ABC Lieksan tiloihin IKH-myymälä ja kahvipiste, polttonesteen jakelu jatkuu keskeytyksettä


Vuodesta 2016 alkaen isot kaupat ovat voineet olla auki yötä myöten, ja entistä useampi tekee ostoksia sunnuntaisin tai myöhään illalla. Tämä kehitys on syönyt liiketoimintamahdollisuuksia varsinkin niiltä ABC-liikennemyymälöiltä, jotka eivät ole isojen liikennevirtojen äärellä.

28.06.2024

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on saanut päätökseen ABC Lieksan liikennemyymälän liiketoiminnan jatkoa koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen tarkoituksena oli selvittää edellytyksiä kannattavan liiketoiminnan jatkamiselle tai toimintojen erittäin merkittävälle supistamiselle. Neuvottelut koskettivat 6 henkilöä.

– Vuodesta 2016 alkaen isot kaupat ovat voineet olla auki yötä myöten, ja entistä useampi tekee ostoksia sunnuntaisin tai myöhään illalla. Tämä kehitys on syönyt liiketoimintamahdollisuuksia varsinkin niiltä ABC-liikennemyymälöiltä, jotka eivät ole isojen liikennevirtojen äärellä. Erityisen kovasti kehitys on kolhaissut ABC Lieksaa, josta on vain 1,5 kilometrin matka S-market Lieksaan. ABC-myymälän ja ravintolan toiminta on pidemmän aikaa ollut tappiollista, koska asiakasmäärät ovat merkittävästi vähentyneet. Korjaavia toimenpiteitä on tehty runsaasti, mutta suuntaa ei ole saatu muutettua. Selvitimme liikennemyymälän ja ravintolan osalta sitä, onko niiden liiketoiminnalle jatkamisen edellytyksiä. Neuvottelujen tuloksena tontilla jatkuu polttonesteen jakelu. Liikennemyymälän sekä ravintolan toiminta loppuu, ja liiketila vuokrataan ulkopuoliselle toimijalle. Kaikille ABC Lieksassa työskennelleille 6 henkilölle pyritään tarjoamaan töitä PKO:n muista yksiköistä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Lieksassa osoitteessa Kalliokatu 8 sijaitseva liikennemyymälä ja sen ravintola ovat avoinna viimeisen kerran elokuun perjantaina 30. päivänä. Liikennemyymälän ja ravintolan toiminnan loppumisesta huolimatta tontilla jatkaa toimintaansa ABC-polttonestejakelu. Polttonesteiden valikoima (95E, 98E, Smart Diesel) sekä sähkölataus toimivat täysin samoin kuin aiemminkin. Tuotteet voi maksaa kortilla mittarikentän maksuautomaatteihin tai hoitaa maksun ABC-mobiiliapplikaatiolla.

Liikennemyymälän ja ravintolan tilat vuokraa lieksalainen Kari Heikura, joka avaa tiloissa IKH-myymälän. Hänellä on tällä hetkellä IKH-myymälä Lieksassa Asema-aukiolla.

– Siirrän myymälän uuteen paikkaan, koska tässä on erinomainen liiketila, jossa saamme myymälätoiminnot yhteen tasoon sekä varastotilat samaan yhteyteen. Lisäksi asiakkaiden asiointia helpottaa sekin, että uudessa tilassa pysäköintialue on liikkeen vieressä ja sinne mahtuu pysäköimään myös raskas kalusto. Työkaluja, koneita, traktoreiden ja autojen varaosia- ja tarvikkeita, suojaimia, työvaatteita, kiinnikkeitä, maatalousrenkaita ja akkuja myyvän IKH-liikkeen avajaisia on tarkoitus viettää marraskuun loppupuolella. Siihen asti IKH-myymälä palvelee nykyisellä paikallaan Asema-aukiolla täysin normaalisti. Tulen avaamaan tiloihin myös pienen kahvipaikan. Myymälä työllistää jatkossa kuusi henkilöä, A&K Heikuran toimitusjohtaja Kari Heikura sanoo.

– Liikennemyymälän ja ravintolan toiminta valitettavasti loppuu, koska maksavia asiakkaita on ollut yksinkertaisesti aivan liian vähän. Päätös on ikävä, mutta muita vaihtoehtoja ei ollut eikä tällaista päätöstä tehdä kevein perustein. Polttonesteiden jakelun ja sähkölatauksen osalta palvelut jatkuvat ennallaan, PKO:n kehitysjohtaja Saija Viiliäinen sanoo.

Lisätietoja: PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä, p. 010 762 2026