Joensuun Popmuusikot ja PKO avasivat yhteisen festarirekrytointikampanjan


05.02.2020

Poksauta festarit käyntiin!


Joensuun Popmuusikot ja PKO avasivat yhteisen festarirekrytointikampanjan.

Joensuun Popmuusikot ry:n ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) yhteisellä rekrytointikampanjalla haetaan useille eri festivaaleille ammattilaisia anniskelutöihin. Poksauta festarit käyntiin -nettisivuston kautta voi hakea töitä Popmuusikoiden järjestämien Ilosaarirockin ja Ilovaarin anniskeluihin sekä PKO:n järjestämien OKR:n, Karhurockin sekä Torifestin anniskelutöihin. Hakija voi hakea yhteen tai vaikka kaikkiin tapahtumiin.

– Haemme ammattimaisia festivaalityöntekijöitä, jotka saavat tapahtuman tunnelman kuohumaan. Haettavien henkilöiden tehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu, myyntityö ja anniskelun tiskitehtävät sekä myyntiä avustavat tehtävät. Juomien kaatamisen, sekoittamisen ja tarjoilun lisäksi on tärkeää, että henkilöiltä löytyy intoa hyvään asiakaspalveluun, popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen sanoo.

– Usean eri tapahtuman ja usean toimijan yhteinen festivaalityöntekijähaku on Suomen tapahtumakentässä vielä suhteellisen uutta. Popparien ja PKO:n yhteinen tavoite on houkutella Pohjois-Karjalaan uusia ammattilaisia erityisesti oman maakuntamme ulkopuolelta. Vaikka tapahtumien lipun myynnin saralla olemme toisaalta kilpailijoita, tapahtumatyöntekijöiden rekrytoinnissa haluamme tehdä yhteistyötä, PKO:n henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen sanoo.

– Ammattitaitoisista festarityöntekijöistä käydään Suomessa entistä kovempaa kilpailua, joten päätimme Popparien kanssa nostaa Pohjois-Karjalan tapahtumat täysin uudella tavalla esiin. Yhden nettisivuston (www.festarirekry.fi) kautta voit hakea viiteen eri tapahtumaan töihin. Jos haluaa viettää koko kesän Pohjois-Karjalassa, me PKO:lla sitoudumme tarjoamaan töitä festivaalien väliajaksi Kolilta ja Bombalta. Autamme myös asumisjärjestelyissä, Mononen jatkaa.

Nuorten ammattilaisten tavoittamiseksi tarvitaan myös uusia markkinointitapoja. Tämän vuoksi festarityöntekijöiden mielenkiintoa herätellään esimerkiksi nettideittailun tarkoitetussa Tinder-mobiilisovelluksessa.

– Kesä, festarit sekä mahdollisuus tavata uusia ihmisiä ovat luonnollinen yhdistelmä, Hattunen sanoo.

– Iso osa festarityön vetovoimaa on ryhmähenki, huumori ja täysin omanlaisensa tapahtumatunnelma. Jos homma tuntuu enemmän harrastukselta kuin työltä, sekin sopii meille. Nyt vain töitä hakemaan, saadaan tunnelma kuohahtamaan, Mononen kannustaa.

Lisätietoja: Joensuun Popmuusikot ry, toiminnanjohtaja Niina Hattunen, p. 050 506 7122
PKO, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen p. 010 762 2024
Lisätietoa tapahtumista: okr.fi, ilovaari.fi, ilosaarirock.fi, karhurock.fi, torifest.fi