäällikkö Lassi Taren, p. 010 762 2640

 

Kuvassa marketpäällikkö Lassi Taren.