Karjalaiskylän tarina herää henkiin uudistuneessa Break Sokos Hotel Bombassa


14.08.2017

Moderni ja perinteinen paiskaavat kättä uudistuneessa Break Sokos Hotel Bombassa. Kurkkaa kulissien taakse: tällaiseksi remontoitiin Pielisjärven rannalla sijaitseva kylpylähotelli.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa avasi täysin uudistetun kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban elokuun lopussa. Nyt kurkistamme hotellijohtaja Pasi Tolosen johdolla uudistuneeseen hotelliin – mitä uutta löytyy perinteikkään karjalaiskohteen seinien sisäpuolelta?

 

Vuonna 1978 rakennettiin 1800-luvun mallia seuraten perinteinen Bomban talo Pielisen rantaan. Kesti toistakymmentä vuotta, ennen kuin sen rinnalle nousi kylpylähotelli. Viimeisen 13 kuukauden aikana samalla rantatontilla on tapahtunut, kun kylpylähotellia on uudistettu – historiaa kunnioittaen, tietysti.  

 

Karjalaisuus ei ole vain historiaa

Break Sokos Hotel Bomban konseptiin on aina kuulunut tarina, joka ammentaa kaukaa karjalaisesta historiasta. Remontin myötä mennyt ja nykyinen lyövät kättä entistä vahvemmin. Kylpylästä haluttiin luoda sekä tämän päivän että lähitulevaisuuden matkailijan vaatimuksia vastaava.

 

”Karjalaisuus ei ole pelkkää historiaa ja perinteitä, vaan vahvasti läsnä tässä päivässä siinä missä muutkin paikalliskulttuurit. Sen oivaltaminen oli remontin suurin anti”, Bomban hotellijohtaja Pasi Tolonen sanoo.

 

Myös hotellin sisustus haluttiin stemmaamaan yhteen ympäristön kanssa. Siispä 1990-lukua henkivät valkoiset kaakelit saivat väistyä puisten sisustuselementtien tieltä. Nyt karjalainen kylpylähotelli istuu suomalaiseen kansallismaisemaan saumattomasti. Upein sisustuselementti on ikkunoista avautuva järvimaisema Pieliselle.

 

”Järvi on iso osa hotellin interiööriä isojen ikkunoiden kautta. Pielisen tunnelma on läsnä sekä aulassa, ravintolassa että allasosastolla. Järvi on eri vuodenaikoina aina erilainen, mutta aina yhtä upea ja kiehtova”, kuvailee Tolonen.

 

Mieleenjääviä kokemuksia läpi vuoden

Pielisen äärellä onkin hyvä harrastaa. Syksyn ruskakauden lisäksi Break Sokos Hotel Bombassa pääsee ensilumen koittaessa nauttimaan hiihtoladuista, jotka ovat käytössä toista vuotta. Tolonen suositteleekin yhdistämään lumisen hiihtoladun rentouttavaan kylpyläkäyntiin.

Tolonen listaa yhdeksi suosikkipaikakseen Bomban talon historiakierrokseen kuuluvan hiljentymisen polun, joka johtaa Pielisen niemelle, aivan ortodoksiselle tsasounalle karjalaiskylän viereen.

 

Paikalliskulttuuria henkivät paitsi erilaiset karjalaiset kulttuuritapahtumat myös lokaalit maut. Hotellin italialaishenkinen ravintola Trattoria Pielinen tarjoilee loka-joulukuussa perisuomalaisia ruokia Suomi 100 -menun muodossa. Karjalaishenkistä ruokaa löytyy myös tilausravintola Bombasta, joka on omiaan esimerkiksi isommalle jouluseurueelle tilauksesta varattavaksi.

 

”Joulu kannattaa ehdottomasti kokea Bomban kylässä. Karjalaiskylän miljöö ja tarina henkivät aitoa joulun tunnelmaa”, lisää Tolonen.