Bomban matkailualueen palvelutarjonta laajenee – kesäksi uusia elämys- ja hemmottelupalveluita


01.03.2024

Bomban matkailualueen palvelut laajenevat entisestään, kun Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) avaa alueelle oman, monipuolisia aktiviteetteja ja välinevuokrausta tarjoavan elämyspalveluyrityksen kesällä 2024.

Tiedossa on alueen ainutlaatuisessa luonnossa tapahtuvia laadukkaita ohjelmia Pielisen kanoottiretkistä moottorikelkkailuun metsäisillä reiteillä sekä runsas valikoima vuokrattavia välineitä sähköpyöristä kalastusvälineisiin. Break Sokos Hotel Bomban yhteyteen avautuu lisäksi S-parturi-kampaamo ja kauneushoitola. Uudistusten tavoitteena on lisätä Bomban vetovoimaisuutta monipuolisena matkailukohteena.

–  Bomba on nousemassa yhdeksi Suomen halutuimmista lomakohteista. Suosion takana ovat luonnonläheinen sijainti, ainutlaatuinen rauha, aito vieraanvaraisuus, kohteen monipuolisuus, kulttuurimiljöö sekä laadukkaat majoitus-, kylpylä- ja ravintolapalvelut, PKO:n matkailukaupan toimialajohtaja Satu Näsärö kertoo.

–  Elämyspalvelutoiminnalla luomme nyt Bombasta entistäkin monipuolisempaa matkailukohdetta tarjotaksemme kävijöille syitä tulla yhä uudelleen ja viipyä yhä pidempään. Tuottamalla itse laadukkaita aktiviteetteja pystymme vaikuttamaan niin palveluiden saatavuuteen, laatuun kuin hinnoitteluun, Näsärö toteaa.

– Panostamme Bomban alueella myös vahvasti kansainvälisen matkailun kasvuun. Ohjelmapalvelut näyttelevät tässä tärkeää roolia, sillä ulkomaiset matkanjärjestäjät ostavat aina kokonaisuuksia majoitus-, ateria- ja ohjelmapalveluineen. Pystymmekin jatkossa toteuttamaan Bomban alueella retkiohjelmia isoillekin ryhmille, Näsärö jatkaa.

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskuksen PIKES:in toimitusjohtaja Minna Heikkinen toteaa Bomban uusien palveluiden olevan tärkeitä paitsi kansainvälistymisen näkökulmasta myös aluekehityksen kannalta:– Uusi elämyspalveluyritys lisää koko Nurmeksen alueen elinvoimaa tarjoten paikallisille matkailuyrityksille ja muille toimijoille uusia mahdollisuuksia palveluiden tuottajana.

 

Bomban valttina palveluiden monipuolisuus

Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen on innoissaan tulevista uudistuksista.

– Sijaintimme upean luonnon äärellä, Pielisen rantamaisemassa, tarjoaa hienot puitteet ikimuistoisille elämyksille. Nyt niiden kokeminen tehdään entistä helpommaksi. Ohjelmapalvelut ovat odotettu lisä kylpylähemmottelujen ja karjalaiskylän kulttuuritarjonnan oheen. Entisestään alueeltamme löytyy frisbeegolfkenttä, rantasauna ja nuotiopaikat. Juhannukseksi avautuu lisäksi hotellin upea laajennusosa järvimaisemahuoneineen.

– Opastettuja retkiä tullaan toteuttamaan juhannuksesta alkaen viikko-ohjelman mukaisesti. Teemme ostamisen helpoksi: retkille tulee takuulähdöt ilman minimihenkilömääriä. Oman ohjelmapalvelutuotannon ohella teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa. Tiedossa on esimerkiksi alpakkakävelyitä ja huskyretkiä, Tenhunen kertoo.

 

Tulossa S-parturi-kampaamo sekä kauneushoitola

Juhannuksena avautuvassa kauneushoitolassa voi nauttia muun muassa kuumakivihoidoista, kasvohoidoista ja hemmottelevista jalkahoidoista. Hotellin tiloihin avautuu myös S-parturi-kampaamo. Uusilla hemmottelupalveluilla vastataan kysyntään.

– Paikalliset asukkaat ovat toivoneet Nurmekseen jo pidempään S-parturi-kampaamopalveluita, matkailijat Break Sokos Hotel Bomballe kauneushoitolaa, kuuluvathan elämyshoidot vahvasti kylpylämaailmaan, ryhmäpäällikkö, S-parturi-kampaamot ja S-kauneus, Mari Karhu kertoo.

Uudet elämys- ja hemmottelupalvelut ovat osa Pielisen rannalla Nurmeksessa sijaitsevan kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba uudistusta. PKO rakentaa kylpylähotelliin laajennusosan, johon tulee 92 uutta järvinäköalahuonetta, ravintola ja kokoustiloja. Lisäksi uudistetaan Karjalaiskylän 50 huonetta mm. kylpyhuoneiden ja huoneilman viilennyksen osalta. Kokonaisinvestointi Bomballe on 22 miljoonaa euroa.

– Tämä on koko Pielisen alueen matkailulle mahtava asia! PKO:n investointi on sekä euromääräisesti että työllisyysvaikutukseltaan poikkeuksellisen merkittävä. Se on viimeisen 10 vuoden ajalta isoin Nurmeksessa julkistettu yritysinvestointi. Nurmes ja koko Ylä-Karjala hyötyvät Bomban kehittämisestä koska lisääntyvät matkailijavirrat tuovat kasvua kaikille alueen toimijoille, Nurmeksen kaupunginjohtaja Pasi Parkkinen sanoo.

– PKO:n tavoite on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää, ja matkailun kehittäminen on missiomme käytännön toteuttamista. Kasvaneen matkailun hyödyt säteilevät kaikille alueen toimijoille. Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimusten mukaan jokainen matkailijan alueella käyttämä euro kasvaa puolitoistakertaiseksi kun matkailupalveluja tarjoavat toimijat ostavat tarvitsemiaan tuotteita ja palveluita oman maakunnan yrityksiltä, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

Bomban uutuudet kesästä 2024:

Elämyspalveluyritys, avautuu juhannukseksi 2024

  • Viikko-ohjelmat takuulähtöinä. Ohjattuja retkiä, kesällä esimerkiksi sähköpyörä- ja suppilautaretkiä, talvella husky- ja moottorikelkkasafareita. Talven retkitarjonta täsmentyy kevään aikana.
  • Välinevuokraus: kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja, sähköpyöriä, kalastusvälineitä, polkuveneitä, lasten kajakkeja, lumikenkiä, lumiliukukenkiä, pilkkivälineitä
  • Ryhmäohjelmia.

Kauneushoitola ja S-parturi-kampaamo ovat avoinna maanantaista lauantaihin.

Hotellin laajennusosa avautuu juhannukseksi 2024. Uuteen järvisiipeen tulee 92 kaunista, luonnonläheistä huonetta järvimaisemalla sekä ravintola Bistro Ohto.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on panostanut vuosina 2021–2024 yhteensä 62 miljoonaa euroa alueen matkailuinfrastruktuurin kehittämiseen tavoitteenaan tuplata Pohjois-Karjalan matkailijamäärät vuoteen 2030 mennessä.

 

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli Pielisen rannalla Nurmeksessa. Kesästä 2024 hotellissa tulee oleman 204 huonetta, ravintolat Buolu Cafe & Ristorante ja Bistro Ohto, kokoustilat, Spa Bomba – karjalaista mystiikka henkivä ylellinen kylpylä saunamaailmoineen ja allasosastoineen, kauneushoitola, parturi-kampaamo, välinevuokraamo sekä omat elämyspalvelut. Hotellin vierellä sijaitseva karjalaiskylä Bomban taloineen, näyttelyineen ja puoteineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintola Bomba tarjoilee a la carte -menuita, viinipruuveja ja piirakkapajoja sekä pikkujouluaikaan elävää musiikkia.