Joensuun kaupunki ja PKO neuvottelevat toriparkin rakennuttamisesta


11.08.2016

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja Joensuun kaupunki ovat neuvotelleet yhteistyösopimuksesta Joensuun toripysäköintilaitoksen kehittämiseksi, suunnittelemiseksi ja rakentamiseksi. Kaupungille rakentamisesta ei aiheutuisi kuluja vaan rakennuttamisesta ja sen rahoituksesta vastaisi PKO.
 

– Tämänhetkinen tilanne on se, että toriparkin toteutuminen on mahdollinen. Yhteistyösopimuksesta on neuvoteltu ja seuraavaksi asian eteneminen riippuu kaupungin luottamushenkilöiden sekä PKO:n päätöksistä. Jos he näyttävät hankkeelle vihreää valoa, sen jälkeen toriparkin yksityiskohtaisempi suunnittelu etenee. Henkilökohtaisesti ja kaupunginhallituksen esittelijän roolissa pidän hanketta muun muassa kaupungin elinvoiman kannalta erittäin merkittävänä, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen sanoo.


Joensuun kaupunkirakennelautakunta käsittelee Joensuun toripysäköintilaitoksen toteuttamiseksi valmisteltua yhteistyösopimusta kokouksessaan tiistaina 16.8.2016. Mikäli lautakunta hyväksyy yhteistyösopimuksen, niin sopimuksen käsittelyä jatketaan maanantaina 22.8.pidettävässä kaupunginhallituksen kokouksessa. Hankkeeseen liittyvät yksityiskohtaiset suunnitelmat ja sopimukset, kuten esimerkiksi maanvuokrasopimukset, käsitellään sen jälkeen, kun molemmat osapuolet ovat hyväksyneet yhteistyösopimuksen.

– Meillä on aito halu nähdä Joensuun toriparkin rakentuvan, ja siten kehittää maakunnan keskuskaupunkia. Toriparkin toteutuminen on tiikerinloikka kaupunkikeskustan ja sen kiinteistöjen sekä koko seutukunnan kehitykselle. Edistysaskel hyödyttää yhtälailla seutukunnan asukkaita kuin matkailijoitakin. Seuraavaksi asiaan ottavat kantaa kaupungin demokraattisesti valitut päättäjät sekä PKO:n hallitus. Jos hankkeelle näytetään vihreää valoa, sen jälkeen on mahdollista puhua pysäköintilaitoksen yksityiskohdista kuten urakoitsijoista, aikatauluista tai muista käytännön asioista, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Lisätietoja: Joensuun kaupunki, kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, p. 0400 827357
PKO, toimitusjohtaja Juha Kivelä p. 010 762 2026