Hyvää joulua! PKO:n joululahjavarat Joulumaa-ruokailuun


20.12.2018

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) joulumuistamisiin varatut 3 500 euroa lahjoitetaan omistajien toiveiden mukaisesti Joulumaa-ruokailuun. Yleisöäänestyksen voitti selvästi joensuulaisten järjestöjen ja seurakuntien järjestämä maksuton jouluruokailu. Se sai 300 annetusta äänestä 129. Äänestys oli avoinna 8.12. saakka PKO:n facebook-sivuilla ja internetissä osoitteessa www.pko.fi. Varat luovutettiin tiistaina 18.12.
 

  • Lämmin kiitos PKO:lle ja myös kaikille äänestäjille lahjoituksesta! Näillä varoilla on ennätysaikaisin varmistettu se, että ruokailu pystytään järjestämään myös ensi vuonna, Joulumaa-työryhmän puheenjohtaja Taina BenDaoud iloitsee.


BenDaoudin mukaan lahjoitus on Joulumaa-ruokailun historian suurin tukisumma. Tänä vuonna tapahtuma juhlii 20-vuotisjuhlavuottaan.

 

  • Aina aiemmin tapahtuman järjestämisen jälkeen on heti ryhdytty tekemään töitä seuraavan vuoden ruokailun mahdollistamiseksi. PKO:n lahjoituksen ansiosta ensi vuosi on nyt turvattu, ja pystymme suunnittelemaan toimintaamme merkittävästi aiempaa pitkäjänteisemmin, BenDaoud sanoo.
     

Maksuton, ohjelmallinen ruokailutapahtuma yksinäisille, vähävaraisille ja asunnottomille järjestetään Lyseon peruskoulun aula- ja ruokalatiloissa jouluaattona 24.12. kello 11-13. Ruokailutapahtumassa on lyhyt ekumeeninen alkuhartaus, jonka jälkeen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen pitää tervehdyspuheen. Järjestäjien arvion mukaan Joulumaa-tapahtuma tavoittaa yhteensä 400 henkilöä. Jouluaaton ruokailutapahtuman mahdollistavat joensuulaisten järjestöjen ja seurakuntien yhteistyö, vapaaehtoistyö sekä alueen yritysten antamat raha- ja tarvikelahjoitukset.
 

  • Pohjoiskarjalaisten kotitalouksien omistamana yrityksenä meille on luontevaa antaa omistajiemme päättää lahjoituksen kohde, PKO:n viestintäjohtaja Petri Vähä sanoo.

 

Muina äänestyskohteina olivat Eläkeliiton Pohjois-Karjalan piiri sekä Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – Finfami ry.

Varoja syöpälapsille ja omaishoitajille
PKO on vuodesta 1987 lähtien vuosittain lahjoittanut joulutervehdyksiin varatut rahat paikallisille toimijoille hyväntekeväisyyteen. Viime vuonna varat lahjoitettiin Joensuun Perheentalo/Pelastakaa lapset ry:lle. Aiempina vuosina lahjoituksen saajina ovat olleet mm. seuraavat tahot: lähihoitajat, Omaiset mielenterveystyön tukena, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Honkalampi-säätiö, lasten ja nuorten psykiatrinen hoitotyö, perhehoitajat, Parempi Arki ry sekä Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry.
 


Lisätietoja: Taina BenDaoud, Joulumaa-työryhmän puheenjohtaja, 050 571 9643

Tapahtumasivu Facebookissa https://www.facebook.com/joulumaaruokailu/

PKO, viestintäjohtaja Petri Vähä puh. 010 762 2034