ABC Prisma Joensuun suurteholatauspiste on avautunut


30.04.2024

ABC Prisma Joensuun pesukadun ja mittarikentän yhteydessä on uusi latauspiste 10 sähköautolle.

ABC Prisma Joensuun pesukadun ja mittarikentän yhteyteen on avautunut uusi suurteholatauspiste, jossa on sähköautojen latauspiste 10 autolle. Suurteholatausaseman kokonaisteho on 600 kW:ia, josta on mahdollisuus saada 800 voltin järjestelmässä jopa 300 kW:n latausteho.

– Olemme iloisia päästessämme helpottamaan sekä oman maakunnan sähköautoilijoiden että sähköautoilevien matkailijoiden arkea. Panostamme uusissa avauksissa kohteisiin, joissa latauksen kysyntä on kovimmillaan, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

Aiemmin PKO on rakentanut 150 kW:n Suurteholatausaseman Juuan ABC-liikenneaseman yhteyteen. Lisäksi 100 kW:n Teholatausasemat löytyvät Kontiolahden, Lieksan, Nurmeksen sekä Joensuun Marjalan ABC-liikenneasemilta. Lisäksi 22 kW:n peruslatauspisteitä on rakennettu Lieksaan Break Sokos Hotel Kolille sekä Break Sokos Hotel Koli Kylään, Break Sokos Hotel Bomballe, Joensuun Toriparkkiin, Sokos-Vaakuna-korttelin pysäköintihalliin, Joensuun Asemaparkkiin, Prisma Joensuun parkkihalliin sekä ABC Siihtalaan. Tänä vuonna ABC peruslatauspisteet ovat avautuneet myös S-market Ilomantsin sekä ABC Kiteen yhteyteen.

Sähköautojen latauspisteiden asennukset on aloitettu PKO:n toimipaikoissa jo vuonna 2018.

– Vaikka täyssähkö- ja hybridiautojen määrä kasvaa Pohjois-Karjalassa, ennusteiden mukaan kasvu on niin verkkaista, että sähköautojen latausasemien toiminta ei ole kannattavaa liiketoimintaa vielä pitkään aikaan. Siksi on tärkeää, että valtiovalta osaltaan tukee latausasemien rakentamista. Pääväylien varressa palvelemme omistajiemme ja muiden asiakkaidemme pidempien matkojen nopeita lataustarpeita teholatauksella. Sokos Hotelleissa ABC-lataukset mitoitetaan asiakkaidemme pidemmän viipymän mukaisesti, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

100-prosenttisesti päästötöntä sähköä

PKO:n tavoite on olla oman toimintansa osalta hiilinegatiivinen vuodesta 2025 alkaen. Osa tavoitetta on, että kaikki käytettävä sähkö on päästötöntä, pääosin tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä. Näin myös ABC-latauksen käyttäjät ajavat täysin päästöttömällä sähköllä.

ABC-latauksessa asiointi tapahtuu ABC-mobiililla, johon voi syöttää S-Etukortin lisäksi minkä tahansa Visa- tai Mastercard-maksukortin. Yritykset voivat laittaa ABC-Mobiiliin myös S-Business-kortin. Latauksista asiakasomistajat saavat Bonusta, ja latauksen veloitus perustuu asiakkaan lataamiin kilowattitunteihin.

 

ABC-latausasemia on eri puolella Suomea Prisma-, S-market-, Sale- ja Alepa-myymälöiden sekä ABC-asemien ja Sokos Hotellien yhteydessä. Lähimmän ABC-latausaseman ja ajantasaisen verkoston voi tarkistaa ABC-mobiilista, jonka avulla lataus myös maksetaan kätevästi. Lisätietoa: abcasemat.fi/sahkoauton-lataus