Henkilökunta kruunaa Koli Kylä -hotellin


22.03.2024

Kaavilaiset Päivi ja Pasi Mustonen ovat olleet umpirakastuneita toisiinsa jo 24 vuotta. He ovat rakastuneita myös upouuteen Break Sokos Hotel Koli Kylään. Vajaassa vuodessa he ovat ehtineet olla uuden hotellin asiakkaina jo viisi kertaa.

”Uudistimme vihkivalamme ja tulimme juuri avautuneeseen Koli Kylään vuorokauden mittaiselle kuherruskuukaudelle. Silloin me rakastuimme tähän hotelliin ja sen henkilökuntaan”, kertoo Päivi.

Matkan tarkoitus, kuherruskuukausi, paljastui puheliaalta pariskunnalta respassa yhtä puheliaalle työntekijälle, eikä aikaakaan kun asia huomioitiin.

”Illalla hotellihuoneen oveen koputettiin ja Pasi avasi oven kiellostani huolimatta. Yllätyksenä meille oli pienet skumppapullot coolerissa. Jotkut ovat ehkä tottuneet tuollaiseen huomioimiseen ja pitävät sitä tavallisena, mutta meille se on erityistä ja ihanaa”, sanoo Päivi liikuttuneena.

”Täällä tuntee olevansa aina maailman tärkein asiakas”

Henkilökunnan ihanuudesta pariskunnalla riittääkin uskomattomia tarinoita. Hotellin vakiovieraina pariskunta on tullut tutuksi henkilökunnalle – ja henkilökunta heille. Päivi ja Pasi kertovat, että henkilökunta on muistanut joka ikisellä vierailulla heitä jollain pienellä tavalla. Haastatteluhetkellä he ovat viettämässä Koli Kylä -hotellissa hääpäiväänsä, joka virallisesti on 28.2.

”Huoneessa oli yllätyksenä hedelmiä kauniisti aseteltuna – ja juuri Pasin lempihedelmiä! Ihan kuin he lukisivat ajatuksiamme”, ihmettelee Päivi.

Naimisissa pariskunta on ollut jo 21 vuotta. Kaikki ne vuodet he ovat pitäneet kiinni siitä, että heillä on kahdenkeskisiä pikkulomia kotimaassa tasaisin väliajoin, sillä kiireinen arki viiden lapsen perheessä ei ole tarjonnut paljon yhteistä aikaa kaikessa rauhassa. Kuinka Koli lumosi heidät?

”Näimme mainoksen uudesta hotellista ja kuulimme, että tänne pystyy tulemaan koirien kanssa. Se herätti kiinnostuksen kokeilemaan. Vielä emme ole ottaneet koiriamme hotelliin, mutta ehkä jo ensi kerralla uusi koiranpentumme pääsee mukaan”, kertoo Pasi.

”Minä kyllä haluaisin lomailla vain aviomieheni kanssa. Meille riittää toisemme. Emme välttämättä edes avaa telkkaria hotellihuoneessa. Jutellaan vaan tai sitten ollaan hiljaa ja tuijotellaan kattoon. Käydään vähän ulkoilemassa ja hengaillaan. Mitään erityistä tekemistä ei arjen irtiottoon kaivata, kahdenkeskinen aika on tärkein asia. Täällä tulee ilo ja hyvä mieli toisistamme. Mutta myös siitä tunteesta, että ollaan lomalla. Se tulee, kun hotellin ovesta kävelee sisään”, kommentoi Päivi.

Pariskunta kuvailee hotellin tunnelmaa välittömäksi ja jollain selittämättömällä tavalla kodikkaaksi ja tutuksi.

”Täällä asiakkaat otetaan vastaan sellaisina kuin he ovat. Täällä tuntee olevansa aina maailman tärkein asiakas”, kiteyttää Päivi.

Parasta erinomainen henkilökunta

Break Sokos Hotel Koli Kylä on kansallispuiston retkeilyreittien äärellä sijaitseva luonnonläheinen ja rento 130-huoneinen hotelli. Kylähotellin huoneet esittelevät Kolin eri vuodenaikoja keväisistä kuusimetsistä talvisen Kolin tykkylumisille huipuille.

”Me olemme kokeilleet kaikki kerrokset eli vuodenajat. Kerran pyysimme vaivihkaa respassa ihanaa kulmahuonetta kahdella ikkunalla, mutta se olikin meille jo varattu henkilökunnan toimesta. Juuri tuollaiset pienet huomioinnit ovat aivan ihania ja saavat tuntemaan erityiseksi”, Päivi kertoo.

Henkilökunta, palveluasenne, rentous, ystävällisyys, rempseys ja aitous vilisevät Pasi ja Päivi Mustosen puheessa, kun puhutaan Break Sokos Hotel Koli Kylästä.

”Palvelu on iloista, reipasta luontevaa ja aitoa, eikä mitään yli-imelää mielistelyä tai päälle liimattua. Ja kun ollaan tultu tutuiksi, niin voi heittää vitsiäkin. Koli Kylässä parasta on ehdottomasti erinomainen henkilökunta. Lisäksi tärkeä asia meille on sijainti inhimillisen matkan päässä kotoamme Kaavilta. Bonuksena Koli on niin hienolla paikalla, että täällä väkisinkin sielu ja hermot lepää. Kolissa on jotain taikaa”, Pasi listaa Kolin parhaita puolia.

Vaikka Koli ei ole niin sanotusti cityssä, on tunnelma kansainvälinen. Koli Kylä -hotellissa on työntekijöitä muun muassa Thaimaasta ja Filippiineiltä ja asiakkaita ympäri maailmaa. Pasi Mustonen toteaa olevansa kielitaidoton, mutta kertoo silti saaneensa selvitettyä yhtä ja toista kansainvälisten työntekijöiden kanssa ilman yhteistä kieltä.

”Erään thaimaalaisen työntekijän kanssa saimme kommunikoitua, että hänen sukulaisensa ovat olleet Kaavilla tienaamassa ja poimimassa mustikoita. Ja ihan hyvin olen saanut tilattua yhden tähden Jallun, Karhu-oluen ja pitsan kanssa kylmää maitoa”, naurahtaa Pasi.

Palasokeria ja parkkipaikkoja

Ettei kaikki olisi vain vaaleanpunaista hattaraa ja suitsutusta, kai Break Sokos Hotel Koli Kylästä löytyy jotain kehitettävää myös vakioasiakkaiden mielestä?

”No itse asiassa sisääntulossa on sellaiset metalliritilät, jotka ovat koirien tassuille aika rajut. Siinä voisi olla joku mattokaistale reunassa, jota pitkin koirat voisivat kulkea. Jotkut parkkialueen autopaikoista voisivat olla hieman isompia, koska osa nykyautoista on isoja. Se helpottaisi tavaroiden ja esimerkiksi koirien ottamista pois autosta eikä tarvitsisi pelätä osuvansa viereiseen autoon”, pohtii Pasi

Myös Päivi keksii yhden kehitettävän asian hetken mietittyään – palasokeri, harvinaisuus nykypäivänä, joka puuttui aamiaiskahvilta.

”Näin pieniä huomautuksia meillä on. Ei Koli Kylästä keksi keksimälläkään muuta kehitettävää. Kaikkea saa pyytämällä kuten palasokerin kahvin kanssa tai sateenvarjon lainaan kaatosateen sattuessa. Täällä uskaltaa avata suunsa kysyä mitä vain ja aina saa vastauksen ja ratkaisun henkilökunnalta”, toteaa Päivi.