Ikoninen joensuulaishotelli Kimmel avaa uusitut tilansa juhlakauteen. Tapahtumavieraita ja staycation-matkailijoita odotellaan jo.


20.09.2021

Original Sokos Hotel Kimmelillä on takanaan yli 40 vuotta värikästä hotellihistoriaa ja lukuisia mittavia tapahtumatoteutuksia. Tänä syksynä valmistuvan jättiuudistuksen myötä hotellista kuoriutuu Itä-Suomen johtava kokous- ja tapahtumatalo sekä elämyksellinen staycation-kohde Superior-huoneineen. Nosteessa olevan Pohjois-Karjalan matkailun sekä tapahtumien kasvavan kysynnän vuoksi hotellin valmistumista on alueella jo odotettu.

 

–  Olemme ylpeitä siitä, että maakuntaan saadaan nyt näyttävä ja ylellinenkin hotelli- ja tapahtumakokonaisuus, toteaa hotellinjohtaja Kaija-Riitta Uusitalo iloisena.

 

– Oman lisänsä tapahtumatalo Kimmelin toimintaan tuovat viereinen Sirkkalan puisto kesäfestivaaleineen, Joensuun kaupungin vireä tapahtumatarjonta, yhteistyökumppaniemme tuottamat Uumen-palvelut sekä usean kansallispuiston läheisyys.

 

Original Sokos Hotel Kimmelin kokoussiipi, Bistro Heili, 60 tyylikästä Superior-huonetta sekä sviitti avautuivat 15. syyskuuta. Juhlasali Sirkkala ja pienet lasikabinetit valmistuvat 15.10. Uudistuksen myötä myös suosittu viihderavintola Las Palmas siirtyi Kimmelin tiloihin. Sen lavalle nousevat jatkossakin suomalaisen viihde-, pop- ja rockmaailman kirkkaimmat tähdet.

 

Kimmel – tapahtumien näyttämö jo yli 40 vuotta

 

Hotelli Kimmel avattiin näyttävin menoin huhtikuussa 1977. Noihin aikoihin suomalaiset matkasivat Keihäsmatkojen kyydissä etelään, bisneslounaat olivat pitkiä ja juhlat isoja. Kimmelistäkin kehkeytyi heti hulppeiden tapahtumien talo; sen sambakarnevaalit ja viihdekonsertit tunnettiin koko maakunnassa. Juhlasaleissa pidettiin karhunkaatajaisia, vuosikokouksia ja mitalijuhlia. Myös arvovieraat viihdetähdistä presidentteihin löysivät tiensä ikoniseen hotelliin. Metsästysretkien lomassa Kimmelissä majoittuneen presidentti Kekkosen suosikkiateriasta eli kyljyksistä tuli niin suosittu, että se nostettiin aikanaan ravintolan menullekin.

 

Uuden ajan tapahtumatalo

 

Nyt Original Sokos Hotel Kimmel avaa vieraskirjansa uuden ajan tyylikkäille tapahtumille. Kimmelin uusi kokousosasto koostuu hauskoista, eri tarkoituksiin muunneltavista kokoustiloista (8 kpl), joiden ikkunoista avautuu näkymä Pielisjoelle.

 

– Kimmelin iso vahvuus on sen sijainti samanaikaisesti kaupungin keskustassa ja pohjoiskarjalaisen luonnon keskellä, toteaa sisustus- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaava helsinkiläisarkkitehti Jaakko Puro Puroplan & Jaakko Puro Oy:stä.

 

–  Uudistuksessa olen halunnut tuoda luonnon esiin monin tavoin, muun muassa vuolukiveä, nahkaa ja puuta käyttämällä sekä lisäämällä runsaasti valoa joka tilaan.

 

Kekseliäät valaisuratkaisut lukuisine designvalaisimineen tuovat luksuksen tuntua koko taloon, katseenvangitsijana hotelliaulan pallomainen Van Roonin valaisin. Osa seinävalaisimista on Puron suunnittelemia ja vastaanottotiskin takaa löytyvä taideteos ”Pielisjoki” hänen maalaamansa.

 

Tapahtumatoteutuksissa vain taivas on rajana. Sitä kuvastaa myös luova kokoustila Urhon valaisuksi sommiteltu tähtitaivas. Kimmelissä onnistuvat niin kokoukset, juhlat, seminaarit, perheillalliset kuin nyt myös autonäyttelyt. Uusi 400 hengen juhlasali Sirkkala upeine jokimaisemineen avautuu lokakuussa, sopivasti pikkujoulukauteen.

 

Syyskuun 16. avautui myös hotellin uusi rennon tyylikäs ravintola, Bistro Heili. Bistron mestarit tarjoilevat klassisia bistroannoksia, joiden pohjana ovat raikkaat ja sesongin mukaiset raaka-aineet. Juomakattauksen ydintä ovat laatuviinit, Honkavuoren Panimon oluet, Arctic Blue Ginin juomat sekä Kontiomehun alkoholittomat kuohuvat.

 

Sviittejä ja Superior-huoneita juhlavieraille ja staycation-lomiin

 

Uudistuksessa hotelliin sisustettiin 60 ylellistä Superior-tason huonetta, osa niistä omalla saunalla. Kattokerroksesta löytyy peräti 70-neliöinen parvekkeellinen sviitti sekä teemahuone Havina. Uusien huoneiden sisustuksessa käytetyt murretut, vahvat värit ilmentävät pohjoiskarjalaista identiteettiä tuoden samalla lämpöä sisustukseen. Hulppeat huoneet täydentävät tapahtumavieraan kokemuksen ja tarjoavat tyylikkään tukikohdan staycation-lomiin ja hääöihin.

 

– Nyt tehdyllä uudistuksella tähtäämme koko Suomen merkittävimpien tapahtumatalojen joukkoon sekä halutuksi bisnesmatka- ja staycation-kohteeksi. Uudessa Kimmelissä elämyksellisyys, paikallisuus, luonto ja vieraanvaraisuus ovat vahvasti läsnä – juuri ne asiat, joita nykymatkailija arvostaa, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen.

 

Toimittaja, haluatko yöpyä uudistuneessa hotelli Kimmelissä? Yhteydenotot:

Tanja Holmberg, Viestintätoimisto Pieni Ideapuoti Oy, puh. 050 327 8923

tanja@pieni-ideapuoti.fi

Lisätietoja:
Kaija-Riitta Uusitalo, hotellinjohtaja
puh. 050 388 3885 kaija-riitta.uusitalo@sok.fi

Tiina Kanninen, matkailu- ja myyntijohtaja, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
puh. 050 440 3385 tiina.kanninen@sok.fi,

 

Joensuulainen Original Sokos Hotel Kimmel on Itä-Suomen johtava kokous- ja tapahtumahotelli Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Hotellissa on 237 huonetta, Bistro Heili, viihderavintola Las Palmas, juhlasali, 12 kokoustilaa sekä saunaosasto. Hotelli uudistuu täysin vuoden 2021 aikana. Uudistunut hotelli Kimmel henkii nykykarjalaista luksusta monipuolisine tapahtumatiloineen ja tyylikkäine huoneineen. Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

Instagram ja Facebook @originalsokoshotelkimmel

 

 

 

FAKTAT

 

Uusittu Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu

 

 • 237 huonetta, joista
  • 60 Superior-tason huonetta, näistä seitsemän omalla saunalla
  • kaksi juniorsviittiä porealtaalla
  • 70 m2 sviitti omalla parvekkeella, joki- ja puistonäkymällä sekä saunalla
  • teemahuone Havina parvekkeella ja luontoteemalla
 • Ravintolat:
  • Bistro Heili baareineen, avoinna joka päivä lounaasta iltaan
  • iltaravintola Las Palmas, avoinna pe-la klo 20–01. Upea artistikattaus, syksyllä 2021 lavalle nousevat mm. Neljä Ruusua, Suvi Teräsniska, Kotiteollisuus ja Erika Vikman
 • Kokous- ja juhlatilat
  • 400 hengen juhlasali Sirkkala
  • 8 muunneltavaa kokoustilaa (10–600 hlöä)
  • 4 sympaattista lasikabinettia pieniin kokouksiin
 • Sauna- ja uima-allasosasto, uudistetaan 2021–2022

 

Uudistukseen käytettiin

 

 • 4100 m2 neliötä laattaa, Vehoniemen Laattamyymälä Oy ja ABL-Laatat
 • 2500 m2 parkettia ja 2400 m2 kokolattiamattoa
 • kunnostettiin 176 vanhaa kylpyhuonetta
 • restauroitiin 176 huonenumero-kylttiä
 • 323 henkilötyövuotta
 • 19 miljoonaa euroa
 • 12 kuukautta

 

Uudistuksen tekijöitä:

 

Sisustus- ja arkkitehtisuunnittelu: Puroplan & Jaakko Puro Oy

Rakennusurakoitsija: Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy, Liperi

LVI-urakoitsija: LVI-Bioneerit Oy, Kitee

Rakennesuunnittelu: Insinööritoimisto Kantelinen Oy, Joensuu

Automaatiourakka: Schneider Electric Oy:n Joensuun toimipiste

Kokoustilojen tekniikka: Avek Esitysratkaisut Oy, Kuopio

Ikkunat: Karelia Ikkuna Oy, Joensuu

Huoneiden puiset sisustustarvikkeet: Kolo Design, Joensuu

Hotellioperaattori ja työn tilaaja: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa