Bepop Street uudistettiin omistajien toiveita kuunnellen


02.11.2020

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on avannut Joensuun keskustassa osoitteessa Siltakatu 8 uudistetun Bepop Street -pubin keskiviikkona 28.10.2020. Rentoa mutkattomuutta arvostaville suunnattu laatupubi avaa ovensa poikkeusoloista johtuen ilman näyttäviä avajaisjuhlia.

Bepop Streetin tavoitteena on vahvistaa paikkaansa parhaana iltajuhlien aloituspaikkana, jonne ovat yhtä lailla tervetulleita nuoret aikuiset, opiskelijat, kaveriporukat kuin kanta-asiakkaatkin. Kesällä Bepop Street terasseineen on portti rantabulevardille.

Kun uudistuksia lähdettiin suunnittelemaan, PKO:n 18-30 -vuotiailta joensuulaisomistajilta kysyttiin toiveita ja ideoita ravintolaan liittyen. PKO:n palvelut tehdään omistajia varten, joten siksi haluttiin selvittää, minkälaisen ravintolan osuuskaupan jäsenet haluavat. Vastauksia saatiin lähes 1000. Bepop Streetiä onkin uudistettu ympäristö edellä, asiakkaiden toiveita kuunnellen. Ohjelmaa on 1-3 kertaa kuukaudessa. mm. akustisia keikkoja, Street Live! sekä Sikahauska Stand up -klubi keskiviikko- ja sunnuntai-iltojen Hehkuja unohtamatta. Kerran kuussa torstaisin Streetissä pyörähtää Rakkauden Bingo, joka on pilke silmäkulmassa tuotettu yhteistyössä Huippukivan sekä hiljattain toimintansa startanneen paikallisen palveluntuottaja-Gikkerin kanssa. (www.gikker.fi)

Modernien juomaratkaisujen lisäksi Bepop Streetin viinitarjonta on aiempaa parempi, ikisuosikkeja oluita ja siidereitä unohtamatta. Bepopin menestystä mm. Coktailin SM- kilpailuissakin niittänyt ravintolapäällikkö, baarimestari Jenni Korpelainen on loihtinut Mocktail-listan yhteistyössä apulaisravintolapäällikkö Erno Pennasen kanssa. Juomien seuraksi omassa keittiössä valmistuu Street toast, joka kääritään Porokylän leipomon ruisleipään. Uutta on n. 10 hengen kokoontumistila, Kasvis, jossa onnistuu palaverit ja pienet illanvietot omalla porukalla.

Kotoisa meininki, mielenkiintoinen pieniä yksityiskohtia pursuava miljöö viherkasveineen sekä retroflipperi – kaikki toteutettu asiakkaiden toivelaarista ammentaen. Itse ravintolatila on lähes kokonaan uusittu vanhaa kierrättämällä. Sisustus on hankittu kierrätyskeskuksista ja antikvariaateista sekä osuuskaupan varastoista löytyneitä rakennusmateriaaleja hyödyntäen.

– Haluamme kierrättää, koska siinä yhdistyvät hyvällä tavalla sekä osuuskaupan että asiakaskuntamme kestävään kehitykseen liittyvät arvot. Kantava ajatuksemme on, että ostamme niin vähän uutta kuin mahdollista. Lattiamateriaaleista 100 prosenttia on kierrätetty, katto kokonaisuudessaan entinen, seinistä 35-50 prosenttia ja kalusteista noin 80 prosenttia on vanhaa tai kierrätettyä, ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta kertoo.

Bepop Streetistä löytyykin ripaus yhdestä jos toisestakin PKO:n toimipaikasta. Lattiaa peittää Bepopin remontista talteen otettu kokolattiamatto ja S-market remonteista käyttämättä jääneet laatat sekä aiemmista uudistuksista (mm. Bomba, Coffee House, Koli ja Kimmel) käyttämättä jääneitä vinyylilaattoja. Seinäpintojen rekvisiitat on koottu antikvariaateista sekä PKO:n uudistusten myötä toimintansa lopettaneista ravintoloista kuten Pan Buddhasta (nykyisin Vispiläkauppa), Piimälinnasta ja Las Palmasista. Paikkansa löysivät myös Kimmelin aulan 80-luvun nojatuolit sekä osa Piimälinnan vanhoista kalusteista. Jotain vanhaakin säilytettiin paikalla aikanaan toimineen Public Cornerin ajoilta. PKO:n varastojen lisäksi kalusteita on hankittu kierrätyskeskuksista.

Koska kestävä kehitys on ravintolalle tärkeä arvo, ovat mm. työvaatteet kierrätettyjä, osin myös itsetehtyjä ja -värjättyjä. Uniikit työvaatteet värjää ja käsityönä valmistaa pohjoiskarjalainen vaatesuunnittelija EllaQ. (https://www.ellaqfashion.com/)

Bepop Street on avoinna vuoden jokaisena päivänä klo 15-00 (02). Asiakaspaikkoja Bepop Streetissä on sisällä 140 ja terassilla 74.

Lisätiedot: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, ryhmäpäällikkö Outi Pohjoranta, p. 010 762 3585.