Kauppahalliin Berry Bear’s Smoothie Bar ja Käsityöliike Silmukka


09.06.2023

Kauppahalli Joensuun palvelutarjonta täydentyy. Kauppahallissa toimintansa aloittavat Berry Bear’s Smoothie Bar sekä Käsityöliike Silmukka.

Berry Bear’s Smoothie Baria operoivat Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemian opiskelijat ja heidän osuuskuntansa Kuulas Unit ja Pilke Innovations. Osuuskuntien jäseninä on Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemian medianomi- ja tradenomiopiskelijoita. Y-akatemia on monialainen tiimioppimisympäristö, jossa opiskelijat toimivat osuuskuntayrittäjinä ja tekevät yhdessä liiketoimintaa.

– Berry Bearin toiminta ja brändi perustuvat suomalaiseen luontoon ja sen eläimiin. Kaikki tuotteemme ovat täysin kasvipohjaisia. Tarjoamme smoothieita ja herkuttelupirtelöitä, jotka on räätälöity kausimauilla jokaiseen vuodenaikaan sopiviksi. Toimintaa pyörittää kesän ajan viisihenkinen ydintiimi, ja syksyllä saamme lisävahvistusta muista tiimiyrittäjistä. Tervetuloa viilentämään makuhermoja makeilla juomilla uuteen kauppahalliin, Miika Meriläinen sanoo.

– Se, että opiskelijat tekevät yritystoimintaa näin keskeisellä paikalla Joensuun keskustassa on hienoa ja osoittaa rohkeutta sekä uskoa yrittäjyyteen. Mahtavaa, että PKO näkee oppilaitosyhteistyön tuomat mahdollisuudet, Y-Akatemian valmentaja Riikka Räsänen sanoo.

Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelee jatkossa myös Käsityöliike Silmukka.

Silmukan yrittäjille Riitta Kinasella ja Kati Puhakalla on aiemmin ollut käsityöliike Taitokorttelissa 12 vuoden ajan, minkä lisäksi he ovat pitäneet pop up -myymälää Metropolissa. Yrittäjät valmistavat ja myyvät mm. itse tekemiänsä mattoja, shaaleja, neuleita, koruja, kortteja ja ompelutöitä. Lisäksi Käsityöliike Silmukkaan tulee myyntiin muiden käsityöntekijöiden valmistamia koruja, keramiikkatöitä sekä erilaisia karjala-aiheisia käsitöitä. Myyntiin tulee mm. Kauppiskan keramiikkakoruja, Sisko Sutisen keramiikkatöitä sekä Heli Kinnusen karjala-aiheisia töitä.

– Yrittäjinä toivomme totta kai, että kauppa tulisi olemaan vilkasta. Odotamme jo innolla, että pääsemme palvelemaan tulevia asiakkaita, sanoo Riitta Kinanen.

Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelevat myös Tori Döner & Burger -ravintola, joka keskittyy saksalaistyyliseen aitoon vartaassa valmistettavaan ja laadukkaaseen döneriin, smash-burgereihin sekä bulgur-pohjaiseen vegaaniruokaan. Siena Café on ympäri vuoden toimiva jäätelöbaari pehmiksineen. Valikoimaan tulee jäätelöherkkujen ja niistä valmistettavien vohveliannosten lisäksi myös kakkuja ja muita makeita leivoksia sekä erikoiskahveja. Kauppahalli Joensuussa asiakkaita palvelevat myös Järven Taiga – Pohjois-Karjalan Järvielämyskeskus, Bar & Cafe Vispiläkauppa, laatuburgereistaan tunnettu suomalainen hampurilaisketju Friends & Brgrs sekä suomalainen VENN, joka on suunnattu sosiaalisesti aktiivisille ihmisille. Kahvila-, kotileipomo- ja ravintolapalveluja tarjoavat myös Houkutus, La Festa ja Kotileipomo Honey Bee. Erikoistavarakauppa Emman Puoti siirtää toimintansa Torikatu 23 E:stä kauppahalliin.

 

Kauppahallin avajaiset 26.6. klo 10.30

Kauppahalli Joensuun virallisia avajaisia vietetään maanantaina 26.6. kello 10.30 alkaen. Avajaisten tarkka ohjelma julkistetaan myöhemmin. Yrityksistä valtaosa palvelee asiakkaita jo tiistaista 20. kesäkuuta lähtien.

– Toimijat pääsevät tekemään toimipaikkoihin viimeisiä silauksia, kuten kalustamista, 12.6. kesäkuuta lähtien. On sovittu, että tiistaina 20.6. kesäkuuta valtaosa yrityksistä on avoinna ja palvelee asiakkaita. Jotta voidaan varmistua kaikkien asioiden toimivuudesta, sen vuoksi varsinaiset Kauppahallin avajaiset ovat juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaina 26.6. kello 10.30, kertoo Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) toimitusjohtaja Juha Kivelä.