Energiapihi S-market Siilainen on avattu


18.09.2014

Energiapihi S-market Siilainen on avattu

 

S-market Siilainen on avattu torstaina 18. syyskuuta kello 10. Uusi energiapihi myymälä sijaitsee Joensuussa pelastuslaitoksen viereisellä tontilla osoitteessa Noljakantie 2.

Uuden yksikön kokonaisenergiansäästö verrattuna tavalliseen S-marketiin on lähes 40 prosenttia.

  • PKO:n tavoite sekä kaikessa uudisrakentamisessa että myymälöiden remonteissa on tehdä tiloista energiatehokkaat ja sitä kautta mahdollisimman ympäristöystävälliset. Niin tässä kuin muissakin rakennusprojekteissamme työllistämme aina pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoita, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä linjaa.

 

Lauhdelämmöllä vesi lämpimäksi

Uudessa S-marketissa on hiilidioksidikylmäjärjestelmä, minkä ansiosta yksikön energiankulutus on huomattavasti tavallista S-marketia pienempi.

Ympäristö- ja energiaystävällisessä hiilidioksiditekniikassa on yhdistetty LVI, kylmäkalusteet ja rakennustekniikka uudenlaisella toimintamallilla. Kylmätekniikan tuottamaa lauhdelämpöä käytetään lämmittämään lämmin käyttövesi sekä lattialämmityksen välityksellä lähes koko kiinteistö.
Lattialämmityksen matalalla lämmitysverkoston lämpötilalla saadaan lauhdelämpö parhaiten hyödynnettyä. Vasta talven kovimmilla pakkasilla tarvitaan kaukolämmön tuottamaa lisälämpöä.

Kohteessa on lisäksi ovelliset ja kannelliset kylmäkalusteet. Myymälän valaistus on toteutettu led-valoilla, mikä sekin säästää energiaa.

 

Yhteensä 27 S-marketia

S-market Siilaisen marketpäällikkö on Toni Ahonen. Uuden yksikön myötä PKO palkkaa lisää henkilökuntaa. Myymälä työllistää vakituisesti 6-8 henkilöä.
Rakennusinvestoinnin arvo on noin 3 miljoonaa euroa, ja rakentaminen työllisti lähes 20 pohjoiskarjalaista rakennusalan ammattilaista.
Kooltaan noin 800 neliön S-market Siilainen on samaa kokoluokkaa kuin Vehkalahden ja Reijolan S-marketit. Uuden myymälän myötä PKO:lla on yhteensä 27 S-marketia, joista 14 Joensuussa.

 

Lisätietoja: PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä puh. 010 762 2026

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama yritys, joka tuottaa etuja ja palveluita asiakkaille 10 kunnan alueella Pohjois-Karjalassa. PKO:lla on eri puolilla maakuntaa yli 80 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 100 henkilöä. PKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.