Joensuun kesässä pääsee nauttimaan nostalgisista höyrylaivaristeilyistä


31.05.2021

Joensuulaiset pääsevät tulevana kesänä risteilemään nostalgisella höyrylaivalla, kun matkailuyritys Vip Cruise avaa heinäkuussa yhteydet Savonlinnasta Joensuuhun, Kuopioon ja Lappeenrantaan. S/s Savonlinna -alus risteilee Savonlinnasta kaikkiin kolmeen kaupunkiin erillisen aikataulun mukaan. Kun 10 tunnin laivamatkaan liittää yön kaupunkihotellissa, puhutaan jo kokonaisesta risteilylomasta. Laivalla on kahvila, baari ja lounasravintola. Myös viihdeohjelmaa on suunnitteilla.

Joensuussa vanhan ajan höyrylaivatunnelman voi kokea myös 1,5 tunnin maisemaristeilyillä heinäkuun 9. ja 20. päivä. Elämyksellinen risteily tarjoaa hienon lisän myös Joensuussa yöpyvän matkailijan ohjelmaan.

 

Vanhan ajan höyrylaivatunnelmaa nykypäivän hengessä

“Savonlinnan ja Lappeenrannan välillä oli kukoistava risteilyreitti 1900-luvun alussa, kun ylimystöä kuljetettiin kylpylälomille. S/s Savonlinna oli aikansa luksusristeilijä ruokailusalonkeineen. Elämyksellisiä, vanhan ajan tunnelmaa henkiviä risteilyjä on kaivattu, nyt herätämme ne uudelleen henkiin. Saimaan ohella ohjelmaan tulevat nyt Pielisen hienot maisemat”, kertoo Janne Leinonen Vip Cruiselta. “Matkailijat janoavat nyt perinteisiä suomalaisia elämyksiä, ja historiallinen alus halkovarastoineen ja höyrykoneineen sekä idylliset järvimaisemat ovat sitä mitä suurimmassa määrin.”

“Otamme ilolla höyrylaivan ja sen tuomat risteilyt vastaan tänne Joensuuhun. Matka hienolla vanhan ajan höyrylaivalla on juuri sitä nykykarjalaista luksusta, mitä meidän hotellimmekin matkailijoille tarjoavat”, toteaa matkailu- ja myyntijohtaja Tiina Kanninen Pohjois-Karjalan Osuuskaupasta. “Kotimaan matkailukesä tulee olemaan vilkas tänäkin vuonna, ja juuri tällaisia elämyksiä kaivataan mielenkiinnon lisäämiseksi aluettamme kohtaan.”

 

Joensuun kesä tarjoaa elämyksiä myös kuivalla maalla 

Karjalainen kaupunkikulttuuri yllättää matkailijat monipuolisuudellaan. Botania on maailman pohjoisin perhospuutarha, Taidemuseo Onni hieno nykytaiteen näyttämö ja löytyypä Joesuusta ortodoksinen kulttuurikorttelikin. Taitokortteli Joensuun torin laidalla on innostava käsityöläistuotteiden keskittymä.

Joensuun kesässä pääsee myös pyörittelemään karjalanpiirakoita pulikalla. Martat järjestävät nimittän leipomispajoja kauppatorilla. Paikallisia Sorsan leipomon karjalanpiirakoita nautitaan myös Sokos Hotellien Vaakuna ja Kimmel aamupalalla.

Kuivan maan risteilylle voi lähteä ravintolalaiva Romeolla nauttien kylmistä juomista, grilliruoasta, matkustajasataman tunnelmasta ja Pielisjoen maisemasta.  Torstaisin laivalla lauletaan karaokea, ja tiedossa on myös ohjelmallisia iltoja, kuten viinijoogaa ja Cubana-iltoja.

 

Lomakoti löytyy Sokos Hotellista

Joensuun torin laidalla sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna ravintolamaailmoineen tarjoaa tasokkaan majoituksen kesälomalaisille. Pohjoiskarjalainen vieraanvaraisuus, eloisa sijainti ja paikalliset herkut ilahduttavat lomavieraita. 

Original Sokos Hotel Kimmel Pielisjoen rannalla käy parhaillaan läpi jättiuudistusta. Ensimmäiset uudet, karjalaisten metsien mystiikkaa ilmentävät hotellihuoneet ovat valmiina elokuun alusta alkaen. Huoneet ovat jo varattavissa sivuilla www.sokoshotels.fi Koko talon uudistus valmistuu syyskuussa 2021. Joensuun Sokos Hotellit toivottavat myös paikkakuntalaiset lämpimästi tervetulleeksi Staycationia viettämään.

 

Höyrylaiva S/s Savonlinnan reitit Joensuusta:

8.7. Savonlinna – Joensuu, lähtö Savonlinnasta klo 10, Joensuussa klo 20 

9.7. Risteilyt Joensuussa klo 11, 13, 15 ja klo 19. Lisäksi mahdollisuus järjestää tilausristeilyjä.

10.7. Joensuu – Savonlinna, lähtö Joensuusta klo 10, Savonlinnassa klo 20

**

19.7. Savonlinna – Joensuu, lähtö Savonlinnasta klo 10, klo 20 Joensuussa

20.7. Risteilyt Joensuussa klo 11, 13, 15 ja klo 19. Lisäksi mahdollisuus järjestää tilausristeilyjä

21.7. Joensuu – Savonlinna, lähtö Joensuusta klo 10, Savonlinnassa klo 20

 

Maisemaristeilyn hinta on S-Etukortilla 20 e/aikuinen (norm. 25 e) ja 10 e/lapsi (norm.

12,50 e). Reittimatka S-Etukortilla 90 e/aikuinen/yksi suunta (norm. 95 e), lapset 40 e (norm. 45 e). Liput: https://saimaashop.com/

 

Lisätietoja:

Janne Leinonen, Founder, kapteeni, Vip Cruise / LP Management Oy, puh. 050 368 2287, janne.leinonen@vipcruise.info

 

S/s Savonlinna – Saimaa express 

Vuoden Kotimaan Matkailuyritys 2021 VIP CRUISE avaa perinteiset höyrylaivayhteydet uudella tavalla Savonlinnan, Joensuun, Kuopion ja Lappeenrannan reiteille. Näin aktivoidaan historialliset ja luonnonkauniit vesiliikenneyhteydet kaupunkien väleille. S/s Savonlinna-alus on metrin koivuhalolla kulkeva satavuotias höyrylaiva, joka rakennettiin Paul Wahl & Co:n Varkauden telakalla vuonna 1904. Aluksella on ravintolapalvelut A-oikeuksin ja se on rekisteröity 99 matkustajalle.

www.vipcruise.info

 

Original Sokos Hotel Kimmel on itäisen Suomen ykköstapahtumapaikka Joensuun Sirkkalan puistossa, Pielisjoen rannalla. Hotellissa on 230 huonetta, kaksi ravintolaa, yökerho, juhlasali, 11 kokoustilaa sekä saunaosasto. Hotelli uudistuu täysin vuoden 2021 aikana tarjoten jatkossa matkailijoille nykykarjalaista luksusta. Uudistus valmistuu syksyllä 2021.

Hotellia operoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

https://www.sokoshotels.fi/fi/joensuu/sokos-hotel-kimmel

Original Sokos Hotel Vaakuna on sympaattinen keskustahotelli Joensuun torin laidalla. Hotellissa on 144 huonetta, neljä ravintolaa, saunatilat, kuntoilutila sekä kaksi kokouskabinettia. Hyvästä palvelustaan tunnettu hotelli henkii nykykarjalaista luksusta monipuolisine ravintolapalveluineen.

https://www.sokoshotels.fi/fi/jonsuu/sokos-hotel-vaakuna

 

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on asiakasomistajiensa omistama kuluttajaosuuskunta, joka tuottaa etuja ja palveluita omistajilleen 13 kunnan ja kaupungin alueella Pohjois-KarjalassaPKO:lla on eri puolilla maakuntaa 128 toimipaikkaa, jotka työllistävät yli 1 400 henkilöäPKO:lle on myönnetty Avainlippu-tunnus merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta. PKO:n perustehtävä on tuottaa palveluja ja etuja omistajilleen sekä edistää maakunnan elinvoimaisuutta. Arvomme ovat kilpailukyky ja yhteistä hyvää.