Golfkuume nousussa


14.04.2013

Ennen kuin Suomessa lumet sulavat ja varsinainen pelikausi alkaa, voi golfia käydä pelaamassa ulkomailla. Golfmatkat ovat yhä suositumpi tapa pidentää golfkautta. Euroopan lisäksi moni pelaaja suuntaa golfmatkalle kauemmas.

Suomessa pelikausi ei ole kovin pitkä, jolloin sitä on mukava pidentää lähtemällä golfmatkalle lämpimään. Golfareita on laidasta laitaan ja matkoja tehdään hyvin erilaisiin kohteisiin.

– Loma voidaan varata täysin golfin ehdoilla. Tällöin intohimoinen lajin harrastaja hakee uusia haasteita ja kenttiä. Majoituksen on oltava hyvätasoinen ja lähellä kenttää, kertoo Tuija Kesäniemi Aurinkomatkoilta.

– Golfloma voidaan yhtä hyvin yhdistää muihin aktiviteetteihin ja elämästä nautiskeluun. Osa golfmatkaajista alkaa vasta matkalla harrastaa lajia.
Golfelämyksiä voi kokea miltei missä päin tahansa maailmaa. Pelaajat odottavat golfin pelaamista hyvillä ja hoidetuilla kentillä. Aina parempi, jos kentän green fee on kohtuullinen tai tarjolla on jotakin uutta.

– Jos seurueessa kaikki eivät golfaa, löytyy monesta kohteesta paljon muitakin aktiviteetteja tai hyvät puitteet perhelomaan, muistuttaa Kesäniemi.

Arjen kiireet unohtuvat kauniissa maisemissa

Golfia harrastetaan nykyään yhä enemmän. Laji sopii yhtä hyvin nuorille ja senioreille, naisille ja miehille. Mikä golfissa sitten kiehtoo?

– Toimistossa työskentelevälle liikkuminen luonnossa, rakennetussakin sellaisessa, on erittäin rentouttavaa. Pitkän työpäivänkin jälkeen ehtii pelata ainakin puolikkaan kierroksen. Golf on mukava tapa tavata omia golfkavereita, mutta mahdollistaa myös uusiin ihmisiin tutustumisen yhteisen harrastuksen parissa, luonnehtii intohimoinen golfari Marjo Rantasola.

Golf pelinä haastaa henkilön itsensä pelaamaan itseään vastaan. Rantasola kertoo, että tasoitusjärjestelmä mahdollistaa sen, että nainen voi kisata miestä vastaan, samoin kuin aloittelija voi kisata kokeneempaa golfaria vastaan.

Aurinkoa ja uusia kenttäkokemuksia

Rantasola aloitti golfin pelaamisen kymmenen vuotta sitten ja sanoo olevansa nykyään täysin hurahtanut siihen.  Kotimaassa pelaamisen lisäksi hän käy golfmatkoilla ulkomailla. Parasta golfmatkoilla on aurinko ja lämpö sekä uudet kenttäkokemukset ja kansainvälinen peliseura.

– Olen käynyt pelimatkoilla Costa del Solilla Espanjassa ja Hua Hinissä Thaimaassa. Matkat ovat olleet omatoimimatkoja. Golfmatkat kiinnostavat erittäin paljon ja seuraan tarjontaa jatkuvasti.

Golfmatka katkaisee mukavasti pimeän vuodenajan ja kovat pakkaset. Golf toimii talvitreeninä sekä erittäin hyvänä starttina tulevaa kotimaan pelikautta ajatellen.

– Jos ulkomaan golfmatka osuu hyvään ajankohtaan, golfarille saattaa avautua mahdollisuus mennä katsomaan ammattilaisten golfkilpailua – ja mahdollisesti myös kannustaa suomalaisia ammattilaispelaajia siellä. Suosittelen ulkomaan golfmatkoja erittäin lämpimästi kaikille golfareille, huikkaa Rantasola.