Energiapihi S-market Siilainen harjakorkeudessa


07.08.2014

Energiapihi S-market Siilainen harjakorkeudessa

S-market Siilaisen rakentaminen on edennyt aikataulussa ja rakennus on harjakorkeudessa. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) avaa Joensuun kaupungin Siilaisen kaupunginosaan uuden S-marketin syyskuun loppupuolella. S-market sijaitsee pelastuslaitoksen viereisellä tontilla osoitteessa Noljakantie 2. Rakennusinvestoinnin arvo on noin 3 miljoonaa euroa, ja rakentaminen työllistää lähes 20 pohjoiskarjalaista rakennusalan ammattilaista.

 

Uuteen S-marketiin rakennetaan hiilidioksidikylmäjärjestelmä, minkä ansiosta Siilaiselle avautuu energiapihi myymälä. Kyseessä on uusi ympäristö- ja energiaystävällinen hiilidioksiditekniikka, jossa on yhdistetty LVI, kylmäkalusteet ja rakennustekniikka uudenlaisella toimintamallilla. Kylmätekniikan tuottamaa lauhdelämpöä käytetään lämmittämään lämmin käyttövesi sekä lattialämmityksen välityksellä lähes koko kiinteistö. Lattialämmityksen matalalla lämmitysverkoston lämpötilalla saadaan lauhdelämpö parhaiten hyödynnettyä. Vasta talven kovimmilla pakkasilla tarvitaan kaukolämmön tuottamaa lisälämpöä. Kohteessa on lisäksi ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet. Kohteen valaistus on toteutettu led-valoilla, mikä sekin säästää energiaa.

– Uuden yksikön kokonaisenergiansäästö verrattuna tavalliseen S-marketiin on lähes 40 prosenttia. PKO:n tavoite sekä kaikessa uudisrakentamisessa että myymälöiden remonteissa on tehdä tiloista energiatehokkaat ja sitä kautta mahdollisimman ympäristöystävälliset, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

 

Uusi yksikkö tulee työllistämään vakituisesti 6-8 henkilöä. S-market Siilaisen marketpäälliköksi on 1.9. alkaen nimitetty Toni Ahonen.
Uuden myymälän valmistuttua PKO:lla on yhteensä 27 S-marketia.

 

Lisätietoja: PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä puh. 010 762 2026