Break Sokos Hotel Koli Kylä harjannostajaisten kyläjuhlaa vietetään 7.12.


07.12.2022

Kolille avautuva kylähotelli jatkaa kansallispuiston retkeilyreiteiltä tuttua tunnelmaa. Tiedossa luonnonläheistä sisustusta, retkieväitä ja puolapuut joka huoneessa. Break Sokos Hotel Koli Kylä harjannostajaisten kyläjuhlaa vietetään 7.12.

Kesällä 2023 avautuva Break Sokos Hotel Koli Kylä on sekä portti kansallispuistoon että Kolin kylän keskipiste. Monipuoliset retkeilyreitit alkavat lähes hotellin pihasta, joten kodikas kylähotelli on luonteva tukikohta aktiiviselle liikkujalle. Kansallispuiston reittien tunnelma jatkuu hotellissa, jonka sisustukseen on haettu inspiraatiota Kolin kauniista vuodenajoista ja retkielämästä. Kylähotelli tuo uutta tarjontaa Ukko-Kolin huipulla toimivan Break Sokos Hotel Kolin rinnalle.

–  Koli on monimuotoinen paikka, jossa vaihtelevat suuresti niin maisemat, aktiviteetit kuin eri vuodenajat. Hienoa, että jatkossa saamme vaihtelevuutta myös majoitukseen. Kolin huipulla sijaitsevalta Break Sokos Hotel Kolilta löytyy huoneita kansallismaisemalla, näköalaravintola, kylpylä ja suora pääsy rinteisiin. Uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä tarjoaa kodikkaan tukikohdan aktiivilomaan retkeilyreittien alkupäässä ja keskellä elämänmakuista Kolin kylää, hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo.

Huhtikuussa aloitetun Break Sokos Hotel Koli Kylän rakennustyöt ovat harjannostajaisvaiheessa. Osana harjannostajaisia PKO tarjosi Kolin kyläläisille ja muille halukkaille mahdollisuuden tutustua työmaahan. Tutustumistilaisuudesta ja hernekeittotarjoilusta nautti yli 60 henkilöä. Työmaalla tehdään tällä hetkellä pesuhuoneiden laatoituksia, huoneiden sisustamista sekä rakennuksen ulkoverhousta. Hanke on aikataulussaan, ja hotelli avautuu kesällä 2023. Investointi on merkittävä piristysruiske Kolin alueelle. 20–21 miljoonan euroa maksava hotelli tarkoittaa 350–367,5 henkilötyövuoden verran töitä pääosin pohjoiskarjalaisille urakoitsijoille. Pääurakoitsija on liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy. Rakennesuunnittelusta vastaa joensuulainen Korak Oy, LVI-suunnittelun on tehnyt lieksalainen Insinööritoimisto Kurkinen Oy ja sähkö- ja automaatiosuunnittelun on toteuttanut lieksalainen Varpiola Oy. Ilmanvaihtourakoitsijana toimii Are Oy:n Joensuun toimipiste. Lämpö-, vesi- ja viemäriurakoitsija on kiteeläinen LVI-Bioneerit ja sähköurakoitsijana joensuulainen Joen Sähkötekniikka Oy. Arkkitehti- ja sisustussuunnitelun on tehnyt Schauman & Nordgren Architects.

– Sekä uudisrakentamisessa että yksiköiden uudistamisessa lähtökohtana on kestävä rakentaminen. Huomioimme resurssitehokkuuden ja pyrimme rakennuttamaan pitkäikäisen sekä mahdollisimman vähän huoltoa ja korjausta tarvitsevan rakennuksen. Näin vastuullisuus on liikekiinteistöjemme sisäänrakennettu ominaisuus. Rakennusprojekteissa pyrimme aina työllistämään pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoita. Näin edistämme maakunnan elinvoimaisuutta ja toteutamme tavoitettamme tehdä Pohjois-Karjalasta entistäkin parempi paikka elää. Kolilla konkretisoituu se, että osuuskaupan kvartaali on 25 vuotta. Olemme kehittäneet Kolin toimintoja vuodesta 1996 lähtien. Pitkäjänteisen työn ansiosta Koli on ollut kaksi kesää peräkkäin Suomen paras Sokos Hotelli ja Koli on Suomen kuumimpia matkailukohteita, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kiehtovia yksityiskohtia luonnon inspiroimana

Hotellin kerros kerrokselta vaihtuva tunnelma vie majoittujan Kolin erilaisiin vuodenaikoihin, aina kevään aamusumuisista kuusimetsistä Kolin tykkylumisille huipuille. Hotelliin tulee paljon kiehtovia yksityiskohtia, joista yllättävimpinä joka huoneesta löytyvät, verryttelyyn sopivat puolapuut.

– Sisustusratkaisut nojaavat ympäröivään luontoon ja retkielämään: maanläheisiä sävyjä, vaelluspolkujen retkiopasteita, Kolin kallioiden kuviointia. Kalustamisessa hyödynnetään paikallista puusepäntyötä ja lähituottajien materiaaleja, kuten vuolukiveä. Värien ja luontoaiheiden rinnalla toistuvat pelkistetyt puu- ja kivipinnat. Kokonaisuus on rauhallinen ja seesteinen, mikä on Kolille ominainen piirre, sanoo Nina Ahlroos sisustussuunnittelusta vastaavasta Schauman Arkkitehdit Oy:stä.

Kansallispuiston retket eväshetkineen jatkuvat hotellissa


Eväät ovat olennainen osa retkipäiviä. Niitä tarjoilevat kylähotellin konstailematon ruokaravintola Kannonnokka ja kahvilakeidas Puronmutka.  Paikallisuus on valttia täälläkin. Ravintolan menulta löytyy muun muassa polvijärveläisen tilan lihaa, ja retkieväitä tehdään paikallisen leipomon tuotteista. Yhteistyökumppanien nimet julkistetaan myöhemmin. Lapsivieraiden retket jatkuvat aulan leikkinurkan mökeissä ja kiipeilyseinällä. Hotellin ullakolla olevat saunatilat takkahuoneineen, porealtaineen ja maisemaparvekkeineen tarjoavat hemmottelua ja rentoutumista aktiivipäivän jälkeen. Break Sokos Hotel Koli Kylä avautuu kesällä 2023. Rakentaminen kylälle sekä valitut materiaalit ja energiamuodot aluelämpökeskuksesta omaan aurinkovoimalaan tukevat hotellia operoivan PKO:n vastuullisuusstrategian periaatteita kestävän matkailun puolesta. Uusi hotelli tulee työllistämään vakituisesti 50–60 hotelli- ja ravintola-alan ammattilaista, joiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Break Sokos Hotel Koli Kylä


Arkkitehti- ja sisustussuunittelu Schauman Arkkitehdit Oy sekä Schauman&Nordgren architects
Rakennesuunnittelu Korak palvelut oy, Joensuu

Sähkösuunnittelu Ins. Tsto Varpiola Oy, Lieksa

LVI suunnittelu Insinööritoimisto Kurkinen Oy, Lieksa
Maisema- ja pihasuunnittelu VSU Maisema-arkkitehdit

 

Pääurakoitsija Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi

Betonielementtien toimitus ja asennus Pielisen Betoni Oy, Lieksa

LVV-urakoitsija LVI-Bioneerit Oy, Kitee

IV-urakoitsija Are Oy, Joensuun toimipiste

Sähköurakoitsija Joen Sähkötekniikka Oy, Joensuu

Kiintokalusteurakoitsija Joen erikoiskaluste Oy, Joensuu

 

Tätä on tiedossa:
  • sijainti keskellä Kolin kylää, pihasta 100 m luontoreiteille
  • neljä kerrosta, 130 huonetta, kaksi ravintolaa
  • ullakkosauna, myös tilaussauna porealtaineen ja maisemaparvekkeineen
  • 130 auton pysäköintialue, 10 sähkölatauspaikkaa
  • oma aurinkovoimala, oma aluelämpökeskus
  • kolme liiketilaa
  • huipulle (vaativaa) retkeilyreittiä pitkin 3 km, autolla 5 min, yhteiskuljetuksia tulossa
  • kylähotellille haetaan sekä Green Key- että Sustainable Travel Finland -tunnukset

 

Kylähotelliin kolmesta liiketilasta osa on vielä vuokrattavissa. Tiloihin etsitään palveluntuottajia, jotka lisäävät osaltaan matkailijoiden viihtymistä hotellissa ja Kolilla.

 

Lisätietoja: PKO:n matkailustrategiasta Juha Kivelä, toimitusjohtaja PKO, p. 010 762 2026
Hotellista ja sen avoimista työpaikoista:
Pasi Ripatti, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Koli Kylä ja Break Sokos Hotel Koli, puh. 050 354 4766, s-posti pasi.ripatti@sok.fi

Break Sokos Hotel Koli Kylän liiketiloista sekä Kolin matkailualueen mahdollisuuksista:

Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja / Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja hallituksen puheenjohtaja / Kolin Matkailu Oy, puh. 050 440 3385, tiina.kanninen@sok.fi

 

Break Sokos Hotel Koli Kylä on Kolin kylän keskellä, kansallispuiston retkeilyreittien äärellä sijaitseva luonnonläheinen ja rento hotelli. Kylähotelli tarjoaa vierailleen hyvää oloa niin Kolin monimuotoisen luonnon ja aktiviteettien äärellä kuin hotellilla retkeilypäivän jälkeen. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

https://www.sokoshotels.fi/fi/koli/sokos-hotel-koli