1 800 nuorta PKO:n kesätyöhaastatteluihin


16.03.2017

1 800 nuorta PKO:n kesätyöhaastatteluihin

Kaikkiaan 1 800 Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta (PKO) kesätöitä hakenutta nuorta haastatellaan tämän ja ensi viikon aikana. Haastatteluihin valituille on lähetetty kutsu haastatteluun sähköpostilla. PKO tarjoaa ensi kesänä kesätöitä 700 nuorelle. Kesätyö- ja harjoittelupaikkoihin on tähän mennessä tullut yli 3 200 hakemusta. Kesätyöpaikkoja on tarjolla S-marketeissa, ABC-liikenneasemilla, Sale-myymälöissä, Prismassa, Sokoksessa, eri ravintoloissa sekä Sokos-hotelleissa.
 

  • Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta. Haastattelemme ison joukon nuoria, jotta mahdollisimman moni saa kokemusta myös itse työhaastattelutilanteesta, toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.


Määrällisesti eniten nuoria haastatellaan Joensuussa Kimmelin tiloissa, jossa ryhmähaastattelut järjestetään 20.-22.3. Muualla maakunnassa haastatteluja järjestetään 16.-23.3. Kahden erilaisen harjoitteluohjelman kautta PKO työllistää 500 nuorta. Harjoitteluohjelmien lisäksi PKO palkkaa eri toimipaikkoihinsa yhteensä 200 kesätyöntekijää, joten tänä kesänä osuuskauppa tarjoaa kesätöitä 700 nuorelle. Kaikissa PKO:n toimialueen yhteensä 10 kunnassa ja kaupungissa kesätyöpestejä on tarjolla saman verran kuin edelliskesänäkin. PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Tohmajärvellä ja Kiteellä. Harjoitteluohjelmien viimeinen hakupäivä oli 28.2. Tietyn alan työkokemusta tai koulutusta vaativiin kesätyöpaikkoihin haku on vielä avoin.
 

  • Aiempien vuosien kokemusten perusteella hakemuksia tullee kaikkiaan
    3 500-3 900. Kun kesätyö- ja harjoittelupaikkoja on tarjolla yhteensä 700, niin valitettavasti väkisinkin moni hyvä hakija jää ilman paikkaa, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus. Työhaastatteluissa halutaan esimerkiksi selvittää nuoren motivaatio asiakaspalveluun.

PKO on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan (www.kesaduuni.org) kumppani. Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän ja vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään työkokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle.  

 Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, jonka tehtävä on tuottaa palveluja ja etuja omistajilleen sekä edistää maakunnan elinvoimaisuutta. PKO:lla on maakunnan 10 kunnan ja kaupungin alueella 100 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.