100-vuotias PKO palkkaa 1 000 kesätyöntekijää


11.01.2019

100-vuotias PKO palkkaa 1 000 kesätyöntekijää

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) tarjoamien kesätöiden haku on avattu. Kesätöistä kiinnostuneille löytyy internetsivustolta www.pko.fi/kesatyot tarkemmat hakuohjeet ja –kriteerit. Kesätöitä haetaan täysin sähköisesti ja viimeinen hakupäivä on 28.2.2019. Kesätyöntekijöitä haetaan tänä vuonna yhden haun kautta.

  • Meille on jo pitkään ollut kunnia-asia tarjota nuorille runsaasti kesätyöpaikkoja ja myönteisiä kesätyökokemuksia. Viime vuosien aikana olemme kasvattaneet kesätyöllistettyjen määrän poikkeuksellisen korkealle, aina 700:n nuoreen.
    100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi palkkaamme tulevana kesänä ennätysmäärän eli  1 000 kesätyöntekijää, jossa 300 hengen lisäys viime kesään. Työelämään siirtyminen on herkkä vaihe, jolla on tutkitusti vaikutusta koko työuran onnistumiseen. Epäonnistumisella on yhteys syrjäytymiseen ja jopa työkyvyttömyyteen. Me haluamme tarjota töitä ja onnistumisen eväitä tulevaisuuteen mahdollisimman monelle nuorelle, toimitusjohtaja Juha Kivelä toteaa.

Vuodesta 2010 lähtien PKO on tarjonnut vuosittain eri toimipaikoissaan kesätöitä noin 650-700 nuorelle. PKO:lla on liiketoimintaa Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Polvijärvellä, Outokummussa, Lieksassa, Ilomantsissa, Rääkkylässä, Nurmeksessa, Tohmajärvellä ja Kiteellä.

  • Aiempien vuosien kokemusten perusteella hakemuksia tullee 3 500-3 900, joten valitettavasti myös moni erittäin hyvä hakija jää ilman paikkaa, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.
     

Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus. Kesätöitä on tarjolla ravintoloissa, Sokos-hotelleissa, S-marketeissa, Saleissa, ABC-liikennemyymälöissä sekä Prismassa ja Sokoksessa. Haastatteluihin valitut henkilöt saavat haastattelukutsun sähköpostiinsa viikkojen 10-11 aikana. Haastattelut järjestetään 18.-20.3.


PKO ainoana Pohjois-Karjalasta kärkikymmenikköön
PKO on ollut jo usean vuoden ajan valtakunnallisen Vastuullinen kesäduuni -kampanjan (www.kesaduuni.org) kumppani. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän ja vastuullisen kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat tekemään työkokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle että työnantajalle.  Vuonna 2018 PKO pärjäsi hienosti kampanjan kesätyökyselyssä ja ylsi omassa sarjassaan vastuullisten kesätyönantajien kärkikymmenikköön. PKO oli ainoa pohjoiskarjalainen yritys kärkikymmenikössä. Kisassa oli ensimmäistä kertaa myös yli 1 000 hengen yrityksien kategoria, jossa PKO oli 10. Kyselyyn vastasi 7 790 kesätyöntekijää 128 yrityksestä. Kyselytutkimuksen toteutti tutkimus- ja viestintäyhtiö T-Media Oy. Myöskään pienempien yritysten sarjassa ei ollut 10 parhaan joukossa pohjoiskarjalaisia yrityksiä.

Lisätietoja: PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024