ABC Prisma Joensuu auki – uutuutena ympäri vuorokauden auki oleva autopesu


01.09.2023

ABC Prisma Joensuun Pesukatua ja mittarikenttää on uudistettu entistäkin toimivammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi kokonaisuudeksi toukokuusta 2023 lähtien. ABC Prisma Joensuun palvelut avautuvat 1.9.2023.

ABC Prisma Joensuun liikennejärjestelyjä on uudistuksen myötä yksinkertaistettu. Piha-alueella on yksisuuntainen liikenne. Tästä kertovat opasteliikennemerkit sekä asfalttiin maalatut nuolet. Pesukadulle ja mittarikentälle ajetaan Kajaanintien puoleisesta liittymästä ja poistutaan Prisman parkkipaikan puoleisesta liittymästä.  

ABC Prisma Joensuun polttoainevalikoimaa laajennettiin uudistuksessa. Mittarikentältä saa syyskuun alusta lähtien niin sanottujen ”peruslaatujen” eli 95 E10 – ja 98 E5 -bensiinin sekä dieselin lisäksi myös E85-alkoholipolttoainesekoitusta, Nero Dieseliä sekä moottoripolttoöljyä. 

 

Pesua 24/7

ABC Prisma Joensuun Pesukadulla pestävän auton maksimimitat ovat uudistuksen jälkeen entistä isommat, sillä pesuun mahtuu 2,4 metriä leveä ja 2,4 metriä korkea ajoneuvo. Myös pesu- ja kuivausprosessia on parannettu. 

– Pesukadun rengaspesussa on nyt erillinen rengasharja, kun aikaisemmin renkaat pestiin korkeapaineella. Lisäksi osaan pesutyypeistä tulee puhalluskuivauksen lisäksi kuivaustuloksen viimeistelevät säämiskätyyppiset kuivausharjat, kertoo vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen. 

ABC Prisma Joensuun Pesukatu toimii jatkossa miehittämättömänä ja on auki 24/7. Akuuteissa ongelmatilanteissa avun saa puhelimitse 24/7 eli yölläkin apu saapuu paikalle, mikäli ongelma on sen luonteinen, että apu tarvitaan heti paikalle.  

– Jatkossa maksutapoina Pesukadulla ovat maksu joko maksutolpalle tai ABC-mobiilin kautta, toteaa Härkönen. 

ABC-mobiilista löytyy monenlaisia palveluita pesujen maksamisen lisäksi: ruoan ennakkotilaaminen ja maksaminen, mobiilitankkaus sekä sähköauton lataus. ABC-mobiili tarjoaa myös vaihtuvia etuja käyttäjilleen. Sovellus on ladattavissa Android ja iPhone -puhelimiin. Ohjeet ABC-mobiilin lataamiseen löytyvät täältä.

 

Uudistuksessa ajateltiin myös ympäristöä

ABC Prisma Joensuun uudistuksessa otettiin huomioon ympäristöasiat. Pesukadun uusi vedenkierrätysjärjestelmä kierrättää osan käytetystä pesuvedestä uudelleen käyttöön.  

– PKO:n tahtotila on tehostaa kierrätystä ja pitää huolta ympäristöstämme kaikessa toiminnassamme ja tämä on yksi konkreettinen toimenpide. Ja tietenkin uusi mittarikenttä polttoainesäiliöineen täyttää kaikki ympäristönsuojeluvaatimukset, painottaa Henrik Härkönen.

 

 

Lisätietoja:  

Henrik Härkönen, vähittäiskaupan toimialajohtaja, PKO, puh. +358(0)10 762 2035, henrik.harkonen@sok.fi