Äänestä kosiosuden morsiamelle nimi


01.12.2019

Äänestä kosiosuden morsiamelle nimi

Anna äänesi ja auta antamaan Kosiosuden morsiamelle nimi!
Joensuun keskustassa sijaitsevan susipatsaan kaikille avoin nimikilpailu on avattu netissä osoitteessa www.pko.fi.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) kaupunkikeskustayhdistys Virta ry:lle ja pohjoiskarjalaisille lahjoittamalle patsaalle haettiin nimiehdotuksia kaikille avoimella nimikilpailulla 25.10.-20.11. Nimiehdotuksen jättäneiden kesken PKO arpoi palkintona majoitus- ja kylpylälahjakortin Bomballe, jonka voitti reijolalainen Keijo Hirvonen.
Onnea voittajalle!

– Susipatsas on todellakin koskettanut pohjoiskarjalaisten sydämiä: nimiehdotuksia tuli 1 124! Kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Koska 1 124 ehdotuksen joukosta äänestäminen olisi ollut turhan aikaavievää ja työlästä, esiraati valitsi nimiäänestykseen 6 ehdokasta. Esivalinnan tekivät Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ry:n toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen, Virta ry:n hallituksen puheenjohtaja Joonas Kekäle, Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen sekä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan edustajina toimineet toimitusjohtaja Juha Kivelä ja viestintäjohtaja Petri Vähä. Susipatsaan nimi valitaan äänestämällä seuraavista ehdokkaista: Hulda, Hilima Hulumuhelema, Lempi, Morshukka, Sensu-Elli sekä Unelma Virta. 

– Ehdotuksissa oli paljon eri patsaiden, laulujen tai kirjojen nimiin viittavia ehdotuksia, kuten Elli, Manta, Heili tai Santra. Koska patsaalle halutaan oma ja selkeästi erottuva nimi, valinnoissa raati painotti erityisesti yllätyksellisyyttä, erilaisuutta sekä kekseliäisyyttä. Lisäksi halusimme nimiehdokkaiksi myös muutaman vähän perinteisemmän erisnimen, joten valitsimme äänestykseen mukaan nimet Hulda sekä Lempi. Nyt on aika äänestää näistä ehdotuksista voittajaa osoitteessa www.pko.fi. Äänestysaikaa on 19.12.2019 saakka. Nimikilpailun voittaja julkistetaan 31.12.2019 ja voittajaehdotuksen jättänyt henkilö palkitaan. Jos useampi henkilö on ehdottanut samaa nimeä, arvomme palkittavan henkilön heidän joukostaan, Kivelä sanoo.

Joensuun keskustassa on uusi kaikkien nähtävillä oleva taideteos kun Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) lahjoitti susipatsaan kaupunkikeskustayhdistys Virta ry:lle 25.10.


– Pohjoiskarjalaisten kotitalouksien omistamana yrityksenä halusimme juhlistaa osuuskaupan 100-vuotisjuhlavuotta tavalla, joka toivottavasti rikastuttaa Joensuun torielämää pitkälle tulevaisuuteen. Keskustassa jo aiemmin sijainnut Kosiosusi-patsas on nyt saanut morsiamen ja sitä kautta keskusta saa toivottavasti uuden maamerkin. Torilla sijaitseva taideteos on vapaasti kaikkien pohjoiskarjalaisten sekä turistien katsottavissa ja valokuvattavissa, Kivelä sanoo.


Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 050 330 2060