Alkuperän jäljillä


26.02.2013

Alkuperämerkintä löytyy pian jo 75 prosentista Rainbow- ja X-tra -tuotteita. Läpinäkyvä tieto alkuperästä on asiakkaan etu.

–Ruokakaupan ja valmistajien on omalta osaltaan kehitettävä toimintatapojaan niin, että ainakin tieto elintarvikkeessa käytetyn pääraaka-aineen alkuperästä olisi yhä helpommin kuluttajan saatavilla, S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu summaa.

S-ryhmässä on viimeisen kahden vuoden aikana tehty kovasti töitä, jotta tieto elintarvikkeessa käytetyn pääraaka-aineen alkuperästä löytyisi kaikkien Rainbow- ja X-tra tuotteiden pakkauksista, vaikkei laki tätä edellytäkään. Nyt tehtävä työ hakee laajuudessaan vertaistaan myös Euroopan mittakaavassa.

– Merkintätyö on edistynyt suunnitelmien mukaisesti. Tehtävä ei ole ollut aivan yksinkertainen, etenkään pidemmälle jalostettujen, monista eri raaka-aineista koostuvien tuotteiden osalta, Alarotu kertoo.

Tällä hetkellä pääraaka-aineen alkuperämaatieto löytyy yli tuhannesta S-ryhmän omalla merkillä myytävästä elintarvikkeesta. Tavoitteena on saada merkintäurakka päätökseen tämän vuoden aikana.