Energiatehokas Sale Karhunmäki on avattu


10.11.2023

Joensuussa Karhunmäen kaupunginosan palvelutarjonta paranee. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) avasi Sale-myymälän perjantaina 10.11. kello 9. Kompassikatu 1:ssä sijaitseva Sale Karhunmäki on 2,5 miljoonan euron investointi, jonka ansiosta alueella on moderni ja energiatehokas laajan valikoiman myymälä.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme hyvää palvelua hymyllä, laajat aukioloajat ja monipuolisen valikoiman. Uusi myymälä parantaa merkittävästi Karhunmäen yli 2 500 asukkaan palvelutarjontaa.  Myymälän noin 5 000 tuotteen valikoima on rakennettu tarkalla korvalla asiakasomistajien toiveita kuunnellen, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

– Alueen asukkaiden tuotetoiveita on kartoitettu erillisellä kyselyllä. Alueella on paljon lapsiperheitä ja esimerkiksi heidän toiveitaan on huomioitu. Myymälän neliöihin nähden yksikköön tulee asukkaiden tarpeet huomioiva osuvin mahdollinen valikoima. Myymälän kokonaispinta-ala on vähän yli 900 neliötä, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen sanoo.

– Kaupalliset palvelut ovat kuntalaisille tärkeitä lähipalveluita. Kaupunginosan oma kauppa on koulun ja muiden palveluiden ohella kaupunginosan tai kylän keskus. Sale Karhunmäki on tuorein esimerkki siitä, miten PKO jatkaa vahvaa panostamistaan Joensuun palvelujen kehittämiseen. PKO on vuodesta 2011 lähtien investoinut kanta-Joensuun palvelutarjontaan lähes 135 miljoonaa euroa. Summa pitää sisällään niin Kauppahallin, Toriparkin kuin P-Asemaparkinkin. Nuo infrahankkeet eivät olisi ilman PKO:ta valmistuneet tai sitten toteutusaikataulu olisi ollut vuosia hitaampi, Sale Karhunmäen avajaisissa puhunut Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä toteaa.

Myymälä käyttää uusiutuvaa energiaa maalämmön, tuulivoiman, hyötykäyttöön valjastetun kylmälaitteiden lauhdelämmön sekä aurinkopaneelien avulla. Näin kiinteistön arjen ylläpidosta saadaan energian käytön osalta päästötöntä.

– Myymälän katolle tulevien 147 aurinkopaneelin asennus alkoi tällä viikolla ja työ valmistuu vuoden loppuun mennessä. Aina kun PKO parantaa alueen palvelutarjontaa rakentamalla uusia myymälöitä, se tietää töitä pohjoiskarjalaisille rakennusalan ammattilaisille. Pyrimme työllistämään mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita. Näin toteutamme käytännössä tavoitettamme tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Sale-myymälän rakentaminen maksaa noin 2,5 miljoonaa euroa. Investointi työllistää paikallisia urakoitsijoita noin 44,2 henkilötyövuoden verran. Sale Karhunmäen pääurakoitsija on joensuulainen Rakennusliike Kar.T.O Oy. Muut urakoitsijat ovat: putkiurakka LVI Bioneerit Oy Kitee, ilmanvaihtourakka Joensuun LVIS-konsultit Oy ja sähköurakoitsija on Sähköasennus Kuronen Joensuusta.

– Näinä aikoina kun rakennusala on syvällä suhdannekuopassa, on hienoa, että meillä on paikallisia toimijoita, joiden ansiosta ammattilaisilla on töitä, Rakennusliike Kar.T.O Oy hallituksen puheenjohtaja Osmo Karvonen sanoo.

Kaupungingeodeetti Kalle Sivenin mukaan Joensuun kaupunki on vuosien varrella tarjonnut tontteja ja käynyt vuoropuhelua eri kaupan alan toimijoiden kanssa, jotta Karhunmäkeen saataisiin päivittäistavarakauppa. Neuvotteluiden asteelle kaupunki pääsi PKO:n kanssa. Muiden toimijoiden kanssa neuvottelut eivät edenneet konkretiatasolle.

Sale Karhunmäen myymäläpäälliköksi 1.10.2023 alkaen on nimitetty Satu Kettunen. Satu on työskennellyt aikaisemmin mm. Sale Kanervalan vt. myymäpäällikkönä. Sale Karhunmäki työllistää myymäläpäällikön sekä yhdeksän työntekijää, joista seitsemän uutta PKOlaista. Sale Karhunmäki on kiinnostanut alueen asukkaita jo ennen avausta. Myymälään oli mahdollisuus tutustua ennen sen avajaisia, ja 2.11. järjestetyssä tilaisuudessa oli lähes 700 kävijää.

Lisätietoja: PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä puh. 010 762 2026

 

Seuraa Sale Karhunmäkeä sosiaalisessa mediassa:

www.facebook.com/salekarhunmaki

Sale Karhunmäki Instagram