Aatun piirros kuvittaa Prisman lastenvaatemallistoa


11.05.2021

Prismoissa kautta maan julkaistaan 21.4. Pienet Taiteilijat -lastenvaatemallisto, jonka kuosit ovat alle kouluikäisten lasten suunnittelemia. Keskijärvellä asuvan Aatu Variksen piirros Kalaonnea pääsi malliston kuvitukseksi asiakkaiden äänestyksen sekä Prisman oman raadin valinnan perusteella.

Prisma haki viime kesänä sosiaalisessa mediassa alle kouluikäisiltä lapsilta piirroksia, joita voisi käyttää tulevan malliston kuvituksena. Pienet taiteilijat ympäri maan lähettivät yhteensä 150 piirustusta, joista 6 valittiin mukaan uuteen mallistoon. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Prisman asiakkaat ja etenkin lapset pääsivät osallistumaan myymälään tulevan valikoiman suunnitteluun tällaisessa laajuudessa.

Aatu Varis oli piirroksen tehdessään 6-vuotias.

– Huomasin kilpailun Facebookissa ja ajattelin, että tuossahan on kivaa tekemistä Aatulle sekä hänen pikkusiskolleen ja kylässä käymässä olleelle serkkutytölleen – innokkaita piirtäjiä kaikki, Aatun äiti Susanne Varis muistelee.

Aatun hienon piirroksen taustalla on paljon omakohtaisuutta. Pieni mies on innokas kalamies, jolla äidin mukaan on myös poikkeuksellisen hyvä kalaonni. Useimmiten koukkuun tarttuu ahvenia, jotka paistettuna ovat pojan herkkuruokaa.

Eläväinen piirros on painettu shortsipyjamaan, jonka koot vaihtelevat 90–120 senttiin. Poika itse on ehtinyt venähtää jo lähemmäs puolitoistametriseksi, joten vaate aiotaan hankkia hänelle muistoksi. Varhaisia designerinkykyjä voi sitten aikuisena esitellä vaikka omille lapsille.

– Aatu tosin tokaisi ykskantaan, että ”vaimoa en ota”, äiti nauraa.

Pieni taiteilija Prisman kuosi 2

Aatu Varis, Kalaonnea-piirroksen taiteilija

Ekologisuus kasvava trendi myös lastenvaatteissa

S-ryhmän marketkaupan pukeutumisen myyntipäällikkö Anu Keskinen kertoo SOK:n tiedotteessa olevansa haltioitunut pienten lasten luovuudesta ja kiitollinen siitä, että Prisman asiakkaat lähtivät ennakkoluulottomasti mukaan uuden malliston luomisprosessiin.

– Lopullisten teosten valinta oli vaikea, sillä mukana oli hirvittävän hyviä ja sympaattisia piirustuksia. Halusimme tällä kilpailulla tuottaa hyvää mieltä sekä lapsille että malliston myötä kaikille asiakkaillemme.

Lasten muodissa korostuvat vuosittain iloiset teemat, värit ja visuaalisuus sekä helppous ja mukavuus.

– Myydyissä tuotteissa korostuu nykyisin myös ekologisuus, ja sen merkitys kasvaa yhä. Lapsille halutaan mahdollisimman luonnonmukaisia vaatteita. Sen takia myös Pienet Taiteilijat -mallistossa on käytetty GOTS-luomupuuvillaa, Keskinen kertoo.

GOTS on luomupuuvillalle myönnetty sertifikaatti ja lyhenne sanoista Global Organic Textile Standard. Tällaisen puuvillan viljelyssä käytetään mahdollisimman vähän torjunta-aineita sekä keinotekoisia lannoitteita.

Pienet Taiteilijat -mallisto on jatkumoa S-ryhmän tavoitteelle käyttää vuoteen 2025 mennessä kaikissa oma merkki sekä oman maahantuonnin tuotteissa ainoastaan vastuullisesti tuotettua puuvillaa. Puuvillan on määrä olla sataprosenttisesti luomua, kierrätettyä tai Reilun kaupan standardien mukaista.

Aatu Varis Kalaonnea Prisma kuosi

Aatu Variksen Kalaonnea-nimisestä piirroksesta valmistettu Prisman lastenvaatteen kuosi.

Pienet Taiteilijat -malliston sisältö:

Leikki-ikäisille:

2 shortsipyjamaa (valkoinen/keltainen ja valkoinen/musta), koot 90–120 cm, hinta 12,95 €

lyhythihainen tunika (vaaleanpunainen), koot 92–122 cm, hinta 12,95 €

3 t-paitaa (vaaleansininen, vaaleankeltainen, valkoinen), koot 92–122 cm, hinta 6,95–9,95 €

Vauvoille:

t-paita (vaaleansininen), koot 74–92 cm, hinta 5,95 €

tunika (vaaleanpunainen), koot 74–92 cm hinta, 6,95 €

2 unihaalaria (vaaleankeltainen ja valkoinen), koot 74–92 cm, hinta 9,95 €