Jukolanportin ABC-automaattiasema on avattu


22.06.2022

Joensuussa Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) S-market Jukolanportin pihamaalle rakentama ABC-automaattiasema on avattu keskiviikkona 22.6. klo 12. Uudelta automaattiasemalta saa tankattua Smart Dieseliä, 98E:tä, 95E:tä ja uutta ympäristöystävällistä Nero Dieseliä. Fossiilivapaa Nero Diesel vähentää koko elinkaarensa aikana kasvihuonekaasupäästöjä jopa yli 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna. Sitä voidaan tankata kaikkiin dieselautoihin.

 

– Uusiutuva Nero Diesel on erinomainen ratkaisu paikalliseen ilmanlaadun parantamiseen ja oman henkilökohtaisen hiilijalanjäljen pienentämiseen. Nero Diesel valmistetaan suurimmaksi osaksi jäte- ja tähdepohjaisista raaka-aineista, mikä vähentää osaltaan kasvihuonekaasupäästöjen määrää. Sen lisäksi, että se vähentää olennaisesti fossiilisia hiilidioksidipäästöjä, siinä on aiempaa paremmat palamisominaisuudet ja erinomaiset kylmäominaisuudet, ABC-toimialajohtaja Raija Rantanen sanoo.

Uusiutuva Nero Diesel on kemialliselta rakenteeltaan fossiilisen dieselin kaltaista, ja sitä voi tankata kaikkiin dieselautoihin. Nero Dieseliä ja muita diesellaatuja voi tankata sekaisin, eikä sillä ole vaikutusta auton toimintaan. Toki uusiutuvan polttoaineen hyödyt autolle, autoilijalle ja ilmastolle korostuvat erityisesti silloin, kun sitä käytetään sellaisenaan.

– Niin PKO:n kuin ABC-ketjunkin tavoitteena on mahdollistaa, että suomalaiset voivat ajaa vastuullisemmin käyttövoimasta riippumatta. Suomalaisessa liikenteessä tullaan pitkään käyttämään kaikkia energiamuotoja, ja siksi niiden kaikkien on oltava hyviä, vastuullisia ja kehittyviä. Päästöjä vähentävien tuotteiden ohella edistämme myös sähköautoilun mahdollisuuksia. PKO rakentaa heinä-syyskuun aikana 100 kW:n teholatausasemat Juuan, Kontiolahden, Lieksan, Nurmeksen sekä Joensuun Marjalan liikenneasemille, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

ABC-automaattiasema Jukolanportin rakentamista varten Joensuun kaupunki myönsi PKO:lle poikkeamisluvan asemakaavasta. Joensuun kaupungin kaupunkirakennepalvelut katsoo uuden ABC-automaattiaseman parantavan vilkkaasti liikennöidyn alueen palvelutarjontaa. Nurmeksentien ja Salpakankaankadun risteyksessä sijaitseva S-market Jukolanportti palvelee sekä Mutalan alueen noin 2 000 asukasta että vilkasta ohikulkuliikennettä Lehmon, Utran ja Rantakylän suuntaan. ABC-automaattiaseman rakennustyöt alkoivat 19.4., ja investoinnin arvo on noin 500 000 euroa.

Automaattiasemalle tulee myös ABC-mobiilitankkaus. Mobiilitankkaus on helppo ja nopea tapa tankata auto siten, että ei tarvitse käyttää maksu- tai Bonuskorttia automaatissa, vaan kaikki hoituu sovelluksessa. Myös kuitti ostoksista tallentuu automaattisesti sovellukseen. PKO:n operoimat ABC-automaattiasemat sijaitsevat pääasiassa S-marketien ja
Sale-myymälöiden yhteydessä. Jukolanportti on PKO:n 14.:s ABC-automaattiasema.

S-market Jukolanportti on avattu kesäkuussa 2019, ja se palvelee arkisin ja lauantaina kello 7–22 sekä sunnuntaisin kello 9–22.

Lisätietoja: PKO, ABC-toimialajohtaja Raija Rantanen, p. 010 762 2013